Photofacts Academy

Photofacts Academy; 100+ Fotografie Cursussen
Fotograferen wordt makkelijker en leuker

Boek

De Fotobijbels; Boeken over Fotografie
101 Praktische fotografietips voor betere foto's

Elja Trum

Samsung stopt met cameraverkoop in Nederland

vrijdag 20 november 2015, 17:17 door | 5.935x gelezen | 6 reacties

Er gaan al een tijdje geruchten dat Samsung zou stoppen met hun cameraproductie. Deze week werd al bekend dat de verkoop in Duitsland gestaakt werd en nu is ook bekend geworden dat ook in Nederland gestopt wordt met het verkopen van Samsung camera's.

Anne ter Braak, senior pr-manager van Samsung Nederland, bevestigde tegenover Tweakers dat Samsung in Nederland stopt met de verkoop van camera's en bijbehorende accessoires; ook zullen er geen nieuwe modellen meer geïntroduceerd worden.

Slechts nieuws dus voor iedereen die een Samsung camera gekocht heeft. De Samsung NX1, het topmodel van Samsung is amper een jaar op de markt geweest. De camera ontving wel goede reviews en had ook indrukwekkende prestaties.

De kans is groot dat de verkoopstop ook geldt voor andere landen, maar officieel is dat nog niet bekend gemaakt. Mocht je toch nog interesse hebben; momenteel worden de Samsung camera's wel met flinke kortingen aangeboden.

Samsung NX1

Via: Tweakers

Wil jij ook gave foto's maken?

Probeer twee weken gratis onze online cursussen over fotografie. Je krijgt direct toegang tot meer dan 100 cursussen. Na twee weken vervalt je proeflidmaatschap automatisch. Je zit dus nergens aan vast.

14 dagen gratis fotografiecursussen kijken

Elja Trum

Over de auteur

Elja Trum is oprichter van Photofacts, online fotografiecursussite Photofacts Academy en het blog Teslafacts. Hij schrijft sinds 2006 over fotografie. Elja is ook auteur van boeken over zwart-wit-, flits- en portretfotografie.

6 reacties

 1. geerjanssen
  Profiel  geerjanssen schreef op dinsdag 24 november 2015 om 12:23  | reageer

  Heel verstandig, op naar de gsm waar je alles mee kan.
  Samsung staat niet stil (dit is te zien in de jaarcijfers!)
  Nikon/Canon gaan jullie mee of gewoon achter Kodak aan?
  Voor alle reacties, (men dacht dood te gaan toen de eerste stoomtrein ging rijden)

 2. Harry Timmermans
  Harry Timmermans schreef op dinsdag 24 november 2015 om 17:23  | reageer

  Dit heb ik ook meegemaakt toen Samsung stopte met de productie van harddisks. De productie is overgegaan naar Seagate. Toen ik een probleem had met een Samsung harddisk binnen de garantie termijn kon ik bij hen niet terecht en werd ik doorgestuurd naar Seagate al waar ik van het kastje naar de bekende muur werd gestuurd. Voor mij een les om bij een eerstvolgende overweging om Samsung producten aan te schaffen dit nog eens driedubbel te overwegen. Niet dus!!

 3. Henk
  Henk schreef op dinsdag 24 november 2015 om 22:06  | reageer

  Jammer Geer Janssen dat je er zo over denkt. Een camera is iets anders dan een gsm. Oké, een gsm kan best leuke en mooie foto's maken, maar voor het echte werk kies ik liever een camera. Echter: smaken verschillen, niet?
  Henk

 4. geerjanssen
  Profiel  geerjanssen schreef op woensdag 25 november 2015 om 10:31  | reageer

  Beste Henk, kijk even op mijn site geer.exto.nl dan zie je waar ik zelf mee fotografeer, wat ik tracht aan te geven is de toekomst waar we gelukkig mee te maken krijgen. Ik loop liever met een gsm die alles aan kan dan met een rugzak van 5 kilo.

 5. gast schreef op woensdag 25 november 2015 om 11:00  | reageer

  Noem mij maar ouderwets, maar er gaat niets boven een camera die lekker in je hand ligt en wat gewicht heeft. Zal een gsm nooit kunnen vervangen

 6. gast schreef op woensdag 25 november 2015 om 13:42  | reageer

  Als de voorbije 15 jaar iets duidelijk hebben gemaakt is het dat een kleine sensor nooit de kwaliteit van een grotere zal evenaren. Kwaliteit uit een gsm is dan ook een utopie. Aan een groter sensor hangt namelijk ook een grotere lens.
  Hoe dan ook, de bezitters van een systeemcamera van Samsung zullen nu niet blij zijn.

Deel jouw mening

Let op: Op een artikel ouder dan een week kan alleen gereageerd worden door geregistreerde bezoekers.
Wil je toch reageren, log in of registreer je dan gratis.
De Portretbijbel door Elja Trum
Portretfoto's Bewerken in Lightroom Classic
Toon alle artikelen binnen Nieuws

Photofacts wordt mede mogelijk gemaakt door


Ontvang wekelijks fotografietips in je inbox

45.190 fotografie enthousiastelingen ontvangen de tips al!
Meer over de wekelijkse mail. Of blijf op de hoogte via Facebook. Aanmelding beveiligd met Google reCaptcha.

Elja Trum

Elja Trum

Photofacts; alles wat met fotografie te maken heeft!

Wil je graag mooiere foto's maken en op de hoogte blijven van ontwikkelingen binnen de fotografie? Photofacts plaatst leerzame artikelen die gerelateerd zijn aan fotografie. Variërend van product-aankondiging tot praktische fotografietips of de bespreking van een website. Photofacts bericht dagelijks over fotografie en is een uit de hand gelopen hobby project van Elja Trum. De artikelen worden geschreven door een team van vrijwillige bloggers. Mocht je het leuk vinden om een of meerdere artikelen te schrijven op Photofacts, neem dan contact op.Meer over Photofacts
Om Photofacts.nl goed te laten functioneren maken we gebruik van cookies. Bekijk ons cookiebeleid. akkoord