Photofacts Academy

Photofacts Academy; 100+ Fotografie Cursussen
Fotograferen wordt makkelijker en leuker

Boek

De Fotobijbels; Boeken over Fotografie
101 Praktische fotografietips voor betere foto's

Elja Trum

Smartphone camera meet chemische samenstelling

vrijdag 6 maart 2015, 23:41 door | 3.535x gelezen | 0 reacties

Met een nieuwe cameratechnologie claimt het IsraŽlisch bedrijf Unispectral Technologies niet alleen betere foto's te kunnen maken, maar ook direct de chemische samenstelling van wat je fotografeert te kunnen achterhalen.


In plaats van het gebruikelijk bayerfilter werkt Unispectral met een spectraal filter. Hierdoor kan de camera de verschillende golflengtes van licht vastleggen. Elk materiaal heeft zijn eigen unieke spectrale handtekening en zo kunnen stoffen geanalyseerd worden.

De nieuwe technologie zou in smartphones ingebouwd kunnen worden. Wanneer je dan een foto maakt van wat je gaat eten kun je ook direct zien of er wellicht iets in zit wat er niet in thuis hoort. Unispectral Technologies denkt aan toepassingen voor kwaliteitscontrole en gezondheidsmonitoring.

Naast deze bijzondere functionaliteit zou de camera ook beter bij slechte lichtomstandigheden kunnen fotograferen en over een groter dynamisch bereik beschikken. Tevens zouden video's tot 1200 beelden per seconde geschoten moeten kunnen worden.

Bron: Tweakers

Wil jij ook gave foto's maken?

Probeer twee weken gratis onze online cursussen over fotografie. Je krijgt direct toegang tot meer dan 100 cursussen. Na twee weken vervalt je proeflidmaatschap automatisch. Je zit dus nergens aan vast.

14 dagen gratis fotografiecursussen kijken

Elja Trum

Over de auteur

Elja Trum is oprichter van Photofacts, online fotografiecursussite Photofacts Academy en het blog Teslafacts. Hij schrijft sinds 2006 over fotografie. Elja is ook auteur van boeken over zwart-wit-, flits- en portretfotografie.

0 reacties

    Er zijn nog geen reacties op dit artikel.
    Deel als eerste jouw mening over dit onderwerp!

Deel jouw mening

Let op: Op een artikel ouder dan een week kan alleen gereageerd worden door geregistreerde bezoekers.
Wil je toch reageren, log in of registreer je dan gratis.
Masterclass Landschapsfotografie met Bas Meelker
Van Beeld naar Kunst met Micky Hoogendijk
Toon alle artikelen binnen Nieuws

Photofacts wordt mede mogelijk gemaakt door


Ontvang wekelijks fotografietips in je inbox

45.062 fotografie enthousiastelingen ontvangen de tips al!
Meer over de wekelijkse mail. Of blijf op de hoogte via Facebook. Aanmelding beveiligd met Google reCaptcha.

Elja Trum

Elja Trum

Photofacts; alles wat met fotografie te maken heeft!

Wil je graag mooiere foto's maken en op de hoogte blijven van ontwikkelingen binnen de fotografie? Photofacts plaatst leerzame artikelen die gerelateerd zijn aan fotografie. Variërend van product-aankondiging tot praktische fotografietips of de bespreking van een website. Photofacts bericht dagelijks over fotografie en is een uit de hand gelopen hobby project van Elja Trum. De artikelen worden geschreven door een team van vrijwillige bloggers. Mocht je het leuk vinden om een of meerdere artikelen te schrijven op Photofacts, neem dan contact op.Meer over Photofacts
Om Photofacts.nl goed te laten functioneren maken we gebruik van cookies. Bekijk ons cookiebeleid. akkoord