Elja Trum

Ophef over opvallende reclame fotografie Italiaanse Vogue

donderdag 27 september 2007, 20:40 door | 9.869x gelezen | 0 reacties

Was er vorig jaar al ophef over foto's in het blad Vogue, deze week krijgt diezelfde Italiaanse Vogue nog meer commentaar op een nieuwe fotoshoot. Dit maal gaat het over een, overigens prachtige, serie foto's met het thema Make Love, Not War.

De serie waar sexy vrouwen gecombineerd worden met feestvierende soldaten wordt door de Engelse krant The Guardian bestempeld als 'De meest misselijkmakende, smakeloze modefoto's ooit'. Zij zien de foto's blijkbaar als een gebrek aan respect voor de soldaten die in Irak aan het vechten zijn.

De fotograaf van de serie is overigens dezelfde Steven Meisel die ook de eerder genoemde shoot van vorig jaar heeft gedaan. Persoonlijk vind ik dat Steven ook hier weer prachtig werk heeft neergezet. Overigens zijn alle mensen in de foto's modellen, ook de militairen.

Ophef over foto's in Vogue
Een foto uit de serie waar ophef over gemaakt wordt

Bron: Spotlighteffect

Wil jij ook gave foto's maken?

Wil jij graag de mooiste foto's maken? Word dan nu lid van Photofacts Academy en ontdek meer dan 85 cursussen over fotografie, creativiteit, inspiratie en nabewerking.

Vanwege Black Friday én de lancering van onze nieuwe boek De Nachtfotobijbel hebben we een gave aanbieding voor je. Meld je nu aan met 40 euro korting en ontvang gratis ons nieuwe boek thuis.

Photofacts Academy + De Nachtfotobijbel

Ons gloednieuwe boek 'De Nachtfotobijbel' gaat over avond- en nachtfotografie. In de winkel betaal je hier 25 euro voor. Bovendien krijg je vanwege Black Friday nu ook 40 euro korting!

Lid worden met korting + gratis boek
Elja Trum

Over de auteur

Elja Trum is oprichter van Photofacts, online fotografiecursussite Photofacts Academy en het blog Teslafacts. Hij schrijft sinds 2006 over fotografie. Elja is ook auteur van boeken over zwart-wit-, flits- en portretfotografie.

0 reacties

    Er zijn nog geen reacties op dit artikel.
    Deel als eerste jouw mening over dit onderwerp!

Deel jouw mening

Let op: Op een artikel ouder dan een week kan alleen gereageerd worden door geregistreerde bezoekers.
Wil je toch reageren, log in of registreer je dan gratis.
Toon alle artikelen binnen Nieuws

Photofacts wordt mede mogelijk gemaakt door


Ontvang wekelijks fotografietips in je inbox

51.877 fotografie enthousiastelingen ontvangen de tips al!
Meer over de wekelijkse mail. Of blijf op de hoogte via Facebook. Aanmelding beveiligd met Google reCaptcha.

Elja Trum

Elja Trum

Photofacts; alles wat met fotografie te maken heeft!

Wil je graag mooiere foto's maken en op de hoogte blijven van ontwikkelingen binnen de fotografie? Photofacts plaatst leerzame artikelen die gerelateerd zijn aan fotografie. Variërend van product-aankondiging tot praktische fotografietips of de bespreking van een website. Photofacts bericht dagelijks over fotografie en is een uit de hand gelopen hobby project van Elja Trum. De artikelen worden geschreven door een team van vrijwillige bloggers. Mocht je het leuk vinden om een of meerdere artikelen te schrijven op Photofacts, neem dan contact op.Meer over Photofacts
Om Photofacts.nl goed te laten functioneren maken we gebruik van cookies. Bekijk ons cookiebeleid. akkoord