Photofacts Academy

Photofacts Academy; 100+ Fotografie Cursussen
Fotograferen wordt makkelijker en leuker

Boek

De Fotobijbels; Boeken over Fotografie
101 Praktische fotografietips voor betere foto's

Elja Trum

Samenwerking Getty Images en Flickr

woensdag 9 juli 2008, 20:17 door | 6.737x gelezen | 2 reacties

Getty Images en FlickrFotografie stockbureau Getty Images en de populaire fotosite Flickr hebben een samenwerking aangekondigd. Fotoredacteurs van Getty Images gaan Flickr afstruinen op zoek naar de betere beelden en de betreffende fotografen worden uitgenodigd om deze beelden te delen in de Flickr collection op Getty Images. Eind dit jaar moet deze collectie een feit zijn.

Je loopt dus kans door iemand van Getty Images benaderd te worden om je foto's te verkopen via hun netwerk. Uiteraard ben je hier niet to verplicht. De prijzen voor de foto's zullen vergelijkbaar zijn met de prijzen die nu betaald worden op Getty Images.

Mocht je overigens gevraagd worden dan mag je de betreffende foto's niet meer verkopen via andere websites. Ook is het wellicht handig om te weten dat de regels voor fotografen op Getty Images momenteel zo zijn dat je minimaal 12 megapixel foto's in RAW formaat op een full-frame camera gemaakt moet hebben. Verder hebben ze nog wat opvallende eisen over de hoogste en laagste RGB waarden in een foto.

Het is veilig om te zeggen dat de meeste van ons niet in aanmerking zullen komen om foto's te verkopen via Getty Images.

Overigens was het volgens mij slimmer geweest van Flickr als ze zelf een ingebouwde verkoopmogelijkheid (alla stock sites) zouden aanbieden. Aan de andere kant is Getty Images natuurlijk een professionele en erkende partner.

Wil jij ook gave foto's maken?

Probeer twee weken gratis onze online cursussen over fotografie. Je krijgt direct toegang tot meer dan 100 cursussen. Na twee weken vervalt je proeflidmaatschap automatisch. Je zit dus nergens aan vast.

14 dagen gratis fotografiecursussen kijken

Elja Trum

Over de auteur

Elja Trum is oprichter van Photofacts, online fotografiecursussite Photofacts Academy en het blog Teslafacts. Hij schrijft sinds 2006 over fotografie. Elja is ook auteur van boeken over zwart-wit-, flits- en portretfotografie.

2 reacties

 1. Vincent.Sp
  Vincent.Sp schreef op woensdag 9 juli 2008 om 20:40  | reageer

  Misschien hoor ik dit niet te zeggen, en alle respect naar de fotografen van de foto's die momenteel op GettyImages staan. Maar ik vind dat GettyImages dan echt hard aan het werk moet, want de foto's die momenteel op zijn website staan, vind ik zelf niet kloppend bij hun eisen;
  Alleen al op de startpagina, waar de Afro-Amerikaanse vrouw staat, moet dat kwaliteit voorstellen? De kwaliteit mag niet leidden onder de 12 MP-eisen die GI stelt, dat is dan wel mijn mening.

  Overigens vind ik het Idee van de Moodstream wel goed verzonnen, alleen hierbij gaat ook de kwaliteit weer leidden. Overigens zijn de foto's die op de site staan aardig lastig te vinden als je niet meteen weet hoe de site in elkaar zit, en deze hebben wel een leuk uitgevoerd idee, maar weer de kwaliteit die soms niet 100 is.

  Dan mag ik misschien wel zeuren, maar als je zo'n soort site opzet, met al die hoge eisen, dan moet je zelf ook wel wat in huis hebben. En ik kan het amper maar zien.

 2. Robbie Veldwijk
  Profiel  Robbie Veldwijk schreef op donderdag 10 juli 2008 om 10:43  | reageer

  Op deze manier zullen er weinig fotografen in aanraking komen want ik geloof niet dat er veel fotografen op flickr actief zijn die zo'n camera hebben. Althans een stuk minder, een tijd terug was flickr nog heel erg foto jat gevoelig en toen zijn veel grote fotografen vertrokken.

Deel jouw mening

Let op: Op een artikel ouder dan een week kan alleen gereageerd worden door geregistreerde bezoekers.
Wil je toch reageren, log in of registreer je dan gratis.
Van Beeld naar Kunst met Micky Hoogendijk
Sportfotobijbel
Toon alle artikelen binnen Nieuws

Photofacts wordt mede mogelijk gemaakt door


Ontvang wekelijks fotografietips in je inbox

45.062 fotografie enthousiastelingen ontvangen de tips al!
Meer over de wekelijkse mail. Of blijf op de hoogte via Facebook. Aanmelding beveiligd met Google reCaptcha.

Elja Trum

Elja Trum

Photofacts; alles wat met fotografie te maken heeft!

Wil je graag mooiere foto's maken en op de hoogte blijven van ontwikkelingen binnen de fotografie? Photofacts plaatst leerzame artikelen die gerelateerd zijn aan fotografie. Variërend van product-aankondiging tot praktische fotografietips of de bespreking van een website. Photofacts bericht dagelijks over fotografie en is een uit de hand gelopen hobby project van Elja Trum. De artikelen worden geschreven door een team van vrijwillige bloggers. Mocht je het leuk vinden om een of meerdere artikelen te schrijven op Photofacts, neem dan contact op.Meer over Photofacts
Om Photofacts.nl goed te laten functioneren maken we gebruik van cookies. Bekijk ons cookiebeleid. akkoord