Photofacts Academy

Photofacts Academy; 100+ Fotografie Cursussen
Fotograferen wordt makkelijker en leuker

Boek

De Fotobijbels; Boeken over Fotografie
101 Praktische fotografietips voor betere foto's

Richard Hijmering

Nikon opent 'Nikonspeeltuin' in Rotterdam

maandag 22 oktober 2007, 19:44 door | 9.052x gelezen | 1 reactie

Een tijdje geleden ben ik in Tokyo geweest waar ik onder ander het Sony building heb bezocht. Dit is een gebouw waar alle producten die geproduceerd worden door Sony tentoon gesteld staan. En niet zomaar tentoongesteld maar je mag overal mee spelen! Dit was natuurlijk een speeltuin voor een gadgetfreak als ik. Blijkbaar slaat dit concept voor marketing aan bij Japanse bedrijven want ook Nikon opent een product speeltuin. Maar in plaats van een groot gebouw in Tokyo of in New York pakken ze het kleiner en dichter bij de consument aan.

In samenwerking met Correct heeft Nikon op 11 oktober jongstleden een Flagshipstore bij Correct Consumer Electronics aan de Bergweg 110 te Rotterdam geopent. Hier kunnen wij als gewone consumenten alle Nikon producten live bekijken in een optimale fotografische omgeving. Natuurlijk is dit weer een formule om zoveel mogelijk producten aan de man te krijgen. Maar als er kundig personeel staat, waar je met al je vragen terecht kan voor een eerlijk antwoord, is het in mijn mening een stap vooruit. Hoe vaak gebeurt het niet dat je foto apparatuur wilt kopen, wat toch specialistisch spul is, maar kan je moeilijk kiezen. Dit om de simpele rede dat je geen ervaring hebt met het apparatuur waar je tussen kunt kiezen. En hoewel we een enorme berg aan informatie kunnen vinden dankzij het internet is het altijd moeilijk om eerlijke reviews te vinden, behalve hier natuurlijk vrolijk. En nu kan je ergens naar toe en het zelf uitproberen. Nu maar hopen dat de andere merken volgen zodat je een eerlijke vergelijking kan gaan maken.

Sony Aibo
Robothond Aibo in het Sony Building in Tokyo, Japan.

Wil jij ook gave foto's maken?

Probeer twee weken gratis onze online cursussen over fotografie. Je krijgt direct toegang tot meer dan 100 cursussen. Na twee weken vervalt je proeflidmaatschap automatisch. Je zit dus nergens aan vast.

14 dagen gratis fotografiecursussen kijken

Richard Hijmering

Over de auteur

Richard is natuurkundige en fotografeert met een Nikon D70 en een analoge Nikon FM2n. Foto's door Richard kunt u bekijken op zijn website.

1 reactie

  1. Pietel
    Pietel schreef op maandag 22 oktober 2007 om 21:32  | reageer

    Zeer interessant is dat. Ze hebben in Zweden ook al een online store. Goed gekeken naar apple. vrolijk Hopelijk komt er ook een flagship in België.

Deel jouw mening

Let op: Op een artikel ouder dan een week kan alleen gereageerd worden door geregistreerde bezoekers.
Wil je toch reageren, log in of registreer je dan gratis.
Portretfoto's Bewerken in Lightroom Classic
De Portretbijbel door Elja Trum
Toon alle artikelen binnen Nieuws

Photofacts wordt mede mogelijk gemaakt door


Ontvang wekelijks fotografietips in je inbox

45.187 fotografie enthousiastelingen ontvangen de tips al!
Meer over de wekelijkse mail. Of blijf op de hoogte via Facebook. Aanmelding beveiligd met Google reCaptcha.

Elja Trum

Elja Trum

Photofacts; alles wat met fotografie te maken heeft!

Wil je graag mooiere foto's maken en op de hoogte blijven van ontwikkelingen binnen de fotografie? Photofacts plaatst leerzame artikelen die gerelateerd zijn aan fotografie. Variërend van product-aankondiging tot praktische fotografietips of de bespreking van een website. Photofacts bericht dagelijks over fotografie en is een uit de hand gelopen hobby project van Elja Trum. De artikelen worden geschreven door een team van vrijwillige bloggers. Mocht je het leuk vinden om een of meerdere artikelen te schrijven op Photofacts, neem dan contact op.Meer over Photofacts
Om Photofacts.nl goed te laten functioneren maken we gebruik van cookies. Bekijk ons cookiebeleid. akkoord