Photofacts Academy

Photofacts Academy; 100+ Fotografie Cursussen
Fotograferen wordt makkelijker en leuker

Boek

De Fotobijbels; Boeken over Fotografie
101 Praktische fotografietips voor betere foto's

Elja Trum

Profotonet komt met abonneedienst voor fotografen

maandag 17 maart 2008, 18:55 door | 10.276x gelezen | 8 reacties

De afdruk professionals van Profotonet lijken te zijn gestart met hun nieuwe dienst Profotosales. Met deze dienst kunnen fotografen hun foto's online ter verkoop aanbieden. Bezoekers van hun site kunnen deze foto's dan eenvoudig bestellen. De fotograaf bepaalt zelf hoeveel hij verdient aan een foto.

De nieuwe dienst is erg nuttig voor fotografen die normaal veel tijd en energie kwijt zijn aan het verwerken van nabestellingen. Na het uploaden van de foto's en het vaststellen van de prijs per foto heb je er als fotograaf geen omkijken meer naar. Profotonet zorgt voor de betaling, het afdrukken en het verzenden. Overigens kun je de foto's ook op je eigen website hosten en toch gebruik maken van de diensten van Profotosales.

Helaas zitten er wel de nodige kosten aan de dienst verbonden. Naast het abonnement van 10 euro per maand betaal je ook een percentage per foto.

Profotonet lijkt gebruik te maken van de diensten van Oypo. Een Oypo Pro account biedt dan ook dezelfde diensten voor dezelfde prijs. Ik ga er nog wel van uit dat de afdrukken wel uit de eigen centrale van Profotonet komen.

Overigens lijkt de dienst nog niet officieel live te zijn, bij het direct bezoeken van Profotosales.nl wordt je momenteel nog doorgestuurd naar de gebruikelijk Profotonet website.

Al met al een dienst die voor veel professionele fotografen de moeite waard kan zijn. Voor hobbiesten is de gratis versie van Oypo wellicht interessanter.

Bron: Niels Thijssen

Wil jij ook gave foto's maken?

Probeer twee weken gratis onze online cursussen over fotografie. Je krijgt direct toegang tot meer dan 100 cursussen. Na twee weken vervalt je proeflidmaatschap automatisch. Je zit dus nergens aan vast.

14 dagen gratis fotografiecursussen kijken

Elja Trum

Over de auteur

Elja Trum is oprichter van Photofacts, online fotografiecursussite Photofacts Academy en het blog Teslafacts. Hij schrijft sinds 2006 over fotografie. Elja is ook auteur van boeken over zwart-wit-, flits- en portretfotografie.

8 reacties

 1. Patrick
  Patrick schreef op maandag 17 maart 2008 om 20:08  | reageer

  Goed idee!!

  Wat een gedoe met dat registreren jammer zeg
  www.plakkerdeplak.nl/wordpress

 2. NielsThijssen
  Profiel  NielsThijssen schreef op maandag 17 maart 2008 om 20:16  | reageer

  Succes, ik ben er ook achter gekomen door veeeeeeel te vragen aan Profoto helpdesk.
  Deze tip was zeker de moeite om te delen!!

 3. gast schreef op dinsdag 18 maart 2008 om 08:40  | reageer

  Oypo.nl heeft exact hetzelfde systeem dat ze gebruiken en volgens mij hebben ze een akkoord met Oypo dat ze dit systeem mogen gebruiken. Bekend is dat Oypo.nl zijn foto's laat afdrukken bij Profotonet.nl

 4. Elja Trum
  Profiel  Elja Trum schreef op dinsdag 18 maart 2008 om 08:50  | reageer

  @Gast; Kijk, dan is het gratis account van Oypo ook het bekijken waard. Voor veel gebruikers zal dit ook ruim voldoende bieden.

 5. donkie-chot
  Profiel donkie-chot schreef op woensdag 19 maart 2008 om 01:22  | reageer

  Ik heb ook al even naar oypo zitten kijken, maar ik wist niet wat hun kwaliteit was. Nu lees ik dus dat ze bij Profotonet af laten drukken, dus dat is zeker okay (profotonet is mijn vaste adres voor kwaliteitsafdrukken).
  Maar wat ik me nu afvraag is: wat zou voor mij de reden zijn om profotonet voor deze dienst te kiezen, als oypo hetzelfde aanbiedt, maar dan zonder abonnementskosten??

 6. gast schreef op woensdag 19 maart 2008 om 08:20  | reageer

  Donki-chot dat is ook wat ik mij afvraag en heb Profotnet daar eens over gemaild een paar weken geleden maar geen antwoord ontvangen. Deze service van hun of van Oypo is makkelijk als je bijv. een evenement schiet en waarvan je weet dat klanten misschien maar 1 foto afnemen en dan isdit gemakkelijk want als je voor 1 foto als zelf moet doen dan verdien je er weinig op. Ik doe wel een bedrijfsfotografie van bepaalde certiferingen en dan laat ik die mensen gewoon een digitale contactsheet toekomen en daarna kunnen ze per mail opgeven wat ze willen bestellen en dan bestel ik het bij Profotonet en dan met private labeling.

 7. Serge
  Profiel Serge schreef op zaterdag 22 maart 2008 om 14:24  | reageer

  Voor laboprints ga ik ook hoofdzakelijk bij Profotonet, goede service en erg goede printkwaliteit. Ik wist dus niet dat ze nu ook deze verkoopservice aanboden, bedankt voor de tip!

 8. corrinep
  Profiel corrinep schreef op maandag 9 maart 2009 om 16:03  | reageer

  Oypo en Profotonet deelde ook een stand op de Professional Imaging beurs.

Deel jouw mening

Let op: Op een artikel ouder dan een week kan alleen gereageerd worden door geregistreerde bezoekers.
Wil je toch reageren, log in of registreer je dan gratis.
Cursus Natuurfotografie in Nederland met Rob Dijkstra
De Portretbijbel door Elja Trum
Toon alle artikelen binnen Nieuws

Photofacts wordt mede mogelijk gemaakt door


Ontvang wekelijks fotografietips in je inbox

45.058 fotografie enthousiastelingen ontvangen de tips al!
Meer over de wekelijkse mail. Of blijf op de hoogte via Facebook. Aanmelding beveiligd met Google reCaptcha.

Elja Trum

Elja Trum

Photofacts; alles wat met fotografie te maken heeft!

Wil je graag mooiere foto's maken en op de hoogte blijven van ontwikkelingen binnen de fotografie? Photofacts plaatst leerzame artikelen die gerelateerd zijn aan fotografie. Variërend van product-aankondiging tot praktische fotografietips of de bespreking van een website. Photofacts bericht dagelijks over fotografie en is een uit de hand gelopen hobby project van Elja Trum. De artikelen worden geschreven door een team van vrijwillige bloggers. Mocht je het leuk vinden om een of meerdere artikelen te schrijven op Photofacts, neem dan contact op.Meer over Photofacts
Om Photofacts.nl goed te laten functioneren maken we gebruik van cookies. Bekijk ons cookiebeleid. akkoord