Photofacts Academy

Photofacts Academy; 100+ Fotografie Cursussen
Fotograferen wordt makkelijker en leuker

Boek

De Fotobijbels; Boeken over Fotografie
101 Praktische fotografietips voor betere foto's

Michelle Peeters

Productie Nikkor-objectieven bereikt 110 miljoen

woensdag 21 november 2018, 14:41 door | 2.543x gelezen | 0 reacties

Nikon heeft aangekondigd dat de totale productie van NIKKOR-objectieven voor haar camera's met verwisselbare objectieven vanaf oktober 2018 de 110 miljoen* heeft bereikt.

Nikkor objectieven overview


Nikon produceert al sinds 1959 NIKKOR F-objectieven voor SLR-camera's. Eerder dit jaar heeft Nikon de nieuwe NIKKOR Z-objectieven voor systeemcamera's geÔntroduceerd om het assortiment NIKKOR-objectieven verder te verrijken.

De merknaam NIKKOR


NIKKOR is Nikon's merk voor foto-objectieven. Nikon biedt momenteel NIKKOR F-objectieven voor digitale SLR-camera's en NIKKOR Z-objectieven voor systeemcamera's.

Het volledige assortiment bestaat momenteel uit circa 100 typen objectieven die een breed scala aan toepassingen ondersteunen, waaronder objectieven met een vaste brandpuntsafstand en zoomobjectieven die beeldhoeken van ultragroothoek tot superteleobjectief, fisheye-objectieven en micro-objectieven dekken.

Vanaf de eerste introductie in 1959 hebben NIKKOR F-objectieven de geavanceerde technologieŽn van destijds ingevoerd met functies zoals diafragmaregeling, autofocus en vibratiereductie (VR).

De nieuwe vatting met een grotere diameter van de Nikon-systeemcamera's heeft tot verdere mogelijkheden in het ontwerpen van objectieven geleid en vergroot met haar NIKKOR Z-objectieven de mogelijkheden in optische prestaties.

De verscheidenheid aan aangeboden krachtige objectieven omvat het meest lichtsterke objectief in de geschiedenis van Nikon** met f/0.95.

Nikon blijft inspelen op de nieuwste technologische ontwikkelingen en producten te leveren die fotografen over de hele wereld creatieve mogelijkheden bieden.

*Totaal aantal verwisselbare objectieven voor SLR- en systeemcamera's die door Nikon zijn geproduceerd.
**Waaronder verwisselbaar objectieven voor Nikon-camera's.

Wil jij ook gave foto's maken?

Probeer twee weken gratis onze online cursussen over fotografie. Je krijgt direct toegang tot meer dan 100 cursussen. Na twee weken vervalt je proeflidmaatschap automatisch. Je zit dus nergens aan vast.

14 dagen gratis fotografiecursussen kijken

Michelle Peeters

Over de auteur

Michelle Peeters is fotografe en oprichter van DeuxBleus Fotografie. Michelle herkent het bijzondere in het gewone en het gewone in het bijzondere. Ze heeft zich nooit willen specialiseren en is daardoor van alle markten thuis.

0 reacties

    Er zijn nog geen reacties op dit artikel.
    Deel als eerste jouw mening over dit onderwerp!

Deel jouw mening

Let op: Op een artikel ouder dan een week kan alleen gereageerd worden door geregistreerde bezoekers.
Wil je toch reageren, log in of registreer je dan gratis.
Sportfotobijbel
Cursus Natuurfotografie in Nederland met Rob Dijkstra
Toon alle artikelen binnen Nieuws

Photofacts wordt mede mogelijk gemaakt door


Ontvang wekelijks fotografietips in je inbox

45.190 fotografie enthousiastelingen ontvangen de tips al!
Meer over de wekelijkse mail. Of blijf op de hoogte via Facebook. Aanmelding beveiligd met Google reCaptcha.

Elja Trum

Elja Trum

Photofacts; alles wat met fotografie te maken heeft!

Wil je graag mooiere foto's maken en op de hoogte blijven van ontwikkelingen binnen de fotografie? Photofacts plaatst leerzame artikelen die gerelateerd zijn aan fotografie. Variërend van product-aankondiging tot praktische fotografietips of de bespreking van een website. Photofacts bericht dagelijks over fotografie en is een uit de hand gelopen hobby project van Elja Trum. De artikelen worden geschreven door een team van vrijwillige bloggers. Mocht je het leuk vinden om een of meerdere artikelen te schrijven op Photofacts, neem dan contact op.Meer over Photofacts
Om Photofacts.nl goed te laten functioneren maken we gebruik van cookies. Bekijk ons cookiebeleid. akkoord