Levenslang toegang tot al onze cursussen. Nu 100 euro korting én inclusief 1 jaar VIP toegang! Nu levenslang lid worden.
Photofacts Academy

Photofacts Academy; 100+ Fotografie Cursussen
Fotograferen wordt makkelijker en leuker

Boek

De Fotobijbels; Boeken over Fotografie
101 Praktische fotografietips voor betere foto's

Michelle Peeters

Vanaf 11 november lichtfestival Glow in Eindhoven

zondag 22 oktober 2017, 13:31 door | 6.155x gelezen | 3 reacties

Van zaterdag 11 tot en met zaterdag 18 november staat Eindhoven voor de twaalfde keer in het teken van lichtkunstfestival GLOW. Een looproute door het centrum van de stad voert je langs ruim 25 objecten van lichtkunstenaars uit alle hoeken van de wereld.

Entree


De GLOW route is gratis toegankelijk. Voor GLOW Tours met gids en Specials zijn tickets verkrijgbaar.

Glow Eindhoven 2017


De Glow-special in het Philips Stadion en een speciale expositie in het Van Abbemuseum zijn de enige twee projecten waarvoor bezoekers tijdens Glow entree moeten betalen.

Route


Voor het eerst smelten de routes van Glow en het experimentele Glow Next samen op één zes kilometer lange lus door de stad.

Glow Eindhoven route


Een lengte die volgens de organisatie noodzakelijk is om het publiek voldoende te spreiden. Vorig jaar trok Glow in acht dagen 740.000 bezoekers.

Een Glow-S tour boek je hier, een Glow-L tour voor grotere groepen en bedrijven hier.

Op de route komen bezoekers in totaal 22 lichtkunstwerken tegen. De onderdelen van Glow Next zullen grotendeels te zien zijn op het NRE-terrein. De route loopt verder langs het Beursgebouw, de Blob, over de Bergen, langs het Van Abbemuseum, De Dommel en het nieuwe Student Hotel.

Thema


GLOW staat elk jaar in het teken van een thema. In 2015 was het thema 'Natuur en Archtitectuur': de route liep toen langs verschillende rivieren en parken. 2016 stond in het thema van City and Science, een thema dat tot uiting kwam in een route door het centrum én een route over de campus van de TU/e.

Het thema van GLOW 2017 is The Source, uitgaande van de bron van licht.

Eindhoven is sinds de oprichting van de luciferfabriek in 1870 en gloeilampenfabriek Philips 1891 namelijk al een bron van licht voor de hele wereld. Eindhoven wordt daarom ook niet voor niets Lichtstad genoemd.

Kunstenaars


Alle kunstenaars hebben dit thema gekregen, met de opdracht dit te verwerken in hun kunstwerk. De één neemt dit letterlijker dan de ander, wat een verrassende variatie geeft aan lichtkunstprojecten.

GLOW Next verbindt nieuw talent met gerenommeerde kunstenaars en werkt samen met hightech organisaties uit de slimste regio van de wereld: Eindhoven. De uitkomsten zijn vrijwel allemaal wereldpremières: nieuwe technieken en nieuwe projecten.

GLOW biedt deze talenten een podium, in de hoop ze uit te zetten op lichtfestivals wereldwijd. Zo wil GLOW de missie verspreiden: Eindhoven maakt het verschil in lichtkunst.

Catharinakerk


Al sinds de eerste editie van Glow is de Catharinakerk in Eindhoven een zekerheidje op de route. Tijdens de komende editie in november zal de kerk voor het eerst van drie kanten aangelicht worden door de Duitse lichtkunstenaar Daniel Margraf.

Het lichtmozaïek, ondersteund door muziek afkomstig uit het gerestaureerde orgel van de kerk, moet een van de hoogtepunten van de twaalfde editie van Glow worden.

Glow Eindhoven Catharinakerk


Philips Stadion


Dat geldt ook voor de ruim een halfuur durende lichtshow in het Philips Stadion, een project dat de organisatie van Glow maandag presenteerde. Een zogeheten Glow-special waarvoor bezoekers wel entree moeten betalen.

Once upon a Light, zoals de show heet, is een project van de designers van TWOFIFTYK. Een Eindhovens collectief dat vooral gespecialiseerd is in grote podiumshows bij festivals zoals The Flying Dutch en Awakenings.

Glow Philips Station


De lichtshow tijdens Glow vertelt het verhaal over de geschiedenis en ontwikkeling van licht in Eindhoven. Er wordt gebruikgemaakt van 3D-projecties, echte dansers en special effects. Iedere avond tijdens Glow zijn er twee voorstellingen voor maximaal 4.500 bezoekers per keer.

Wil jij ook gave foto's maken?

Probeer twee weken gratis onze online cursussen over fotografie. Je krijgt direct toegang tot meer dan 100 cursussen. Na twee weken vervalt je proeflidmaatschap automatisch. Je zit dus nergens aan vast.

14 dagen gratis fotografiecursussen kijken

Michelle Peeters

Over de auteur

Michelle Peeters is fotografe en oprichter van DeuxBleus Fotografie. Michelle herkent het bijzondere in het gewone en het gewone in het bijzondere. Ze heeft zich nooit willen specialiseren en is daardoor van alle markten thuis.

3 reacties

 1. 040
  040 schreef op maandag 23 oktober 2017 om 16:45  | reageer

  Als je dol bent op mensenmassa’s, voetje voor voetje lopen en struikelen over statieven ga je een heerlijk avondje beleven in Eindhoven.
  De eerste edities waren leuk, Glow Next was dat ook, maar het grote Glow is al jaren veel te druk. Jammer dat Glow Next nu ook meegesleurd wordt in de massaliteit.

 2. Huub Keulers
  Profiel Huub Keulers schreef op woensdag 25 oktober 2017 om 19:48  | reageer

  Ik ben al jaren niet meer geweest maar deze keer ga ik wel weer. Zonder camera en statief trouwens. Gewoon met vrienden lekker wandelen en genieten van de mooie creaties. Of toch misschien stiekem een camera meenemen ..... wie weet. Statief laat ik in ieder geval thuis. Als het goed is zijn er zat bomen of andere 'leun-objecten'. In ieder geval veel plezier voor degene die gaan. Benieuwd naar alle mooie en creatieve beelden van mensen op mijn beeldscherm.

 3. Huub Keulers
  Profiel Huub Keulers schreef op woensdag 25 oktober 2017 om 19:49  | reageer

  Dank je voor dit informatieve artikel Michelle!

Deel jouw mening

Let op: Op een artikel ouder dan een week kan alleen gereageerd worden door geregistreerde bezoekers.
Wil je toch reageren, log in of registreer je dan gratis.
Cursus Luminar AI met Nando Harmsen
Van Beeld naar Kunst met Micky Hoogendijk
Toon alle artikelen binnen Nieuws

Photofacts wordt mede mogelijk gemaakt door


Ontvang wekelijks fotografietips in je inbox

45.122 fotografie enthousiastelingen ontvangen de tips al!
Meer over de wekelijkse mail. Of blijf op de hoogte via Facebook. Aanmelding beveiligd met Google reCaptcha.

Elja Trum

Elja Trum

Photofacts; alles wat met fotografie te maken heeft!

Wil je graag mooiere foto's maken en op de hoogte blijven van ontwikkelingen binnen de fotografie? Photofacts plaatst leerzame artikelen die gerelateerd zijn aan fotografie. Variërend van product-aankondiging tot praktische fotografietips of de bespreking van een website. Photofacts bericht dagelijks over fotografie en is een uit de hand gelopen hobby project van Elja Trum. De artikelen worden geschreven door een team van vrijwillige bloggers. Mocht je het leuk vinden om een of meerdere artikelen te schrijven op Photofacts, neem dan contact op.Meer over Photofacts
Om Photofacts.nl goed te laten functioneren maken we gebruik van cookies. Bekijk ons cookiebeleid. akkoord