Photofacts Academy

Photofacts Academy; 100+ Fotografie Cursussen
Fotograferen wordt makkelijker en leuker

Boek

De Fotobijbels; Boeken over Fotografie
101 Praktische fotografietips voor betere foto's

Michelle Peeters

Red Dot Award voor Nikon's Z 50 en Noct-objectief

dinsdag 5 mei 2020, 22:44 door | 3.092x gelezen | 0 reacties

Nikon heeft aangekondigd dat twee van haar producten de Red Dot Award voor Product Design 2020 hebben ontvangen. Zowel de Nikon Z 50, de nieuwste toevoeging van het merk aan het aanbod van systeemcamera's, als het NIKKOR Z 58mm f/0.95 S Noct-objectief kregen de gewilde onderscheiding.

Een internationaal panel van deskundigen heeft de Nikon-producten op innovatie, functionaliteit, ergonomie en duurzaamheid beoordeeld.

Nikon z 50 reddotaward


Nikon Z 50


De Z 50 is Nikon's eerste DX-formaat systeemcamera die op het ontwerp, het bedieningsgemak en de betrouwbaarheid van de Nikon Z 7 en Nikon Z 6 is voortgebouwd.

Met zijn uitstekende beeldkwaliteit legt de Nikon Z 50 zeer scherpe foto's en 4K-video's met veel details, diepte en kleur vast. De compacte, lichte en duurzame camerabody maken het een prima camera, die erg geschikt is voor portretfoto's.

NIKKOR Z 58mm f/0.95 S Noct


De NIKKOR Z 58mm f/0.95 S Noct is en iconisch objectief voor systeemcamera's. Met de klassieke uitstraling van het Noct-objectief met F-vatting en een mooi optisch ontwerp biedt dit in het oog springend objectief veel nieuwe mogelijkheden bij weinig licht.


Het flexibele objectief gebruikt het ultragrote diafragma en de brandpuntsafstand om scherpe en vloeiende beelden te creŽren.

De Red Dot Design Award is een internationale ontwerpwedstrijd die meer dan 6.500 inzendingen vanuit 60 verschillende landen ontvangt.

De bekroonde ontwerpen worden in elk Red Dot Design Museum over de hele wereld gepresenteerd waarbij de Nikon-producten vanaf 22 juni 2020 in het Duitse Essen worden tentoongesteld.

Wil jij ook gave foto's maken?

Probeer twee weken gratis onze online cursussen over fotografie. Je krijgt direct toegang tot meer dan 100 cursussen. Na twee weken vervalt je proeflidmaatschap automatisch. Je zit dus nergens aan vast.

14 dagen gratis fotografiecursussen kijken

Michelle Peeters

Over de auteur

Michelle Peeters is fotografe en oprichter van DeuxBleus Fotografie. Michelle herkent het bijzondere in het gewone en het gewone in het bijzondere. Ze heeft zich nooit willen specialiseren en is daardoor van alle markten thuis.

0 reacties

    Er zijn nog geen reacties op dit artikel.
    Deel als eerste jouw mening over dit onderwerp!

Deel jouw mening

Let op: Op een artikel ouder dan een week kan alleen gereageerd worden door geregistreerde bezoekers.
Wil je toch reageren, log in of registreer je dan gratis.
Masterclass Landschapsfotografie met Bas Meelker
Cursus Naaktfotografie met Danyel Weideman
Toon alle artikelen binnen Nieuws

Photofacts wordt mede mogelijk gemaakt door


Ontvang wekelijks fotografietips in je inbox

45.188 fotografie enthousiastelingen ontvangen de tips al!
Meer over de wekelijkse mail. Of blijf op de hoogte via Facebook. Aanmelding beveiligd met Google reCaptcha.

Elja Trum

Elja Trum

Photofacts; alles wat met fotografie te maken heeft!

Wil je graag mooiere foto's maken en op de hoogte blijven van ontwikkelingen binnen de fotografie? Photofacts plaatst leerzame artikelen die gerelateerd zijn aan fotografie. Variërend van product-aankondiging tot praktische fotografietips of de bespreking van een website. Photofacts bericht dagelijks over fotografie en is een uit de hand gelopen hobby project van Elja Trum. De artikelen worden geschreven door een team van vrijwillige bloggers. Mocht je het leuk vinden om een of meerdere artikelen te schrijven op Photofacts, neem dan contact op.Meer over Photofacts
Om Photofacts.nl goed te laten functioneren maken we gebruik van cookies. Bekijk ons cookiebeleid. akkoord