Actie: Online cursussen + gratis Xpozer 60 x 90 afdruk. 79,95 euro voordeel! Meer info of direct aanmelden
Elja Trum

Photoshop nu ook beschikbaar op Linux

donderdag 28 februari 2008, 19:33 door | 18.901x gelezen | 5 reacties

Een goede reden om als fotograaf niet over te stappen op het Open Source besturingssysteem Linux was altijd de onmogelijkheid Photoshop hierop te draaien. Programmeurs die werken aan het Wine project zijn er in geslaagd Photoshop CS2 draaiend te krijgen onder Linux.

Wine maakt het mogelijk om programma's die gemaakt zijn voor Windows te draaien op een Linux machine. Photoshop is één van de programma's die hoog op de wenslijst staat bij veel Linux gebruikers.

Overigens is het momenteel nog niet mogelijk om ook de bij Photoshop meegeleverde programma's ImageReady en Bridge te draaien. John Nack, die werkt bij Adobe, geeft trouwens aan dat hij geen info heeft over het uitbrengen van een Photoshop versie specifiek voor Linux. Voorlopig is voor Linux gebruikers Wine de enige mogelijkheid.

Photoshop via Wine op Linux


Bron: Tweakers


101 Tips voor Perfecte Portretfoto's


Wil jij graag weten hoe je perfecte portretfoto's kunt maken? In mijn boek De Portretbijbel geef ik je 101 tips om jouw portretfotografie naar een hoger niveau te helpen. Je ontdekt hierin de 101 beste tips die ik de afgelopen vijftien jaar als portretfotograaf heb opgedaan.
Elja Trum

Over de auteur

Elja Trum is oprichter van Photofacts, online fotografiecursussite Photofacts Academy en het blog Teslafacts. Hij schrijft sinds 2006 over fotografie. Elja is ook auteur van boeken over zwart-wit-, flits- en portretfotografie.

5 reacties

 1. NielsThijssen
  Profiel  NielsThijssen schreef op donderdag 28 februari 2008 om 23:46

  Wie van de Bloggers draait (ook) onder Linux?
  Ben er enigszins mee bekend, maar zoek mede-enthousiastelingen om eea te leren.

 2. Brian dSLR.nl
  Brian (dSLR.nl) schreef op vrijdag 29 februari 2008 om 08:22

  Ik heb Photoshop al langer draaiend onder Fedora core 6 en Wine, maar het is huilen met de pet op. Filters mag je niet gebruiken want dan klapt Photoshop er uit, Plug-ins werken niet en scripts draaien ook niet.
  Het was voor mij dan ook meer een probeersel dan een werkelijk bruikbaar iets, maar leerzaam was het wel. (Mijn bedoeling was trouwens om Photoshop te gaan gebruiken in commandline modus om zo imageMagix te vervangen op mijn server, maar dat is dus nog niet gebeurt omdat het niet stabiel genoeg is)

 3. Karel
  Profiel Karel schreef op vrijdag 29 februari 2008 om 11:49

  Ik werk al een tijdje met Ubuntu linux. Ik heb Photoshop nog niet getest onder Wine, maar het is wel interessant te weten dat het nu mogelijk is.

 4. Peter van Veen
  Profiel  Peter van Veen schreef op maandag 3 maart 2008 om 08:36

  Nee, ik heb geen ervaring met Linux, en het staat voorlopig ook niet op de rol om daar iets mee te gaan doen.

Deel jouw mening

Let op: Op een artikel ouder dan een week kan alleen gereageerd worden door geregistreerde bezoekers.
Wil je toch reageren, log in of registreer je dan gratis.
Toon alle artikelen binnen Nieuws

Photofacts wordt mede mogelijk gemaakt door


Ontvang wekelijks fotografietips in je inbox

52.344 fotografie enthousiastelingen ontvangen de tips al!
Meer over de wekelijkse mail. Of blijf op de hoogte via Facebook. Aanmelding beveiligd met Google reCaptcha.

Elja Trum

Photofacts; alles wat met fotografie te maken heeft!

Wil je graag mooiere foto's maken en op de hoogte blijven van ontwikkelingen binnen de fotografie? Photofacts plaatst leerzame artikelen die gerelateerd zijn aan fotografie. Variërend van product-aankondiging tot praktische fotografietips of de bespreking van een website. Photofacts bericht dagelijks over fotografie en is een uit de hand gelopen hobby project van Elja Trum. De artikelen worden geschreven door een team van vrijwillige bloggers. Mocht je het leuk vinden om een of meerdere artikelen te schrijven op Photofacts, neem dan contact op.Meer over Photofacts
Om Photofacts.nl goed te laten functioneren maken we gebruik van cookies. Bekijk ons cookiebeleid. akkoord