Elja Trum

Pierre Crom winnaar Zilveren Camera 2014

zondag 25 januari 2015, 20:24 door | 3.235x gelezen | 1 reactie

De Fransman Pierre Crom, die sinds 1987 in Nederland woont, heeft vandaag de Zilveren Camera van 2014 gewonnen. Hij ontving de prijs vanwege zijn serie foto's over de vliegramp MH17. De Zilveren Camera is de belangrijkste prijs voor fotojournalisten in Nederland. Crom werd gekozen uit 5.397 inzendingen van 664 deelnemers.

Mh17 zc 2014 pierre crom


Foto door Pierre Crom, winnaar Zilveren Camera 2014

Pierre Crom nam de eerste foto van de (vermoedelijk) neergeschoten MH17 terwijl de vliegtuigwrakstukken nog smeulden. Pierre was net in Donetsk in Oekra´ne aangekomen om de burgeroorlog te fotograferen toen hij hoorde over het neergestorte toestel. Zo kwam hij als eerste fotograaf op de rampplek.

De Zilveren Camera wordt dit jaar voor de 62ste keer uitgereikt. De 42 genomineerde foto's (inclusief de winnaars) zijn van 24 januari tot en met 9 maart te zien in het Fotomuseum Den Haag. Kijk voor alle foto's en winnaars van de Zilveren Camera 2014 op de website.


101 Tips voor Perfecte Portretfoto's


Wil jij graag weten hoe je perfecte portretfoto's kunt maken? In mijn boek De Portretbijbel geef ik je 101 tips om jouw portretfotografie naar een hoger niveau te helpen. Je ontdekt hierin de 101 beste tips die ik de afgelopen vijftien jaar als portretfotograaf heb opgedaan.
Elja Trum

Over de auteur

Elja Trum is oprichter van Photofacts, online fotografiecursussite Photofacts Academy en het blog Teslafacts. Hij schrijft sinds 2006 over fotografie. Elja is ook auteur van boeken over zwart-wit-, flits- en portretfotografie.

1 reactie

  1. Johannes Klapwijk
    Profiel  Johannes Klapwijk schreef op dinsdag 27 januari 2015 om 09:28

    Ook leuk om te melden dat Theo Bosboom in de categorie natuur heeft gewonnen vrolijk

Deel jouw mening

Let op: Op een artikel ouder dan een week kan alleen gereageerd worden door geregistreerde bezoekers.
Wil je toch reageren, log in of registreer je dan gratis.
Toon alle artikelen binnen Nieuws

Photofacts wordt mede mogelijk gemaakt door


Ontvang wekelijks fotografietips in je inbox

52.323 fotografie enthousiastelingen ontvangen de tips al!
Meer over de wekelijkse mail. Of blijf op de hoogte via Facebook. Aanmelding beveiligd met Google reCaptcha.

Elja Trum

Photofacts; alles wat met fotografie te maken heeft!

Wil je graag mooiere foto's maken en op de hoogte blijven van ontwikkelingen binnen de fotografie? Photofacts plaatst leerzame artikelen die gerelateerd zijn aan fotografie. Variërend van product-aankondiging tot praktische fotografietips of de bespreking van een website. Photofacts bericht dagelijks over fotografie en is een uit de hand gelopen hobby project van Elja Trum. De artikelen worden geschreven door een team van vrijwillige bloggers. Mocht je het leuk vinden om een of meerdere artikelen te schrijven op Photofacts, neem dan contact op.Meer over Photofacts
Om Photofacts.nl goed te laten functioneren maken we gebruik van cookies. Bekijk ons cookiebeleid. akkoord