Levenslang toegang tot al onze cursussen. Nu 100 euro korting én inclusief 1 jaar VIP toegang! Nu levenslang lid worden.
Photofacts Academy

Photofacts Academy; 100+ Fotografie Cursussen
Fotograferen wordt makkelijker en leuker

Boek

De Fotobijbels; Boeken over Fotografie
101 Praktische fotografietips voor betere foto's

Elja Trum

Oypo lanceert back-upservice voor fotografen

vrijdag 5 maart 2010, 08:02 door | 6.628x gelezen | 0 reacties

Oypo is een website waar je als fotograaf je foto's kunt verkopen aan je klanten. Als fotograaf upload je de foto's en bepaal je de prijs; Oypo neemt vervolgens de afhandeling van de bestellingen op zich. Een nuttige dienst voor fotografen! Oypo breidt de dienstverlening nu echter uit met een online back-upservice.

De nieuwe dienst wordt aankomend weekend tijdens de vakbeurs Professional Imaging officieel gelanceerd. De service is vanaf de lancering direct beschikbaar voor alle ruim 6.000 fotografen die bij Oypo zijn aangesloten. Zij kunnen tegen een kleine vergoeding een back-up laten maken van hun foto's.

Vanaf de introductie van de service kunnen fotografen die al een Oypo-account hebben kosteloos al geüploade fotobestanden met terugwerkende kracht aanmelden voor de back-upservice (later kan dat alleen twee maanden gratis met terugwerkende kracht). De prijs en het gebruiksgemak maken de back-upservice zowel geschikt voor professionals als voor amateurfotografen die via Oypo af en toe foto's verkopen.

De kostenstructuur is nog een beetje rommelig omdat deze is opgedeeld in meerdere onderdelen. Zo betaal je voor het plaatsen van foto's in de back-up 0,50 euro. Je kunt hiervoor maximaal duizend foto's back-uppen.

Daarnaast betaal je 50 eurocent per maand per duizend foto's die je in de back-up hebt staan. Wil je foto's terughalen uit je back-up dan kun je deze op een DVD laten opsturen. De kosten bedragen dan eenmalig 5,- euro en 2,50 euro per DVD. Downloaden via een FTP server is ook mogelijk; ook hier betaal je 5 euro en vervolgens 50 eurocent per duizend foto's.

Een nadeel is wel dat je alleen je Jpeg afbeeldingen kunt back-uppen. RAW bestanden kun je niet naar Oypo uploaden. Dat maakt deze dienst voor sommige fotografen wellicht een gemakkelijke back-up oplossing, maar in de praktijk is een online back-up van een partij als KPN online backup of Mozy al snel betaalbaarder en in elk geval flexibeler.

Oypo website

Wil jij ook gave foto's maken?

Probeer twee weken gratis onze online cursussen over fotografie. Je krijgt direct toegang tot meer dan 100 cursussen. Na twee weken vervalt je proeflidmaatschap automatisch. Je zit dus nergens aan vast.

14 dagen gratis fotografiecursussen kijken

Elja Trum

Over de auteur

Elja Trum is oprichter van Photofacts, online fotografiecursussite Photofacts Academy en het blog Teslafacts. Hij schrijft sinds 2006 over fotografie. Elja is ook auteur van boeken over zwart-wit-, flits- en portretfotografie.

0 reacties

    Er zijn nog geen reacties op dit artikel.
    Deel als eerste jouw mening over dit onderwerp!

Deel jouw mening

Let op: Op een artikel ouder dan een week kan alleen gereageerd worden door geregistreerde bezoekers.
Wil je toch reageren, log in of registreer je dan gratis.
Portretfoto's Bewerken in Lightroom Classic
Creatieve Technieken met Bart Siebelink
Toon alle artikelen binnen Nieuws

Photofacts wordt mede mogelijk gemaakt door


Ontvang wekelijks fotografietips in je inbox

45.153 fotografie enthousiastelingen ontvangen de tips al!
Meer over de wekelijkse mail. Of blijf op de hoogte via Facebook. Aanmelding beveiligd met Google reCaptcha.

Elja Trum

Elja Trum

Photofacts; alles wat met fotografie te maken heeft!

Wil je graag mooiere foto's maken en op de hoogte blijven van ontwikkelingen binnen de fotografie? Photofacts plaatst leerzame artikelen die gerelateerd zijn aan fotografie. Variërend van product-aankondiging tot praktische fotografietips of de bespreking van een website. Photofacts bericht dagelijks over fotografie en is een uit de hand gelopen hobby project van Elja Trum. De artikelen worden geschreven door een team van vrijwillige bloggers. Mocht je het leuk vinden om een of meerdere artikelen te schrijven op Photofacts, neem dan contact op.Meer over Photofacts
Om Photofacts.nl goed te laten functioneren maken we gebruik van cookies. Bekijk ons cookiebeleid. akkoord