Elja Trum

Ramkraak bij Cameraland.nl

vrijdag 29 mei 2015, 11:25 door | 5.418x gelezen | 7 reacties

In de nacht van woensdag op donderdag werd fotografiewinkel Cameraland.nl uit Alkmaar doelwit van een ramkraak. Nadat de daders rond 3:00 uur met een auto de pui van de winkel eruit reden stalen ze dure Canon en Nikon objectieven. De schade bedraagt circa 250.000 euro.

Voor de ramkraak werd een twee maanden oude auto gebruikt die ook gestolen was. Er is voor duizenden euro's schade aangericht in de gloednieuwe vestiging van het bedrijf. Cameraland schreef er zelf ook over op hun Facebook account.

Het goede nieuws is dat er al twee verdachten zijn aangehouden; een 39-jarige en een 45-jarige man. Ook is er een auto met alle of in elk geval een deel van de gestolen spullen gevonden.

Alkmaar Centraal plaatste beelden van beveligingscamera's op Facebook die je hieronder ook kunt zien.101 Tips voor Perfecte Portretfoto's


Wil jij graag weten hoe je perfecte portretfoto's kunt maken? In mijn boek De Portretbijbel geef ik je 101 tips om jouw portretfotografie naar een hoger niveau te helpen. Je ontdekt hierin de 101 beste tips die ik de afgelopen vijftien jaar als portretfotograaf heb opgedaan.
Elja Trum

Over de auteur

Elja Trum is oprichter van Photofacts, online fotografiecursussite Photofacts Academy en het blog Teslafacts. Hij schrijft sinds 2006 over fotografie. Elja is ook auteur van boeken over zwart-wit-, flits- en portretfotografie.

7 reacties

 1. Brian Dragtstra
  Brian Dragtstra schreef op vrijdag 29 mei 2015 om 13:58

  Dat van die auto van twee maanden oud is een broodje aap verhaal hoor... Kijk maar eens naar zijn kenteken. Eerder een jaar of 8 a 10 of zo.

 2. ronald
  ronald schreef op vrijdag 29 mei 2015 om 22:39

  voor een camera winkel had ik toch wel betere beelden verwacht. Jammer dat dit gebeurd is. Het is een mooie winkel en altijd vriendelijk personeel.

 3. R
  R schreef op zaterdag 30 mei 2015 om 12:07

  Ze hadden wél smaak en wisten klaarblijkelijk wat ze zochten.
  Ik begrijp het nooit zo. Laat 's avonds stalen luiken over de vitrinekasten zakken. Iedereen ziet de prachtige spullen in vol ornaat uitgestald staan. Ik zal niet zeggen dat ze er niet inkomen, maar het gaat veel moeilijker en het duurt langer, mag ik aannemen. Dus je ontmoedigt de boef, die, in principe, lui is en als ze het proberen, geef je de arm der wet meer gelegenheid om tijdig ter plekke te zijn.
  Ik hoop dat al het schoelje wordt opgepakt en alles weer in orde komt

 4. Johannes
  Johannes schreef op zaterdag 30 mei 2015 om 17:56

  Klopt Brian, auto lijkt mij een Skoda Octavia Combi. Die twee maanden klopt overigens wel, dat is de periode dat de laatste eigenaar hem in bezit had, leeftijd van de auto is een stuk ouder.

Deel jouw mening

Let op: Op een artikel ouder dan een week kan alleen gereageerd worden door geregistreerde bezoekers.
Wil je toch reageren, log in of registreer je dan gratis.
Toon alle artikelen binnen Nieuws

Photofacts wordt mede mogelijk gemaakt door


Ontvang wekelijks fotografietips in je inbox

52.320 fotografie enthousiastelingen ontvangen de tips al!
Meer over de wekelijkse mail. Of blijf op de hoogte via Facebook. Aanmelding beveiligd met Google reCaptcha.

Elja Trum

Photofacts; alles wat met fotografie te maken heeft!

Wil je graag mooiere foto's maken en op de hoogte blijven van ontwikkelingen binnen de fotografie? Photofacts plaatst leerzame artikelen die gerelateerd zijn aan fotografie. Variërend van product-aankondiging tot praktische fotografietips of de bespreking van een website. Photofacts bericht dagelijks over fotografie en is een uit de hand gelopen hobby project van Elja Trum. De artikelen worden geschreven door een team van vrijwillige bloggers. Mocht je het leuk vinden om een of meerdere artikelen te schrijven op Photofacts, neem dan contact op.Meer over Photofacts
Om Photofacts.nl goed te laten functioneren maken we gebruik van cookies. Bekijk ons cookiebeleid. akkoord