Ontdek hoe je betere foto's kunt maken. Probeer 14 dagen gratis onze online fotografie cursussen.
Elja Trum

Rooftop fotograaf klimt op bouwkraan

maandag 14 maart 2011, 23:50 door | 6,013x gelezen | 17 reacties

Afgelopen weekend was op, onder andere, Nu.nl te lezen dat een hobbyfotograaf uit een bouwkraan gehaald was en dat er zelfs een helicopter ingezet werd voor de actie. Dit bleek een urban fotograaf te zijn die een bijzondere plek op het oog had.

Student en fotograaf Brian houdt zich samen met zijn vriend Bob bezig met Urban Exploration; het bezoeken van bijzondere, vaak vervallen, locaties om daar mooie foto's van te maken. Afgelopen weekend besloot hij een grote kraan in zijn woonplaats te beklimmen om wat mooie foto's van grote hoogte te kunnen maken. Dit onder de noemer 'rooftop fotografie'.

Copyright Exploration-bb
Foto vanuit de bouwkraan door Brian van Exploration-BB

Brian wordt na zijn klim op de kraan door de politie opgewacht op de grond. Hij krijgt een boete van 70 euro voor het zonder toestemming betreden van het bouwterrein.

Op zijn weblog beschrijft hij de gebeurtenissen. Volgens hem liep het allemaal wat anders dan in de media voorgehouden werd. Het blijft natuurlijk een actie die waarschijnlijk niet heel slim was en met een hoog don't try this at home-gehalte. Wel een mooi verhaal voor in de kroeg natuurlijk!

Met dank aan Ed voor de tip!

101 Tips voor Perfecte Portretfoto's

Wil jij graag weten hoe je perfecte portretfoto's kunt maken? In mijn gloednieuwe boek De Portretbijbel geef ik je 101 tips om jouw portretfotografie naar een hoger niveau te helpen. Je ontdekt hierin de 101 beste tips die ik de afgelopen vijftien jaar als portretfotograaf heb opgedaan.

Elja Trum

Over de auteur

Elja Trum is oprichter van Photofacts, online fotografiecursussite Photofacts Academy en het blog Teslafacts. Hij schrijft sinds 2006 over fotografie. Elja is ook auteur van boeken over zwart-wit-, flits- en portretfotografie.

17 reacties

 1. Arno
  Profiel  Arno schreef op dinsdag 15 maart 2011 om 01:44

  Ik snap niet dat je dit soort praktijken uit gaat halen voor een aantal nietszeggende foto's en heeft in de beeldvorming ook niet veel met urban te maken. Een beetje urban fotograaf had de kraan zelf ook als urban object genomen en spectaculaire foto's gemaakt. Met een mobiele telefoon vanuit de politie helicopter zijn waarschijnlijk nog betere foto's gemaakt. Een domme jongens streek die gelukkig zonder kleerscheuren is afgelopen.

 2. Marcel Wiegerinck
  Profiel  Marcel Wiegerinck schreef op dinsdag 15 maart 2011 om 06:21

  Ik vind het een vette actie!

 3. Rob3054
  Rob3054 schreef op dinsdag 15 maart 2011 om 08:48

  Hoe stom kan je zijn om zoiets "vet" te vinden?

 4. Dustin
  Dustin schreef op dinsdag 15 maart 2011 om 10:16

  Ik vind het echt slecht dat dit zo leuk in de media gezet is. Wat hij gedaan heeft is dom en iedereen kan dit vooraf bedenken. 70 euro boete vind ik ook veels te weinig. De kosten die de politie gemaakt heeft moeten maar worden toegevoegd bij zijn boete.

  Wat Rob3054 ook al melde.. Hoe stom kan je zijn om zoiets "vet" te vinden.

  Het resultaat van zijn fotosessie zijn echt niets zeggende foto's dus waarom dit doen?

Deel jouw mening

Let op: Op een artikel ouder dan een week kan alleen gereageerd worden door geregistreerde bezoekers.
Wil je toch reageren, log in of registreer je dan gratis.
Toon alle artikelen binnen Nieuws

Photofacts wordt mede mogelijk gemaakt door

CameraTools

Ontvang wekelijks fotografietips in je inbox

55.381 fotografie enthousiastelingen ontvangen de tips al!
Meer over de wekelijkse mail. Of blijf op de hoogte via Twitter of Facebook.


Elja Trum

Photofacts; alles wat met fotografie te maken heeft!

Wil je graag mooiere foto's maken en op de hoogte blijven van ontwikkelingen binnen de fotografie? Photofacts plaatst leerzame artikelen die gerelateerd zijn aan fotografie. Variërend van product-aankondiging tot praktische fotografietips of de bespreking van een website. Photofacts bericht dagelijks over fotografie en is een uit de hand gelopen hobby project van Elja Trum. De artikelen worden geschreven door een team van vrijwillige bloggers. Mocht je het leuk vinden om een of meerdere artikelen te schrijven op Photofacts, neem dan contact op.Meer over Photofacts
Om Photofacts.nl goed te laten functioneren maken we gebruik van cookies. Bekijk ons cookiebeleid. akkoord
sluiten

Mis het gratis fotografie eBook niet!

55.381 fotografen ontvangen onze wekelijkse fototips al. Schrijf je in en ontvang gratis het eBook '25 Tips voor het Fotograferen van Kinderen'.