Levenslang toegang tot al onze cursussen. Nu 100 euro korting én inclusief 1 jaar VIP toegang! Nu levenslang lid worden.
Photofacts Academy

Photofacts Academy; 100+ Fotografie Cursussen
Fotograferen wordt makkelijker en leuker

Boek

De Fotobijbels; Boeken over Fotografie
101 Praktische fotografietips voor betere foto's

Richard Hijmering

Nikonians meest tevreden spiegelreflex gebruikers

vrijdag 31 augustus 2007, 22:58 door | 7.901x gelezen | 0 reacties

J.D. Powers and Associates heeft een studie gedaan naar klant tevredenheid en gebruikers gemak onder camera's. De studie is verdeeld in 4 segmenten: point and shoot, premium point and shoot, ultra slim en DSLR. De camera's zijn getest op klant tevredenheid, foto kwaliteit, vermogen (performance?), gebruikers tevredenheid, en uiterlijk en styling. De camera's zijn punten gegeven op een schaal van één tot duizend.

In het point and shoot is de Fujifilm Finepix F serie (749) als beste uit de bus gekomen. Deze serie blinkt voornamelijk uit in de gebruikers tevredenheid. De Canon PowerShot SD serie (829) de beste. Deze scoort zeer goed op alle vlakken van het onderzoek. In de ultra slim is de Casio Exilim Zoom de leider. Deze camera blinkt uit in gebruik en styling. Bij de DSLR's is de Nikon D serie (822) als beste verkozen. De serie kreeg een zeer hoge score van de consumenten op alle vier de factoren.

Een extra interessante uitkomst is dat de consument erg trouw is aan hun huidige camera merk. Dit is natuurlijk niet vreemd bij DSLR's gezien er een hele uitrusting om de camera heen kan worden gekocht. In dit segment raad dan ook 95% van de gebruikers hun eigen merk aan om aan te schaffen. Maar bijvoorbeeld in het point and shoot segment is dit alsnog 88%.

Uit de studie blijkt ook dat hoewel voorheen de SLR voornamelijk werd gebruikt door professionals en gevorderde amateurs hij nu meer gebied veroverd bij de mainstream gebruikers. Dit word voornamelijk gewijd aan het feit dat de technologie sterk is versimpeld waardoor het gemakkelijker word foto schieten en te delen.

Achtergrond informatie:
J.D. Power and Associates is opgericht in 1968 en verricht wereldwijd markt onderzoeken op klant tevredenheid, product kwaliteit en consumenten gedrag. Ze zijn begonnen met auto's maar zijn tegenwoordig zijn ze uitgebreid naar telecommunicatie, reizen en hotels, zeevaart, gezondheid, elektronica en financiën.

Bekijk ook het originele persbericht (PDF) met de top tien van de verschillende segmenten.

Bron: Nikonians.org

Wil jij ook gave foto's maken?

Probeer twee weken gratis onze online cursussen over fotografie. Je krijgt direct toegang tot meer dan 100 cursussen. Na twee weken vervalt je proeflidmaatschap automatisch. Je zit dus nergens aan vast.

14 dagen gratis fotografiecursussen kijken

Richard Hijmering

Over de auteur

Richard is natuurkundige en fotografeert met een Nikon D70 en een analoge Nikon FM2n. Foto's door Richard kunt u bekijken op zijn website.

0 reacties

    Er zijn nog geen reacties op dit artikel.
    Deel als eerste jouw mening over dit onderwerp!

Deel jouw mening

Let op: Op een artikel ouder dan een week kan alleen gereageerd worden door geregistreerde bezoekers.
Wil je toch reageren, log in of registreer je dan gratis.
Cursus Natuurfotografie in Nederland met Rob Dijkstra
Portretfoto's Bewerken in Lightroom Classic
Toon alle artikelen binnen Nieuws

Photofacts wordt mede mogelijk gemaakt door


Ontvang wekelijks fotografietips in je inbox

45.152 fotografie enthousiastelingen ontvangen de tips al!
Meer over de wekelijkse mail. Of blijf op de hoogte via Facebook. Aanmelding beveiligd met Google reCaptcha.

Elja Trum

Elja Trum

Photofacts; alles wat met fotografie te maken heeft!

Wil je graag mooiere foto's maken en op de hoogte blijven van ontwikkelingen binnen de fotografie? Photofacts plaatst leerzame artikelen die gerelateerd zijn aan fotografie. Variërend van product-aankondiging tot praktische fotografietips of de bespreking van een website. Photofacts bericht dagelijks over fotografie en is een uit de hand gelopen hobby project van Elja Trum. De artikelen worden geschreven door een team van vrijwillige bloggers. Mocht je het leuk vinden om een of meerdere artikelen te schrijven op Photofacts, neem dan contact op.Meer over Photofacts
Om Photofacts.nl goed te laten functioneren maken we gebruik van cookies. Bekijk ons cookiebeleid. akkoord