Michelle Peeters

Nikon's nieuwe spiegelloze fullframe camera aangekondigd

zaterdag 5 mei 2018, 10:01 door | 6.767x gelezen | 12 reacties

Vers van de pers: Nikon heeft een nieuwe spiegelloze fullframe camera ontwikkeld en het bedrijf streeft ernaar om het tegen het voorjaar van 2019 op de markt te hebben.

NikonEye ving de bevestiging ervan op in een interview dat door het Japanse tv-netwerk NHK werd uitgevoerd met een Nikon-manager.

Nikon mirrorless camera concept


De ontwikkeling is aan de gang en we verwachten dat dit volgend jaar in de lente op de markt zal worden gebracht, zegt de manager.

NikonEye voorspelt dat de eerste camera die zal worden aangekondigd een instapmodel fullframe mirrorless camera zal zijn met verwisselbare objectieven.

Deze camera zal voorzien zijn van een 30+ megapixel fasedetectiesensor en een nieuwe lensvatting die al bestaande F-mount lenzen in staat stelt om scherp te stellen met behulp van een adapter.

Een executive van Sony voorspelde vorige maand dat binnen een jaar zowel Canon als Nikon full-frame mirrorless camera's zullen uitbrengen.

Deze maand meldde een Japans nieuwscentrum dat de ontwikkeling van Nikon's professionele spiegelloze camera in een zeer snel tempo plaatsvindt en dat de lancering waarschijnlijk rond maart 2019 zal plaatsvinden.

Momenteel is Sony op Leica na eigenlijk de enige belangrijke speler op de markt van systeemcamera's met een fullframesensor. Canon heeft ook nog geen spiegelloze fullframecamera uitgebracht met een elektronische zoeker.

Canon zou inmiddels bereid zijn om minder spiegelreflex-camera's uit te brengen, zodat het bedrijf vol kan inzetten op camera's zonder spiegel. Canon heeft al wel spiegelloze camera's met verwisselbare objectieven, zoals de EOS M5, maar deze hebben aps-c-sensoren.

Nikon heeft eerder al wel een spiegelloze camera met een 1"-sensor en verwisselbare objectieven uitgebracht, de Nikon 1.

Bron: Petapixel

Wil jij ook gave foto's maken?

Probeer twee weken gratis onze online cursussen over fotografie. Je krijgt direct toegang tot meer dan 100 cursussen. Na twee weken vervalt je proeflidmaatschap automatisch. Je zit dus nergens aan vast.

14 dagen gratis fotografiecursussen kijken

Michelle Peeters

Over de auteur

Michelle Peeters is fotografe en oprichter van DeuxBleus Fotografie. Michelle herkent het bijzondere in het gewone en het gewone in het bijzondere. Ze heeft zich nooit willen specialiseren en is daardoor van alle markten thuis.

12 reacties

 1. Dan Bahrami
  Dan Bahrami schreef op zaterdag 5 mei 2018 om 19:24

  gelukkig kan bestaande F lenzen nog gebruiken. daar was ik bang voor. alleen ik hoop AF gaat zonder probleem werken met adapter zoals het hoort.

 2. Wil
  Wil schreef op dinsdag 8 mei 2018 om 17:26

  Hebben nog niet van FUJI gehoord het neusje van de zalm

 3. Wil
  Wil schreef op dinsdag 8 mei 2018 om 17:28

  Hebben jullie wel van FUJI gehoord het neusje van de zalm.

 4. e.bakker
  e.bakker schreef op dinsdag 8 mei 2018 om 21:49

  Wil heeft Fuji een full frame? camera?

Deel jouw mening

Let op: Op een artikel ouder dan een week kan alleen gereageerd worden door geregistreerde bezoekers.
Wil je toch reageren, log in of registreer je dan gratis.
Masterclass Landschapsfotografie met Bas Meelker
Sportfotobijbel
Toon alle artikelen binnen Nieuws

Photofacts wordt mede mogelijk gemaakt door


Ontvang wekelijks fotografietips in je inbox

48.157 fotografie enthousiastelingen ontvangen de tips al!
Meer over de wekelijkse mail. Of blijf op de hoogte via Facebook. Aanmelding beveiligd met Google reCaptcha.

Elja Trum

Elja Trum

Photofacts; alles wat met fotografie te maken heeft!

Wil je graag mooiere foto's maken en op de hoogte blijven van ontwikkelingen binnen de fotografie? Photofacts plaatst leerzame artikelen die gerelateerd zijn aan fotografie. Variërend van product-aankondiging tot praktische fotografietips of de bespreking van een website. Photofacts bericht dagelijks over fotografie en is een uit de hand gelopen hobby project van Elja Trum. De artikelen worden geschreven door een team van vrijwillige bloggers. Mocht je het leuk vinden om een of meerdere artikelen te schrijven op Photofacts, neem dan contact op.Meer over Photofacts
Om Photofacts.nl goed te laten functioneren maken we gebruik van cookies. Bekijk ons cookiebeleid. akkoord