Photofacts Academy

Photofacts Academy; 100+ Fotografie Cursussen
Fotograferen wordt makkelijker en leuker

Boek

De Fotobijbels; Boeken over Fotografie
101 Praktische fotografietips voor betere foto's

Elja Trum

Ramkraak bij Cameraland.nl

vrijdag 29 mei 2015, 11:25 door | 6.324x gelezen | 7 reacties

In de nacht van woensdag op donderdag werd fotografiewinkel Cameraland.nl uit Alkmaar doelwit van een ramkraak. Nadat de daders rond 3:00 uur met een auto de pui van de winkel eruit reden stalen ze dure Canon en Nikon objectieven. De schade bedraagt circa 250.000 euro.

Voor de ramkraak werd een twee maanden oude auto gebruikt die ook gestolen was. Er is voor duizenden euro's schade aangericht in de gloednieuwe vestiging van het bedrijf. Cameraland schreef er zelf ook over op hun Facebook account.

Het goede nieuws is dat er al twee verdachten zijn aangehouden; een 39-jarige en een 45-jarige man. Ook is er een auto met alle of in elk geval een deel van de gestolen spullen gevonden.

Alkmaar Centraal plaatste beelden van beveligingscamera's op Facebook die je hieronder ook kunt zien.


Wil jij ook gave foto's maken?

Probeer twee weken gratis onze online cursussen over fotografie. Je krijgt direct toegang tot meer dan 100 cursussen. Na twee weken vervalt je proeflidmaatschap automatisch. Je zit dus nergens aan vast.

14 dagen gratis fotografiecursussen kijken

Elja Trum

Over de auteur

Elja Trum is oprichter van Photofacts, online fotografiecursussite Photofacts Academy en het blog Teslafacts. Hij schrijft sinds 2006 over fotografie. Elja is ook auteur van boeken over zwart-wit-, flits- en portretfotografie.

7 reacties

 1. Brian Dragtstra
  Brian Dragtstra schreef op vrijdag 29 mei 2015 om 13:58  | reageer

  Dat van die auto van twee maanden oud is een broodje aap verhaal hoor... Kijk maar eens naar zijn kenteken. Eerder een jaar of 8 a 10 of zo.

 2. ronald
  ronald schreef op vrijdag 29 mei 2015 om 22:39  | reageer

  voor een camera winkel had ik toch wel betere beelden verwacht. Jammer dat dit gebeurd is. Het is een mooie winkel en altijd vriendelijk personeel.

 3. R
  R schreef op zaterdag 30 mei 2015 om 12:07  | reageer

  Ze hadden wél smaak en wisten klaarblijkelijk wat ze zochten.
  Ik begrijp het nooit zo. Laat 's avonds stalen luiken over de vitrinekasten zakken. Iedereen ziet de prachtige spullen in vol ornaat uitgestald staan. Ik zal niet zeggen dat ze er niet inkomen, maar het gaat veel moeilijker en het duurt langer, mag ik aannemen. Dus je ontmoedigt de boef, die, in principe, lui is en als ze het proberen, geef je de arm der wet meer gelegenheid om tijdig ter plekke te zijn.
  Ik hoop dat al het schoelje wordt opgepakt en alles weer in orde komt

 4. Johannes
  Johannes schreef op zaterdag 30 mei 2015 om 17:56  | reageer

  Klopt Brian, auto lijkt mij een Skoda Octavia Combi. Die twee maanden klopt overigens wel, dat is de periode dat de laatste eigenaar hem in bezit had, leeftijd van de auto is een stuk ouder.

 5. Klaas
  Klaas schreef op dinsdag 2 juni 2015 om 10:52  | reageer

  Dit is het krantenartikel.

 6. geerjanssen
  Profiel  geerjanssen schreef op dinsdag 2 juni 2015 om 12:08  | reageer

  Het slaan van agenten, artsen, hulpverleners, oudere mensen, inbraken, stelen van koper, lood, landbouwwerktuigen is mijn inzien het gevolg van een overheid die erg naïef is!

 7. wim
  wim schreef op dinsdag 2 juni 2015 om 18:02  | reageer

  Zolang de daders straks geen bekentenis afleggen krijgt de eigenaar zijn rechtmatige spullen niet terug.Ook al kan hij aantonen dmv zijn facturen en serienummers dat hij de rechtmatige eigenaar vd spullen is krijgt hij deze niet snel terug.Daar gaat maanden over heen,intussen heeft de verzekering uitbetaald met aftrek van zeer hoog eigen risico enkun je je eigen spullen terugkopen(indien gewenst)Zo is het ook vergaan in mijn eigen omgeving.Recht hebben en recht krijgen legt in dit land 180 graden uit elkaar.
  Wens ze heel veel strekte met de nasleep van deze overval.
  wim

Deel jouw mening

Let op: Op een artikel ouder dan een week kan alleen gereageerd worden door geregistreerde bezoekers.
Wil je toch reageren, log in of registreer je dan gratis.
Creatieve Technieken met Bart Siebelink
Sportfotobijbel
Toon alle artikelen binnen Nieuws

Photofacts wordt mede mogelijk gemaakt door


Ontvang wekelijks fotografietips in je inbox

45.058 fotografie enthousiastelingen ontvangen de tips al!
Meer over de wekelijkse mail. Of blijf op de hoogte via Facebook. Aanmelding beveiligd met Google reCaptcha.

Elja Trum

Elja Trum

Photofacts; alles wat met fotografie te maken heeft!

Wil je graag mooiere foto's maken en op de hoogte blijven van ontwikkelingen binnen de fotografie? Photofacts plaatst leerzame artikelen die gerelateerd zijn aan fotografie. Variërend van product-aankondiging tot praktische fotografietips of de bespreking van een website. Photofacts bericht dagelijks over fotografie en is een uit de hand gelopen hobby project van Elja Trum. De artikelen worden geschreven door een team van vrijwillige bloggers. Mocht je het leuk vinden om een of meerdere artikelen te schrijven op Photofacts, neem dan contact op.Meer over Photofacts
Om Photofacts.nl goed te laten functioneren maken we gebruik van cookies. Bekijk ons cookiebeleid. akkoord