Photofacts Academy

Photofacts Academy; 100+ Fotografie Cursussen
Fotograferen wordt makkelijker en leuker

Boek

De Fotobijbels; Boeken over Fotografie
101 Praktische fotografietips voor betere foto's

Erwin Derksen

Profotobook; Profotonet start met fotoalbums

dinsdag 13 januari 2009, 08:58 door | 13.348x gelezen | 10 reacties

Voor mensen met een account bij Profotonet: er is nu de mogelijkheid een 'profotobook' te bestellen. Dit is een digitaal fotoalbum van (volgens eigen zeggen) professionele kwaliteit. Op basis van mijn ervaringen met Profotonet zou ik zeggen: Dat moet goedkomen!

Na het inloggen op het service centrum zie je de optie Profotobook in beeld. Je kunt de pagina's zelf aanleveren via Photoshop, of via de speciale software (waarvoor je jammer genoeg wel Quicktime voor geļnstalleerd moet hebben). De foto's worden afgedrukt op Kodak Endura papier, dus kwalitatief zal het allemaal vast dik in orde zijn.

Of, zoals Profotonet het zegt:
'Het digitale album voor trouwreportages en andere gelegenheden. Als fotovaklaboratorium hebben wij tientallen jaren ervaring in het afdrukken op fotochemisch papier. Door deze ervaring te combineren met de nieuwste inbindtechnieken zijn wij in staat zeer hoogwaardige fotoboeken te vervaardigen. De pagina's worden afgedrukt op Kodak Endura fotopapier, dat garant staat voor een zeer lange houdbaarheid. Het fotoboek wordt op een speciale manier ingebonden en de pagina’s worden verdikt. Door onze professionele werkwijze onderscheiden onze albums zich in sterke mate van de albums die in de consumentenmarkt worden aangeboden.'

Wie plaatst de eerste bestelling (en daarna zijn of haar ervaringen) op Photofacts? Ik ben erg benieuwd naar de kwaliteit van de software en het album, maar aangezien wij net ons trouwalbum via Henzo hebben..

De kosten?
Een boek van 30 x 30 en 40 pagina's kost EUR 205,- en 35 x 35 met 50 pagina's EUR 300,-. Maximaal zijn 60 pagina's mogelijk. Opstartkosten zijn 10 euro, evenals de verzendkosten. Exclusief de BTW, dat dan weer wel..

Profotobook

Wil jij ook gave foto's maken?

Probeer twee weken gratis onze online cursussen over fotografie. Je krijgt direct toegang tot meer dan 100 cursussen. Na twee weken vervalt je proeflidmaatschap automatisch. Je zit dus nergens aan vast.

14 dagen gratis fotografiecursussen kijken

Erwin Derksen

Over de auteur

Erwin Derksen is werkzaam in de ICT bij Platani en houdt zich ook graag bezig met fotografie. Via de compact camera, een hybride superzoom en een Alpha 350 schiet Erwin nu met een Sony Alpha 550.

10 reacties

 1. CasperGraaf
  CasperGraaf schreef op dinsdag 13 januari 2009 om 10:41  | reageer

  Een boek van 30x30cm met maximaal 60 pagina's vind ik vrij weinig voor bijvoorbeeld een trouwalbum. En de prijs vrij hoog. Natuurlijk betaal je voor kwaliteit, maar ik denk dat Profotonet de 'gewone' consument zal afschrikken. Bij Kruidvat betaal je rond de 120 euro voor een 30x30 boek met 130 pagina's. Mindere kwaliteit, maar niet iedereen geeft daar om of let daar op.

 2. Serge
  Profiel Serge schreef op dinsdag 13 januari 2009 om 10:45  | reageer

  Lap, opnieuw een aanbieder die ik eens "moet" testen vrolijk Na Blurb en Asukabook ben ik wel erg benieuwd naar de kwaliteit van Profotonet, al zal ik niet direct bestellen omdat ik voorlopig geen fotoboeken moet aanmaken.

 3. gast schreef op dinsdag 13 januari 2009 om 12:16  | reageer

  De prijs is goed te noemen maar zelf heb ik mijn eerste demoalbum laten maken bij Vakcolor deze zijn duurder maar leveren top kwaliteit. Profotonet levert goede foto's maar deze albumservice kondigden ze al 6 maanden geleden aan en telkens konden ze niet aangeven wanneer het nu beschikbaar was en dat is marketingtechnisch een wat mindere zet geweest in ieder geval hebben ze mij verloren als klant voor de albums! Ook dat je moet inloggen om het product te kunnen zien vind ik verkooptechnisch niet handig want dat wat je niet ziet koop je niet!

  Weet wel dat je op een eerste album (demo) een korting kunt krijgen maar dat doen de meeste prof. aanbieders wel.

 4. Henri
  Profiel Henri schreef op dinsdag 13 januari 2009 om 12:40  | reageer

  Sinds kort kun je bij www.blurb.com ook boeken op zgn. Premium papier bestellen voor een geringe meerprijs. Daar kun je boeken van 28x33 cm. bestellen tot maximaal 160 pagina's. ($105,00 met Dust Cover)
  Boeken met "gewoon" papier gaan tot maximaal 440 pagina's. Ik heb er nu vier laten maken van ca. 220 pagina's en die zien er prima uit. Nog geen echte "fotokwaliteit" maar zeker niet verkeerd. Daarom ben ik erg benieuwd naar het Premium Paper van Blurb.
  Ik ga binnenkort een dergelijk boek bestellen. Zodra ik e.e.a. in handen heb zal ik mijn bevindingen hier achterlaten....

 5. Antonette de Groot
  Profiel  Antonette de Groot schreef op dinsdag 13 januari 2009 om 13:33  | reageer

  @Henri
  Heb net mijn eerste blurb-boek met premium papier binnen. Ziet er netjes uit! Uiteraard niet vergelijkbaar met een aanbieder als vakcolor maar prijs- kwaliteit verhouding vind ik zeer goed! Heel leuk aan te bieden als "budget" optie in crisistijden :-D

  Geeft Profotonet geen korting bij het bestellen van een demo-album?

  Ze roepen ook al dik een jaar "binnenkort" met een doorverkoop mogelijkheid te komen. Iemand daar meer info over?

 6. stefansegers
  Profiel stefansegers schreef op woensdag 14 januari 2009 om 09:46  | reageer

  Ik vind de prijs zeer schappelijk. Ik ga deze maand een trouwalbum bestellen. Heb er 1 bij Pixbook besteld en dat is echt niet mooi. Zij hebben de beste pers (HP Indigo) maar dat tips gewoonweg niet aan een VakColor boek. Ik denk dat Profotonet nu een slimme zet gedaan heeft. Zeker omdat je de pagina's kunt aanleveren als JPG. Je kunt met elke opmaak programma aan de slag nu!

  Ik houd jullie op de hoogte

 7. Marco Nedermeijer
  Profiel Marco Nedermeijer schreef op woensdag 14 januari 2009 om 15:30  | reageer

  komen ze nu mee. Net een trouwalbum af laten drukken bij myphotofun.nl. Ik weet het... Die naam alleen al. Maar een album 35x35 van 70 pagina's voor 100 euro is toch echt niet verkeerd. En dan ook nog eens super afgedrukt qua kleuren (zwart/wit afdrukken echt heel goed en kleur komt overeen met wat ik op het scherm zie). Papier is ook lekker dik (250 grams papier meen ik).

  Maar desalniettemin ga ik binnenkort toch maar eens een boek bij profotobook af laten drukken. Ik laat mijn foto's altijd bij hun afdrukken omdat hun zwartwit echt super is. Vooral de mat afdrukken zijn geweldig.

 8. Iris_1982
  Profiel Iris_1982 schreef op maandag 9 februari 2009 om 09:53  | reageer

  En? Al iemand zo'n album laten maken?
  Waar kan dit overigens? Op www.profotonet.nl kan ik er werkelijk nergens informatie of een link vinden. Beetje vreemd vind ik dat toch wel.

 9. Elja Trum
  Profiel  Elja Trum schreef op maandag 9 februari 2009 om 10:05  | reageer

  @Iris; Je moet even inloggen op de website. Dat kan zodra je ooit iets besteld hebt. Inderdaad een beetje vaag dat dit zo verstopt zit. Waarschijnlijk willen ze de dienst eerst voorzichtig uitproberen.

 10. corrinep
  Profiel corrinep schreef op maandag 9 maart 2009 om 15:59  | reageer

  Ben net terug van de Professional Imaging beurs in Nieuwegein en ik heb de boeken bij Profotonet gezien. Let op het fotoboek is NIET te vergelijken met een Kruidvat album op fotopapier, dit gaan ze bij Profotonet ook doen en zal half april gelanceerd worden. Dit heet een fotoalbum. Het fotoboek is precies hetzelfde als Vakcolor levert, volgens mij in prijs niet zoveel verschil. Dus dikkere bladen en het formaat 35/35 cm is het grootste boek, dit boek heeft dus ook gebonden bladen.

Deel jouw mening

Let op: Op een artikel ouder dan een week kan alleen gereageerd worden door geregistreerde bezoekers.
Wil je toch reageren, log in of registreer je dan gratis.
Cursus Luminar AI met Nando Harmsen
De Portretbijbel door Elja Trum
Toon alle artikelen binnen Nieuws

Photofacts wordt mede mogelijk gemaakt door


Ontvang wekelijks fotografietips in je inbox

45.189 fotografie enthousiastelingen ontvangen de tips al!
Meer over de wekelijkse mail. Of blijf op de hoogte via Facebook. Aanmelding beveiligd met Google reCaptcha.

Elja Trum

Elja Trum

Photofacts; alles wat met fotografie te maken heeft!

Wil je graag mooiere foto's maken en op de hoogte blijven van ontwikkelingen binnen de fotografie? Photofacts plaatst leerzame artikelen die gerelateerd zijn aan fotografie. Variërend van product-aankondiging tot praktische fotografietips of de bespreking van een website. Photofacts bericht dagelijks over fotografie en is een uit de hand gelopen hobby project van Elja Trum. De artikelen worden geschreven door een team van vrijwillige bloggers. Mocht je het leuk vinden om een of meerdere artikelen te schrijven op Photofacts, neem dan contact op.Meer over Photofacts
Om Photofacts.nl goed te laten functioneren maken we gebruik van cookies. Bekijk ons cookiebeleid. akkoord