Photofacts Academy

Photofacts Academy; 100+ Fotografie Cursussen
Fotograferen wordt makkelijker en leuker

Boek

De Fotobijbels; Boeken over Fotografie
101 Praktische fotografietips voor betere foto's

Elja Trum

Tweeduizend naakten in Amsterdam op de foto

zondag 3 juni 2007, 16:44 door | 20.712x gelezen | 1 reactie

Vanochtend vroeg heeft fotograaf Spencer Tunick in het centrum van Amsterdam zo'n 2.000 naakte mensen op de foto gezet. Om half vier vannacht kwamen de modellen bijeen bij een parkeergarage aan de Marnixstraat. De foto's werden gemaakt voor kunstevenement Dream Amsterdam.

In de parkeergarage werd een groepsfoto gemaakt. Voor deze locatie was gekozen vanwege de mooie bogen en spiralen, aldus de directrice Jamain Brigitha van Dream Amsterdam. Daarna werd een nabijgelegen tankstation op de foto gezet vergezeld door een aantal mannen in adamskostuum. Ze werden gefotografeerd op hun knieŽn met de handen op het achterhoofd. Op de Lijnbaansgracht gingen alleen de vrouwen op de foto. De dames zaten hierbij op een fiets. Een kleine groep ging daarna nog door naar de Leliegracht. Voor deze laatste sessie werd een rij mensen naar de tinten van hun huid geplaatst. "Het was de bedoeling om een regenboogeffect te creŽren. Om zo het multiculturele karakter van Amsterdam uit te beelden", zegt Brigitha.

De opening van Dream Amsterdam is vanavond in het Amsterdamse 11. Daar zullen foto's van de shoot in het stadscentrum worden getoond. Meer foto's van de shoot (niet door Tunick) zijn onder andere te vinden bij Geenstijl, Nu.nl en Roel's weblog.

Tunick in Amsterdam - copyright Ingrid de Groot
Naakten in de parkeergarage te A'dam; © Ingrid de Groot


Bron: Fok!

Wil jij ook gave foto's maken?

Probeer twee weken gratis onze online cursussen over fotografie. Je krijgt direct toegang tot meer dan 100 cursussen. Na twee weken vervalt je proeflidmaatschap automatisch. Je zit dus nergens aan vast.

14 dagen gratis fotografiecursussen kijken

Elja Trum

Over de auteur

Elja Trum is oprichter van Photofacts, online fotografiecursussite Photofacts Academy en het blog Teslafacts. Hij schrijft sinds 2006 over fotografie. Elja is ook auteur van boeken over zwart-wit-, flits- en portretfotografie.

1 reactie

  1. Elja Trum
    Profiel  Elja Trum schreef op maandag 4 juni 2007 om 19:30  | reageer

    Aangezien het zo'n populair artikel is, nog maar wat extra informatie. knipoog
    Op Marketingfacts is bijvoorbeeld een filmpje te vinden van YouTube met Spencer aan het werk. Daarnaast zijn er een aantal deelnemers die een stukje geschreven hebben over de shoot, zoals Mascha, Nathalie en Arianne.
    Op Skoeps staat een aantal opnamen van o.a. de uitleg van de sessie door Spencer.

Deel jouw mening

Let op: Op een artikel ouder dan een week kan alleen gereageerd worden door geregistreerde bezoekers.
Wil je toch reageren, log in of registreer je dan gratis.
Van Beeld naar Kunst met Micky Hoogendijk
Sportfotobijbel
Toon alle artikelen binnen Nieuws

Photofacts wordt mede mogelijk gemaakt door


Ontvang wekelijks fotografietips in je inbox

45.059 fotografie enthousiastelingen ontvangen de tips al!
Meer over de wekelijkse mail. Of blijf op de hoogte via Facebook. Aanmelding beveiligd met Google reCaptcha.

Elja Trum

Elja Trum

Photofacts; alles wat met fotografie te maken heeft!

Wil je graag mooiere foto's maken en op de hoogte blijven van ontwikkelingen binnen de fotografie? Photofacts plaatst leerzame artikelen die gerelateerd zijn aan fotografie. Variërend van product-aankondiging tot praktische fotografietips of de bespreking van een website. Photofacts bericht dagelijks over fotografie en is een uit de hand gelopen hobby project van Elja Trum. De artikelen worden geschreven door een team van vrijwillige bloggers. Mocht je het leuk vinden om een of meerdere artikelen te schrijven op Photofacts, neem dan contact op.Meer over Photofacts
Om Photofacts.nl goed te laten functioneren maken we gebruik van cookies. Bekijk ons cookiebeleid. akkoord