Levenslang toegang tot al onze cursussen. Nu 100 euro korting én inclusief 1 jaar VIP toegang! Nu levenslang lid worden.
Photofacts Academy

Photofacts Academy; 100+ Fotografie Cursussen
Fotograferen wordt makkelijker en leuker

Boek

De Fotobijbels; Boeken over Fotografie
101 Praktische fotografietips voor betere foto's

Richard Hijmering

Sacha de Boer fotografeert voor persvrijheid

woensdag 5 maart 2008, 19:40 door | 21.255x gelezen | 4 reacties

Sacha de Boer is bekend als nieuwslezeres van het NOS journaal. Wat velen niet weten is dat ze ook een succesvol fotograaf is. Haar voornaamste onderwerpen zijn Mensen en Artwork. Als nieuwslezeres komt ze natuurlijk snel in aanraking met de bekendere mensen onder ons en deze worden dan ook snel door haar op de gevoelige plaat vastgelegd. En ik mag wel zeggen op zeer vakkundige manier. Maar ook met het werken met echte modellen is haar niet vreemd.

Een andere zijde van de fotografie die Sacha de Boer beheerst is zoals gezegd Artwork. Deze zijn onderverdeeld in Cityscapes en Shadows & Shapes . Bij Cityscapes moet je denken aan foto's van de omgeving welke op artistieke manier zijn vastgelegd. Zelf ben ik erg enthousiast over de Shadows & Shapes. Wat een goede foto van een middelmatige foto onderscheid zijn de lijnen. Deze lijnen worden gevormd door de verschillende onderwerpen in je foto. Met schaduwen kan je deze lijnen zeer sterk naar voren laten komen en daarmee zeer artistieke foto's maken. Dit kan zelfs zonder een duidelijk onderwerp in je foto te hebben. Zo te zien heeft Sacha de Boer zich deze kunst eigen gemaakt door dit een van de hoofdonderdelen van haar fotografie te maken. En het ontwikkelde oog voor deze lijnen komt ook duidelijk naar voren in de kwaliteit van de rest van haar foto's.

De foto's van Sacha de Boer worden samen met de foto's van Stefan Heijdendael sinds 1 maart geveild op E-bay. Het geld wat ze ermee ophaalt komt ten goede van Free Voice. Dit is als opvolging van een fototentoonstelling welke vanaf 14 december 2007 in het gebouw van Beeld en Geluid te Hilversum te bezichtigen was met bijbehorend fotoboek, waarvan de opbrengst ook naar Free Voice is gegaan. Free Voice strijd voor vrije, objective en betrouwbare pers en multimedia in Afrika, Azie, Latijs Amerika, het Midden oosten en Oost Europa. Onder de geveilde objecten zijn o.a. foto's van Giel Beelen, Carlo Boszhard en Irene Moors, de 3FM studio en het video centrum van het NOS journaal. De veiling eindigt op 10 maart, dus om een van de mooie foto's in huis te halen en er een extra goed gevoel aan over te houden moet je niet te lang wachten.

Sacha de Boer
Sacha de Boer; © Stefan Heijdendael

Wil jij ook gave foto's maken?

Probeer twee weken gratis onze online cursussen over fotografie. Je krijgt direct toegang tot meer dan 100 cursussen. Na twee weken vervalt je proeflidmaatschap automatisch. Je zit dus nergens aan vast.

14 dagen gratis fotografiecursussen kijken

Richard Hijmering

Over de auteur

Richard is natuurkundige en fotografeert met een Nikon D70 en een analoge Nikon FM2n. Foto's door Richard kunt u bekijken op zijn website.

4 reacties

 1. Willy van Dreumel
  Profiel Willy van Dreumel schreef op donderdag 6 maart 2008 om 00:52  | reageer

  Sacha maakt niet alleen mooie plaatjes, zelf is ze er ook wel één! knipoog

 2. marco
  marco schreef op donderdag 6 maart 2008 om 22:32  | reageer

  ben niet echt onder de indruk van haar werk
  denk niet dat als ze geen bekende nederlander was ook zoveel aandacht zou krijgen voor haar foto's

 3. Nikonlover
  Nikonlover schreef op vrijdag 7 maart 2008 om 00:59  | reageer

  Ben het eens met Marco.

  Er staan wel een paar een leuke platen tussen, maar voor de rest vind ik het maar matige meuk

 4. NielsThijssen
  Profiel  NielsThijssen schreef op zondag 9 maart 2008 om 00:40  | reageer

  Zitten inderdaad leuke plaatjes tussen!
  Zo mag ze zeker doorgaan vind ik, ook best originele ideeen gezien. Way to go Sacha!! vrolijk

Deel jouw mening

Let op: Op een artikel ouder dan een week kan alleen gereageerd worden door geregistreerde bezoekers.
Wil je toch reageren, log in of registreer je dan gratis.
Cursus Natuurfotografie in Nederland met Rob Dijkstra
Masterclass Landschapsfotografie met Bas Meelker
Toon alle artikelen binnen Nieuws

Photofacts wordt mede mogelijk gemaakt door


Ontvang wekelijks fotografietips in je inbox

45.153 fotografie enthousiastelingen ontvangen de tips al!
Meer over de wekelijkse mail. Of blijf op de hoogte via Facebook. Aanmelding beveiligd met Google reCaptcha.

Elja Trum

Elja Trum

Photofacts; alles wat met fotografie te maken heeft!

Wil je graag mooiere foto's maken en op de hoogte blijven van ontwikkelingen binnen de fotografie? Photofacts plaatst leerzame artikelen die gerelateerd zijn aan fotografie. Variërend van product-aankondiging tot praktische fotografietips of de bespreking van een website. Photofacts bericht dagelijks over fotografie en is een uit de hand gelopen hobby project van Elja Trum. De artikelen worden geschreven door een team van vrijwillige bloggers. Mocht je het leuk vinden om een of meerdere artikelen te schrijven op Photofacts, neem dan contact op.Meer over Photofacts
Om Photofacts.nl goed te laten functioneren maken we gebruik van cookies. Bekijk ons cookiebeleid. akkoord