Actie: 100+ fotografiecursussen + boek - Nu 75 euro voordeel! Word nu lid!
Cor Jexo

Photoshop CS4 ook in 64 bits Windows variant

vrijdag 4 april 2008, 23:46 door | 6.946x gelezen | 6 reacties

Na een beetje gesurf op het net kwam ik op Tweakers.net een interessant artikel tegen over de guru onder de foto bewerkingsprogamma’s. Er komt voor Photoshop CS4 een 64-bit versie op de markt, maar alleen voor windows. Door de grote aanpasssingsproblemen van de 64-bit versie van OS X, geeft Adobe aan dat een 64-bit's Mac versie tot Photoshop CS5 op zich laat wachtten.

Voor 64-bit Windows gebruikers zullen er een aantal kleine voordelen zijn. Volgens Adobe zou een snelheidwinst geboekt kunnen worden van zo’n acht á twaalf procent. De grote winst zou vooral geboekt worden bij het openen van grote bestanden, niet onbelangrijk vooral voor de die-hard RAW shooter. Lastige bijkomstigheid is dat je bestaande plugins herschreven moeten worden.

Hoewel er nog weinig moederborden zijn die meer dan 4 gigabyte werkgeheugen ondersteunen, wordt dit proces volgens adobe ook versneld door de steeds maar groeiende pixelrace, en de overstap van 24- naar 28 bit kleurdiepte.

We zullen alleen nog wel even geduld moeten hebben. Photoshop CS4 wordt pas in 2010 verwacht.

Bron: Tweakers

Wil jij ook gave foto's maken?

Wil jij graag de mooiste foto's maken? Word dan nu lid van Photofacts Academy en ontdek meer dan 100 cursussen over fotografie, creativiteit, inspiratie en nabewerking.

Ik heb een gave aanbieding voor je. Meld je nu aan met 50 euro korting en ontvang gratis het boek De Fotografiebijbel thuis.

Photofacts Academy + De Fotofotobijbel

In dit boek ontdek je 105 tips voor fascinerende foto's. In de winkel betaal je hier 25 euro voor. Bovendien krijg je nu ook 50 euro korting op de cursussen!

Lid worden met korting + gratis boek
Cor Jexo

Over de auteur

Jeroen Cox is vader van drie kinderen en gehandicapten begeleider van beroep bij 's Heeren Loo. Hij houdt zich voornamelijk bezig met portret en lifestyle fotografie. Bekijk zijn foto's op zijn persoonlijke website Jeco-impressions. Ook op Twitter is hij te vinden.

6 reacties

 1. Elja Trum
  Profiel  Elja Trum schreef op zaterdag 5 april 2008 om 00:08

  Zo te lezen is de snelheidswinst bij 64 bit echt minimaal. Je moet wel heel veel RAW bestanden open hebben staan voordat je boven de 4 gb geheugengebruik zit (dan krijg je pas voordeel van de 64 bits).

 2. Pim
  Pim schreef op zaterdag 5 april 2008 om 01:41

  Zitten we dan met onze Mac haha en tsja windows heeft die 8% tot 12% nodig he dat win ik al door me macje haha knipoog (nee wil geen discussie uitlokken die zijn er al genoeg)

  Boven de 4gb?? Zelf schiet ik ook in RAW en als je flink aan het bewerken bent kan dat best wel eens oplopen hoor maar ik bewerk 1 foto per keer dus voorlopig zit ik nog goed knipoog

  Photofacts cs5 ??? foutje neem ik aan :D
  Door mensen geschreven in elk geval. 3. Elja Trum
  Profiel  Elja Trum schreef op zaterdag 5 april 2008 om 10:20

  @Pim; CS5 is geen foutje. Pas bij Photoshop CS5 wordt er een Mac versie op 64 bits verwacht. Dat gaat nog even duren dus.

 4. EdC
  Profiel EdC schreef op zaterdag 5 april 2008 om 13:44

  @Elja, volgens mij wijst Pim op en woord in de tekst: Photofacts CS5. Moet zijn Photoshop CS5, neem ik aan.

Deel jouw mening

Let op: Op een artikel ouder dan een week kan alleen gereageerd worden door geregistreerde bezoekers.
Wil je toch reageren, log in of registreer je dan gratis.
Van Beeld naar Kunst met Micky Hoogendijk
Cursus Natuurfotografie in Nederland met Rob Dijkstra
Toon alle artikelen binnen Nieuws

Photofacts wordt mede mogelijk gemaakt door


Ontvang wekelijks fotografietips in je inbox

48.658 fotografie enthousiastelingen ontvangen de tips al!
Meer over de wekelijkse mail. Of blijf op de hoogte via Facebook. Aanmelding beveiligd met Google reCaptcha.

Elja Trum

Elja Trum

Photofacts; alles wat met fotografie te maken heeft!

Wil je graag mooiere foto's maken en op de hoogte blijven van ontwikkelingen binnen de fotografie? Photofacts plaatst leerzame artikelen die gerelateerd zijn aan fotografie. Variërend van product-aankondiging tot praktische fotografietips of de bespreking van een website. Photofacts bericht dagelijks over fotografie en is een uit de hand gelopen hobby project van Elja Trum. De artikelen worden geschreven door een team van vrijwillige bloggers. Mocht je het leuk vinden om een of meerdere artikelen te schrijven op Photofacts, neem dan contact op.Meer over Photofacts
Om Photofacts.nl goed te laten functioneren maken we gebruik van cookies. Bekijk ons cookiebeleid. akkoord