Elja Trum

Samsung stopt met cameraverkoop in Nederland

vrijdag 20 november 2015, 17:17 door | 4.884x gelezen | 6 reacties

Er gaan al een tijdje geruchten dat Samsung zou stoppen met hun cameraproductie. Deze week werd al bekend dat de verkoop in Duitsland gestaakt werd en nu is ook bekend geworden dat ook in Nederland gestopt wordt met het verkopen van Samsung camera's.

Anne ter Braak, senior pr-manager van Samsung Nederland, bevestigde tegenover Tweakers dat Samsung in Nederland stopt met de verkoop van camera's en bijbehorende accessoires; ook zullen er geen nieuwe modellen meer geďntroduceerd worden.

Slechts nieuws dus voor iedereen die een Samsung camera gekocht heeft. De Samsung NX1, het topmodel van Samsung is amper een jaar op de markt geweest. De camera ontving wel goede reviews en had ook indrukwekkende prestaties.

De kans is groot dat de verkoopstop ook geldt voor andere landen, maar officieel is dat nog niet bekend gemaakt. Mocht je toch nog interesse hebben; momenteel worden de Samsung camera's wel met flinke kortingen aangeboden.

Samsung NX1

Via: Tweakers


101 Tips voor Perfecte Portretfoto's


Wil jij graag weten hoe je perfecte portretfoto's kunt maken? In mijn boek De Portretbijbel geef ik je 101 tips om jouw portretfotografie naar een hoger niveau te helpen. Je ontdekt hierin de 101 beste tips die ik de afgelopen vijftien jaar als portretfotograaf heb opgedaan.
Elja Trum

Over de auteur

Elja Trum is oprichter van Photofacts, online fotografiecursussite Photofacts Academy en het blog Teslafacts. Hij schrijft sinds 2006 over fotografie. Elja is ook auteur van boeken over zwart-wit-, flits- en portretfotografie.

6 reacties

 1. geerjanssen
  Profiel  geerjanssen schreef op dinsdag 24 november 2015 om 12:23

  Heel verstandig, op naar de gsm waar je alles mee kan.
  Samsung staat niet stil (dit is te zien in de jaarcijfers!)
  Nikon/Canon gaan jullie mee of gewoon achter Kodak aan?
  Voor alle reacties, (men dacht dood te gaan toen de eerste stoomtrein ging rijden)

 2. Harry Timmermans
  Harry Timmermans schreef op dinsdag 24 november 2015 om 17:23

  Dit heb ik ook meegemaakt toen Samsung stopte met de productie van harddisks. De productie is overgegaan naar Seagate. Toen ik een probleem had met een Samsung harddisk binnen de garantie termijn kon ik bij hen niet terecht en werd ik doorgestuurd naar Seagate al waar ik van het kastje naar de bekende muur werd gestuurd. Voor mij een les om bij een eerstvolgende overweging om Samsung producten aan te schaffen dit nog eens driedubbel te overwegen. Niet dus!!

 3. Henk
  Henk schreef op dinsdag 24 november 2015 om 22:06

  Jammer Geer Janssen dat je er zo over denkt. Een camera is iets anders dan een gsm. Oké, een gsm kan best leuke en mooie foto's maken, maar voor het echte werk kies ik liever een camera. Echter: smaken verschillen, niet?
  Henk

 4. geerjanssen
  Profiel  geerjanssen schreef op woensdag 25 november 2015 om 10:31

  Beste Henk, kijk even op mijn site geer.exto.nl dan zie je waar ik zelf mee fotografeer, wat ik tracht aan te geven is de toekomst waar we gelukkig mee te maken krijgen. Ik loop liever met een gsm die alles aan kan dan met een rugzak van 5 kilo.

Deel jouw mening

Let op: Op een artikel ouder dan een week kan alleen gereageerd worden door geregistreerde bezoekers.
Wil je toch reageren, log in of registreer je dan gratis.
Toon alle artikelen binnen Nieuws

Photofacts wordt mede mogelijk gemaakt door


Ontvang wekelijks fotografietips in je inbox

52.747 fotografie enthousiastelingen ontvangen de tips al!
Meer over de wekelijkse mail. Of blijf op de hoogte via Twitter of Facebook.


Elja Trum

Photofacts; alles wat met fotografie te maken heeft!

Wil je graag mooiere foto's maken en op de hoogte blijven van ontwikkelingen binnen de fotografie? Photofacts plaatst leerzame artikelen die gerelateerd zijn aan fotografie. Variërend van product-aankondiging tot praktische fotografietips of de bespreking van een website. Photofacts bericht dagelijks over fotografie en is een uit de hand gelopen hobby project van Elja Trum. De artikelen worden geschreven door een team van vrijwillige bloggers. Mocht je het leuk vinden om een of meerdere artikelen te schrijven op Photofacts, neem dan contact op.Meer over Photofacts
Om Photofacts.nl goed te laten functioneren maken we gebruik van cookies. Bekijk ons cookiebeleid. akkoord
sluiten

Mis het gratis fotografie eBook niet!

52.747 fotografen ontvangen onze wekelijkse fototips al. Schrijf je in en ontvang gratis het eBook '25 Tips voor het Fotograferen van Kinderen'.