Mis het niet: VIP lidmaatschap met 50 euro korting. Meer info of direct aanmelden
Michelle Peeters

Photoshop Elements 2020 met AI-aangedreven foto-effecten

dinsdag 15 oktober 2019, 15:30 door | 2.849x gelezen | 1 reactie

Adobe heeft de nieuwste versie van Photoshop Elements onthuld, en dankzij de kracht van Adobe's Sensei AI biedt Photoshop Elements 2020 een hele reeks foto-effecten en fotobewerkingshulpmiddelen aan de software voor enthousiastelingen, waaronder automatisch inkleuren.

PSE2020 ColorizePhoto


Photoshop Elements ging altijd al over gebruiksgemak en toegankelijkheid. Elke fotoliefhebber zou met het programma al geweldige resultaten moeten kunnen behalen, ongeacht zijn/haar vaardigheidsniveau voor het bewerken van foto's. Dankzij recente verbeteringen in kunstmatige intelligentie en computer vision is deze ideale wereld nu dichterbij dan ooit.

In Photoshop Elements 2020 draait het allemaal om de integratie van Adobe Sensei AI, met behulp van de krachtige machine learning-technologie voor zowel creatieve effecten als standaard retoucheertaken. Met "Auto Creations" kun je een geringe scherptediepte simuleren of een automatische zwart-witselectie maken.

En met één klik op onderwerpselectie kun je een persoon op intelligente wijze uit je kader wegsnijden zonder intensieve verfijning te hoeven toepassen. Met nieuwe huidvervlakking kun je portretten verbeteren in één- klik en de app kan nu automatisch zwart-witfoto's inkleuren.

Hieronder enkele voorbeelden van wat deze tools kunnen doen:

PSE2020 ObjectRemoval


Naast deze Sensei-functies heeft Adobe ook nog twee 'Guided edits' aan Photoshop Elements 2020 toegevoegd die je stap voor stap door het fotobewerkingsproces leiden, zodat je kunt leren hoe je het programma kunt gebruiken om gemeenschappelijke retouchering te voltooien.

PSE2020 SelectSubject


Het moge duidelijk zijn dat Photoshop Elements 2020 niet het favoriete bewerkingsprogramma zal zijn voor een professionele fotograaf.

Maar voor amateurs en fotografieliefhebbers die hun afbeeldingen willen verbeteren zonder het gedoe van het leren (en betalen van een abonnement voor) Adobe's volwaardige Creative Suite-programma's, is het een geweldige optie die nu net een stuk beter is geworden.

PSE2020 DepthofField


Ga naar het Adobe-blog voor meer informatie over Photoshop Elements 2020, of zijn tegenhanger voor videobewerking Premiere Elements 2020. Photoshop Elements is vandaag beschikbaar voor 100,43 euro als nieuwe installatie, of 82,28 euro als een upgrade voor huidige Photoshop Elements-gebruikers.

De nieuwe Guided Edits bevatten er één die je helpt om "ongewenste objecten te laten verdwijnen" en een andere die je laat zien hoe je een patroon op een foto kunt borstelen.

Bron: PetaPixel

Michelle Peeters

Over de auteur

Michelle Peeters is fotografe en oprichter van DeuxBleus Fotografie. Michelle herkent het bijzondere in het gewone en het gewone in het bijzondere. Ze heeft zich nooit willen specialiseren en is daardoor van alle markten thuis.

GRATIS E-BOEK

25 Tips voor Fotografen

Praktische tips over apparatuur, camera-instellingen, compositie, nabewerking en flitsen. Je ontdekt:

Wat de beste camera is om mee te fotograferen

Hoe je de juiste belichting instelt, ook als je camera het even niet meer weet.

Een tip die ervoor zorgt dat jouw foto's direct aanspreken, zonder ingewikkelde techniek.

ebook: 25 Tips voor Fotografen

Gratis e-boek: 25 Tips voor Fotografen.

Maak indruk met jouw foto's!

Ontvang kosteloos wekelijks fotografietips en direct mijn e-boek met 25 tips voor betere foto's.

ebook: 25 Tips voor Fotografen
Je naam Je e-mailadres

1 reactie

  1. Jan Tinga
    Jan Tinga schreef op woensdag 16 oktober 2019 om 01:04

    Bedankt Adobe. Ik heb een week geleden 2019 gekocht! 😫

Deel jouw mening

Let op: Op een artikel ouder dan een week kan alleen gereageerd worden door geregistreerde bezoekers.
Wil je toch reageren, log in of registreer je dan gratis.
Toon alle artikelen binnen Nieuws

Photofacts wordt mede mogelijk gemaakt door


Ontvang wekelijks fotografietips in je inbox

52.376 fotografie enthousiastelingen ontvangen de tips al!
Meer over de wekelijkse mail. Of blijf op de hoogte via Facebook. Aanmelding beveiligd met Google reCaptcha.

Elja Trum

Elja Trum

Photofacts; alles wat met fotografie te maken heeft!

Wil je graag mooiere foto's maken en op de hoogte blijven van ontwikkelingen binnen de fotografie? Photofacts plaatst leerzame artikelen die gerelateerd zijn aan fotografie. Variërend van product-aankondiging tot praktische fotografietips of de bespreking van een website. Photofacts bericht dagelijks over fotografie en is een uit de hand gelopen hobby project van Elja Trum. De artikelen worden geschreven door een team van vrijwillige bloggers. Mocht je het leuk vinden om een of meerdere artikelen te schrijven op Photofacts, neem dan contact op.Meer over Photofacts
Om Photofacts.nl goed te laten functioneren maken we gebruik van cookies. Bekijk ons cookiebeleid. akkoord