Michelle Peeters

Vechten voor een goede foto tijdens de Spelen

zaterdag 24 februari 2018, 13:31 door | 3.440x gelezen | 2 reacties

De prijswinnende fotojournalist Klaas-Jan van der Weij is al voor de twaalfde keer op de Spelen. Voor de Volkskrant moest hij een foto maken van skeletonner Akwasi Frimpong. Zij gingen met hem mee op pad. Lees hier het artikel en bekijk het filmpje op RTL Nieuws.

Klaas jan van der weij vechten voor perfecte spelenfoto

Hij houdt het zelf niet zo bij, maar in Pyeongchang beleeft Volkskrant-fotograaf Klaas-Jan van der Weij zijn twaalfde of dertiende Spelen. Hij maakte een paar zeer bepalende foto's.

Bijvoorbeeld die van een balende Sven Kramer in Turijn, zittend op het ijs na de val over het blokje en kijkend naar de Italiaanse ploeg die voorbij schaatsten. Van der Weij noemt zo'n foto 'gewoon strontmazzel'.

Het kostte wat overtuigingskracht om hem bereid te krijgen te vertellen hoe hij zijn foto's maakt, want 'je bent afhankelijk van het kunstje van anderen'. Maar in onderstaande serie van vier video's vertelt hij dan toch hoe een paar van zijn foto's tot stand kwamen.


Bron: RTL Nieuws en de Volkskrant

Wil jij ook gave foto's maken?

Wil jij graag de mooiste foto's maken? Word dan nu lid van Photofacts Academy en ontdek meer dan 100 cursussen over fotografie, creativiteit, inspiratie en nabewerking.

Ik heb een gave aanbieding voor je. Meld je nu aan met 50 euro korting en ontvang gratis het boek De Fotografiebijbel thuis.

Photofacts Academy + De Fotofotobijbel

In dit boek ontdek je 105 tips voor fascinerende foto's. In de winkel betaal je hier 25 euro voor. Bovendien krijg je nu ook 50 euro korting op de cursussen!

Lid worden met korting + gratis boek
Michelle Peeters

Over de auteur

Michelle Peeters is fotografe en oprichter van DeuxBleus Fotografie. Michelle herkent het bijzondere in het gewone en het gewone in het bijzondere. Ze heeft zich nooit willen specialiseren en is daardoor van alle markten thuis.

2 reacties

  1. Jos
    Jos schreef op dinsdag 27 februari 2018 om 12:13

    Leuk, die fimpjes! Geweldige foto's van een topfotograaf!

  2. Wim Hendriks
    Wim Hendriks schreef op dinsdag 27 februari 2018 om 13:36

    In alle rust genieten wat je zelf heb meegemaakt....

Deel jouw mening

Let op: Op een artikel ouder dan een week kan alleen gereageerd worden door geregistreerde bezoekers.
Wil je toch reageren, log in of registreer je dan gratis.
Van Beeld naar Kunst met Micky Hoogendijk
Masterclass Landschapsfotografie met Bas Meelker
Toon alle artikelen binnen Nieuws

Photofacts wordt mede mogelijk gemaakt door


Ontvang wekelijks fotografietips in je inbox

49.226 fotografie enthousiastelingen ontvangen de tips al!
Meer over de wekelijkse mail. Of blijf op de hoogte via Facebook. Aanmelding beveiligd met Google reCaptcha.

Elja Trum

Elja Trum

Photofacts; alles wat met fotografie te maken heeft!

Wil je graag mooiere foto's maken en op de hoogte blijven van ontwikkelingen binnen de fotografie? Photofacts plaatst leerzame artikelen die gerelateerd zijn aan fotografie. Variërend van product-aankondiging tot praktische fotografietips of de bespreking van een website. Photofacts bericht dagelijks over fotografie en is een uit de hand gelopen hobby project van Elja Trum. De artikelen worden geschreven door een team van vrijwillige bloggers. Mocht je het leuk vinden om een of meerdere artikelen te schrijven op Photofacts, neem dan contact op.Meer over Photofacts
Om Photofacts.nl goed te laten functioneren maken we gebruik van cookies. Bekijk ons cookiebeleid. akkoord