Mis het niet: VIP lidmaatschap met 50 euro korting. Meer info of direct aanmelden
Michelle Peeters

Red Dot Award: Product Design voor Nikon

zaterdag 30 maart 2019, 21:12 door | 4.679x gelezen | 0 reacties

Nikon's spiegelloge Z Mount System en de COOLPIX P1000 met DF-M laserzoeker ontvangen de "Red Dot Award: Product Design 2019", een toonaangevende onderscheiding voor producten die de afgelopen twee jaar zijn uitgebracht en die uitblinken in negen aspecten, waaronder design, innovatie, ergonomie, functionaliteit en duurzaamheid.

Reddotnikon


Bekroonde producten:


Het Nikon Z-systeem en de Nikon COOLPIX P1000 maakten indruk op het panel ontwerp specialisten die de inzendingen moesten beoordelen. Hieronder staan de Nikon producten die een Red Dot Award 2019 hebben gewonnen.

Nikon's spiegelloze Z-systeem


Nikon's Z-systeem (de Z6 en Z7) zijn voorzien van een nieuwe vatting met een grotere diameter waarop compatibele NIKKOR Z-objectieven en accessoires kunnen worden bevestigd.

Hierdoor worden de mogelijkheden voor optische prestaties aanzienlijk vergroot. Met de FTZ-vattingsadapter kun je ook NIKKOR-objectieven met en F-vatting gebruiken.

Het Z-montagesysteem biedt een verscheidenheid aan krachtige objectieven, waaronder een extreem snel f / 0.95-objectief.

Nikon z mount z 6 z 7 mirrorless


Nikon COOLPIX P1000


De COOLPIX P1000 superzoom-camera waarover we al eerder schreven, werd gewaardeerd vanwege zijn prima prestaties op het gebied van optische engineering.

De camera heeft 125x optische zoom, 's werelds grootste zoombereik bij een compact camera. Je kunt hier een ongelooflijke reeks brandpuntsafstanden mee bestrijken, van 24mm tot maar liefst 3000mm.

De EXPEED-beeldverwerkingsengine die in de camera is ingebouwd, zorgt voor een superieure beeldkwaliteit en de Dual Detect Optical VR, die zorgt voor een niveau van vibratiereductie gelijk aan een 5.0-stop * 3 toename van de sluitertijd, maakt scherpe en duidelijke beelden mogelijk, zelfs met telefoto-opnamen uit de hand, aldus Nikon.

Ook was er aandacht voor de DF-M1 laserzoeker. In combinatie met de P1000 won deze de Product Desing Award van 2019.

De laserzoeker is ontworpen om fotografen te helpen bij het gebruikmaken van de verste uithoeken van het zoombereik van de P1000 en om objecten nauwkeurig te volgen zonder door het objectief te hoeven kijken.

Hierdoor wordt het vastleggen van voorheen onmogelijke onderwerpen, inclusief vogels en hemellichamen, volledig ondersteund volgens Nikon.

Nikon coolpix p1000 df m1 dot sight


Red Dot Design Award


De Red Dot Design Award bestaat al meer dan 60 jaar en is wereldwijd een toonaangevende onderscheiding voor producten die de afgelopen twee jaar zijn uitgebracht en die uitblinken in negen aspecten, waaronder design, innovatie, ergonomie, functionaliteit en duurzaamheid.

Meer dan 5.500 inzendingen werden ingezonden voor de "Red Dot Award: Product Design 2019", die werd beoordeeld door een panel van erkende ontwerpspecialisten van over de hele wereld.

De winnende producten worden tentoongesteld op een speciale tentoonstelling die wordt gehouden van 8 juli 2019 tot 30 juni 2020 in het Red Dot Design Museum in Essen, Duitsland.

Meer informatie over de Red Dot Design Award vind je hier.

Michelle Peeters

Over de auteur

Michelle Peeters is fotografe en oprichter van DeuxBleus Fotografie. Michelle herkent het bijzondere in het gewone en het gewone in het bijzondere. Ze heeft zich nooit willen specialiseren en is daardoor van alle markten thuis.

GRATIS E-BOEK

25 Tips voor Fotografen

Praktische tips over apparatuur, camera-instellingen, compositie, nabewerking en flitsen. Je ontdekt:

Wat de beste camera is om mee te fotograferen

Hoe je de juiste belichting instelt, ook als je camera het even niet meer weet.

Een tip die ervoor zorgt dat jouw foto's direct aanspreken, zonder ingewikkelde techniek.

ebook: 25 Tips voor Fotografen

Gratis e-boek: 25 Tips voor Fotografen.

Maak indruk met jouw foto's!

Ontvang kosteloos wekelijks fotografietips en direct mijn e-boek met 25 tips voor betere foto's.

ebook: 25 Tips voor Fotografen
Je naam Je e-mailadres

0 reacties

    Er zijn nog geen reacties op dit artikel.
    Deel als eerste jouw mening over dit onderwerp!

Deel jouw mening

Let op: Op een artikel ouder dan een week kan alleen gereageerd worden door geregistreerde bezoekers.
Wil je toch reageren, log in of registreer je dan gratis.
Toon alle artikelen binnen Nieuws

Photofacts wordt mede mogelijk gemaakt door


Ontvang wekelijks fotografietips in je inbox

52.386 fotografie enthousiastelingen ontvangen de tips al!
Meer over de wekelijkse mail. Of blijf op de hoogte via Facebook. Aanmelding beveiligd met Google reCaptcha.

Elja Trum

Elja Trum

Photofacts; alles wat met fotografie te maken heeft!

Wil je graag mooiere foto's maken en op de hoogte blijven van ontwikkelingen binnen de fotografie? Photofacts plaatst leerzame artikelen die gerelateerd zijn aan fotografie. Variërend van product-aankondiging tot praktische fotografietips of de bespreking van een website. Photofacts bericht dagelijks over fotografie en is een uit de hand gelopen hobby project van Elja Trum. De artikelen worden geschreven door een team van vrijwillige bloggers. Mocht je het leuk vinden om een of meerdere artikelen te schrijven op Photofacts, neem dan contact op.Meer over Photofacts
Om Photofacts.nl goed te laten functioneren maken we gebruik van cookies. Bekijk ons cookiebeleid. akkoord