Levenslang toegang tot al onze cursussen. Nu 100 euro korting én inclusief 1 jaar VIP toegang! Nu levenslang lid worden.
Photofacts Academy

Photofacts Academy; 100+ Fotografie Cursussen
Fotograferen wordt makkelijker en leuker

Boek

De Fotobijbels; Boeken over Fotografie
101 Praktische fotografietips voor betere foto's

Elja Trum

Uitstel van betaling voor Polaroid

dinsdag 23 december 2008, 23:53 door | 8.772x gelezen | 0 reacties

Dat het al een tijdje niet helemaal lekker meer liep met Polaroid was al duidelijk, maar nu heeft het bedrijf ook al uitstel van betaling (Chapter 11) aangevraagd. Ze gaan proberen met een reorganisatie een faillissement te voorkomen. Polaroid claimt dat de problemen het gevolg zijn van misstanden bij moederbedrijf Petters Group Worldwide.

Volgens het bedrijf worden de oprichter en enkele vennoten van Petters Group verdacht van frauduleuze handelingen. Hierdoor zijn er problemen ontstaan in de financiele situatie. Mary Jeffries, de directeur van Polaroid, verwacht dat het bedrijf tijdens en na de reorganisatie gewoon kan blijven functioneren. In 2009 wil Polaroid met nieuwe producten op de markt komen.

Polaroid werd in 1937 opgericht en werd wereldwijd bekend met de direct-klaar camera's. Door de opkomst van de digitale fotografie moest het bedrijf in 2001 ook al eens uitstel van betaling aanvragen. Volgend jaar verwacht het bedrijf te komen met een digitale camera die direct een foto kan afdrukken. Of er nog vraag is naar een dergelijk product valt overigens ook te betwijfelen.

Polaroid Pogo Printer


Bron: Tweakers

Wil jij ook gave foto's maken?

Probeer twee weken gratis onze online cursussen over fotografie. Je krijgt direct toegang tot meer dan 100 cursussen. Na twee weken vervalt je proeflidmaatschap automatisch. Je zit dus nergens aan vast.

14 dagen gratis fotografiecursussen kijken

Elja Trum

Over de auteur

Elja Trum is oprichter van Photofacts, online fotografiecursussite Photofacts Academy en het blog Teslafacts. Hij schrijft sinds 2006 over fotografie. Elja is ook auteur van boeken over zwart-wit-, flits- en portretfotografie.

0 reacties

    Er zijn nog geen reacties op dit artikel.
    Deel als eerste jouw mening over dit onderwerp!

Deel jouw mening

Let op: Op een artikel ouder dan een week kan alleen gereageerd worden door geregistreerde bezoekers.
Wil je toch reageren, log in of registreer je dan gratis.
Masterclass Landschapsfotografie met Bas Meelker
Cursus Natuurfotografie in Nederland met Rob Dijkstra
Toon alle artikelen binnen Nieuws

Photofacts wordt mede mogelijk gemaakt door


Ontvang wekelijks fotografietips in je inbox

45.156 fotografie enthousiastelingen ontvangen de tips al!
Meer over de wekelijkse mail. Of blijf op de hoogte via Facebook. Aanmelding beveiligd met Google reCaptcha.

Elja Trum

Elja Trum

Photofacts; alles wat met fotografie te maken heeft!

Wil je graag mooiere foto's maken en op de hoogte blijven van ontwikkelingen binnen de fotografie? Photofacts plaatst leerzame artikelen die gerelateerd zijn aan fotografie. Variërend van product-aankondiging tot praktische fotografietips of de bespreking van een website. Photofacts bericht dagelijks over fotografie en is een uit de hand gelopen hobby project van Elja Trum. De artikelen worden geschreven door een team van vrijwillige bloggers. Mocht je het leuk vinden om een of meerdere artikelen te schrijven op Photofacts, neem dan contact op.Meer over Photofacts
Om Photofacts.nl goed te laten functioneren maken we gebruik van cookies. Bekijk ons cookiebeleid. akkoord