Levenslang toegang tot al onze cursussen. Nu 100 euro korting ťn inclusief 1 jaar VIP toegang! Nu levenslang lid worden.
Photofacts Academy

Photofacts Academy; 100+ Fotografie Cursussen
Fotograferen wordt makkelijker en leuker

Boek

De Fotobijbels; Boeken over Fotografie
101 Praktische fotografietips voor betere foto's

Elja Trum

Tim Hetherington wint World Press Photo 2007

zaterdag 9 februari 2008, 00:00 door | 7.196x gelezen | 2 reacties

De Britse fotograaf Tim Hetherington heeft de 51ste World Press Photo gewonnen. De World Press Photo is de jaarlijkse prijs voor de beste persfoto van het afgelopen jaar. De winnende foto toont een uitgeputte Amerikaanse militair in de Resterpo bunker in Afghanistan.

De foto is genomen op 16 september 2007 in de Oost-Afghaanse Korengal Vallei, waar de afgelopen jaren hevige gevechten plaatsvonden. Het plaatje is onderdeel van een reportage die de Brit maakte in opdracht van het Amerikaanse tijdschrift Vanity Fair.

"Deze afbeelding toont de vermoeidheid van een man en de vermoeidheid van een natie", aldus juryvoorzitter Gary Knight. "De foto zegt dat conflict aan de basis staat van het leven van deze man", zei jurylid MaryAnne Golon. Tim Hetherington ontvangt als prijs onder meer een bedrag van 10.000 euro en een nieuwe camera.

Opvallend is dat de foto feitelijk niet bepaald scherp te noemen is. Dit voegt wel een bepaalde zachte sfeer toe aan de foto, maar voor een nieuwsfoto is het toch opmerkelijk te noemen. Overigens viel ook de wazige foto van John Moore van de moord op de Pakistaanse oppositieleidster Benazir Bhutto in de prijzen. Schijnbaar zijn wazige persfoto's de nieuwe trend.

In totaal deden er 5018 fotografen uit 125 verschillende landen mee aan de World Press Photo dit jaar. Prijzen werden uitgedeeld in 10 categoriŽn. De prijsuitreiking vindt op 27 april plaats te Amsterdam. Daarna is er de Oude Kerk te Amsterdam een tentoonstelling te zien van een selectie van het werk van de winnaars. Hier kun je terecht van 29 april tot en met 22 juni. Daarna reist de tentoonstelling de wereld rond.

Winnende foto World Press Photo 2007 - copyright Tim Hetherington
De winnende foto; © Tim Hetherington


Bron: Nu.nl

Wil jij ook gave foto's maken?

Probeer twee weken gratis onze online cursussen over fotografie. Je krijgt direct toegang tot meer dan 100 cursussen. Na twee weken vervalt je proeflidmaatschap automatisch. Je zit dus nergens aan vast.

14 dagen gratis fotografiecursussen kijken

Elja Trum

Over de auteur

Elja Trum is oprichter van Photofacts, online fotografiecursussite Photofacts Academy en het blog Teslafacts. Hij schrijft sinds 2006 over fotografie. Elja is ook auteur van boeken over zwart-wit-, flits- en portretfotografie.

2 reacties

  1. MichaŽl de Bondt
    Profiel  MichaŽl de Bondt schreef op zaterdag 9 februari 2008 om 21:36  | reageer

    Vreemd genoeg vermeldde ze dit wel in de krant (weet zo gauw niet welk OV-blad het was; Sp!ts, Metro of DAG), maar stond er een andere foto bij... Vette foto trouwens.

  2. Elja Trum
    Profiel  Elja Trum schreef op zaterdag 9 februari 2008 om 22:42  | reageer

    @Michaël; Op de voorpagina van de Gelderlander stond vandaag ook een andere foto. Er zijn dan ook 10 categoriën waarbij allemaal winnaars zijn gekozen.

Deel jouw mening

Let op: Op een artikel ouder dan een week kan alleen gereageerd worden door geregistreerde bezoekers.
Wil je toch reageren, log in of registreer je dan gratis.
De Portretbijbel door Elja Trum
Cursus Natuurfotografie in Nederland met Rob Dijkstra
Toon alle artikelen binnen Nieuws

Photofacts wordt mede mogelijk gemaakt door


Ontvang wekelijks fotografietips in je inbox

45.155 fotografie enthousiastelingen ontvangen de tips al!
Meer over de wekelijkse mail. Of blijf op de hoogte via Facebook. Aanmelding beveiligd met Google reCaptcha.

Elja Trum

Elja Trum

Photofacts; alles wat met fotografie te maken heeft!

Wil je graag mooiere foto's maken en op de hoogte blijven van ontwikkelingen binnen de fotografie? Photofacts plaatst leerzame artikelen die gerelateerd zijn aan fotografie. Variërend van product-aankondiging tot praktische fotografietips of de bespreking van een website. Photofacts bericht dagelijks over fotografie en is een uit de hand gelopen hobby project van Elja Trum. De artikelen worden geschreven door een team van vrijwillige bloggers. Mocht je het leuk vinden om een of meerdere artikelen te schrijven op Photofacts, neem dan contact op.Meer over Photofacts
Om Photofacts.nl goed te laten functioneren maken we gebruik van cookies. Bekijk ons cookiebeleid. akkoord