Levenslang toegang tot al onze cursussen. Nu 100 euro korting ťn inclusief 1 jaar VIP toegang! Nu levenslang lid worden.
Photofacts Academy

Photofacts Academy; 100+ Fotografie Cursussen
Fotograferen wordt makkelijker en leuker

Boek

De Fotobijbels; Boeken over Fotografie
101 Praktische fotografietips voor betere foto's

Michelle Peeters

Olympus stoot cameradivisie af

donderdag 25 juni 2020, 22:11 door | 3.719x gelezen | 2 reacties

Olympus gaat haar cameradivisie verkopen aan Japan Industrial Partners, een investeringsbedrijf. Het onderdeel Imaging van Olympus leed al jaren verlies en ze hopen nu dat deze divisie zelfstandig wat meer efficiŽnt kan worden.

Om d e m1 mark iii ez m1240 pro product 000


Als zelfstandig bedrijf zal Olympus' cameradivisie in handen van Japan Industrial Partners fungeren. De overgang zal op 30 september gerealiseerd worden en de reden ervoor zijn de volgens Olympus extreem slechte marktomstandigheden voor digitale camera's. Oorzaak hiervan is de komst van smartphones met goede camera's aan boord.

Japan Industrial Partners heeft al eerder de kosten verlaagd via reorganisaties en zich gericht op de markt voor camera's met verwisselbare lenzen. Zo hoopten ze de inkomsten te kunnen verhogen en het tij te keren. Maar dat heeft niet het gewenste effect gehad, Olympus bleef maar verlies lijden.

Nu hopen ze dat Olympus als compact, efficient, flexibel en zelfstandig opererend bedrijf wel weer kan groeien op de cameramarkt. In 1936 produceerden ze hun eerste camera met Zuiko-objectief. De oprichting vond al in 1919 plaats, ze produceerden toen microscopen en thermometers.

En sinds 2012 richten ze zich pas op de productie van spiegelloze camera's met verwisselbare lenzen (milcs). Daarnaast maken ze veel optische instrumenten voor de industriŽle markt, laboratoria en de gezondheidszorg.

Wil jij ook gave foto's maken?

Probeer twee weken gratis onze online cursussen over fotografie. Je krijgt direct toegang tot meer dan 100 cursussen. Na twee weken vervalt je proeflidmaatschap automatisch. Je zit dus nergens aan vast.

14 dagen gratis fotografiecursussen kijken

Michelle Peeters

Over de auteur

Michelle Peeters is fotografe en oprichter van DeuxBleus Fotografie. Michelle herkent het bijzondere in het gewone en het gewone in het bijzondere. Ze heeft zich nooit willen specialiseren en is daardoor van alle markten thuis.

2 reacties

 1. Paul
  Paul schreef op dinsdag 30 juni 2020 om 15:23  | reageer

  De camera's van Olympus zijn altijd zwaar onderschat geweest. Mijn vrouw heeft een OMD1 MkII en maakt daar geweldige foto's mee. Ze heeft destijds voor een Olympus camera gekozen vanwege de geringe grootte en gewicht.
  Ook de lenzen van Olympus moeten niet voor grote merken onderdoen.
  Hopelijk krijgen ze nu een tweede adem en worden ze naar waarde geprezen.

 2. Ingrid
  Ingrid schreef op dinsdag 30 juni 2020 om 17:53  | reageer

  Heb altijd Olympus camera's gehad, eerst analoog nu digitaal en nog steeds tevreden. Momenteel OM-D 5 MII

Deel jouw mening

Let op: Op een artikel ouder dan een week kan alleen gereageerd worden door geregistreerde bezoekers.
Wil je toch reageren, log in of registreer je dan gratis.
Cursus Natuurfotografie in Nederland met Rob Dijkstra
Masterclass Landschapsfotografie met Bas Meelker
Toon alle artikelen binnen Nieuws

Photofacts wordt mede mogelijk gemaakt door


Ontvang wekelijks fotografietips in je inbox

45.156 fotografie enthousiastelingen ontvangen de tips al!
Meer over de wekelijkse mail. Of blijf op de hoogte via Facebook. Aanmelding beveiligd met Google reCaptcha.

Elja Trum

Elja Trum

Photofacts; alles wat met fotografie te maken heeft!

Wil je graag mooiere foto's maken en op de hoogte blijven van ontwikkelingen binnen de fotografie? Photofacts plaatst leerzame artikelen die gerelateerd zijn aan fotografie. Variërend van product-aankondiging tot praktische fotografietips of de bespreking van een website. Photofacts bericht dagelijks over fotografie en is een uit de hand gelopen hobby project van Elja Trum. De artikelen worden geschreven door een team van vrijwillige bloggers. Mocht je het leuk vinden om een of meerdere artikelen te schrijven op Photofacts, neem dan contact op.Meer over Photofacts
Om Photofacts.nl goed te laten functioneren maken we gebruik van cookies. Bekijk ons cookiebeleid. akkoord