Actie: Online cursussen + gratis Xpozer 60 x 90 afdruk. 79,95 euro voordeel! Meer info of direct aanmelden
Elja Trum

Volkskrant fotograaf ruziet met fotografie blog

donderdag 19 juni 2008, 23:39 door | 7.808x gelezen | 10 reacties

Fotograaf Jan-Edward van Photography Weblog heeft het aan de stok met Volskrant fotograaf Jean-Pierre Jans. Jan-Edward heeft in een bericht een foto van Jean-Pierre geplaatst zonder daarvoor zijn toestemming te vragen. De Volkskrant fotograaf stuurde Jan-Edward daarop een -op zijn zachts gezegd- onvriendelijke brief.

De blogger beroept zich echter op het citaatrecht waarin staat dat je een foto mag gebruiken bij een nieuwsbericht wanneer deze onderwerp is van het bericht.

Volgens mij stond Jan-Edward na dit gedoe op het punt te stoppen met zijn weblog. In een inmiddels verwijderd bericht vroeg hij om support per e-mail. Daar lijkt in elk geval gehoor aan gegeven te zijn.

Los van wie er gelijk heeft of niet -ik heb me er maar niet in verdiept- vind ik de toon in de brieven behoorlijk fout. Bij GeenStijl zien ze het overigens heel anders..

Photography Weblog door Jan-Edward101 Tips voor Perfecte Portretfoto's


Wil jij graag weten hoe je perfecte portretfoto's kunt maken? In mijn boek De Portretbijbel geef ik je 101 tips om jouw portretfotografie naar een hoger niveau te helpen. Je ontdekt hierin de 101 beste tips die ik de afgelopen vijftien jaar als portretfotograaf heb opgedaan.
Elja Trum

Over de auteur

Elja Trum is oprichter van Photofacts, online fotografiecursussite Photofacts Academy en het blog Teslafacts. Hij schrijft sinds 2006 over fotografie. Elja is ook auteur van boeken over zwart-wit-, flits- en portretfotografie.

10 reacties

 1. Sjoerd
  Sjoerd schreef op vrijdag 20 juni 2008 om 01:00

  De toon slaat nergens op. Sterker nog. Volgens mij is die brief in een dronken bui geschreven. Geenstijl heeft wel gelijk dat de blogger een minkukel is die z'n content jat.

 2. Arno
  Arno schreef op vrijdag 20 juni 2008 om 01:42

  Het zijn allebei minkunkels en hebben dat laatste beetje respect ook al verloren.

 3. Brian dSLR.nl
  Brian (dSLR.nl) schreef op vrijdag 20 juni 2008 om 07:29

  Wij zijn bij dSLR ook wel eens aangevallen door ome Jan. Hij dacht dat wij content van zijn site gebruikte op onze website en was daar zo boos over dat hij boze emails stuurden in zo'n beetje de zelfde stijl als de berichten die er nu op zijn site staan.

  Jammer, want als journalist vind ik Jan Edward helemaal geen verkeerde. Hij heeft een lekkere cynische kijk op de wereld waardoor zijn stukjes winnen aan kracht en hij is er als de kippen bij als er nieuws te vertellen is.

  Vind het overigens dan wel weer leuk dat hij mij in het verleden met boze mails bestookt heeft omdat ik van hem zou jatten terwijl hij dat zelf dus ook doet.

 4. gast
  gast schreef op vrijdag 20 juni 2008 om 07:36

  als twee vechtende katten over straat
  lekker belangrijk
  en dat toontje dan die brief
  als ik volkskrant was zou ik hem op het matje roepen

Deel jouw mening

Let op: Op een artikel ouder dan een week kan alleen gereageerd worden door geregistreerde bezoekers.
Wil je toch reageren, log in of registreer je dan gratis.
Toon alle artikelen binnen Nieuws

Photofacts wordt mede mogelijk gemaakt door


Ontvang wekelijks fotografietips in je inbox

52.344 fotografie enthousiastelingen ontvangen de tips al!
Meer over de wekelijkse mail. Of blijf op de hoogte via Facebook. Aanmelding beveiligd met Google reCaptcha.

Elja Trum

Photofacts; alles wat met fotografie te maken heeft!

Wil je graag mooiere foto's maken en op de hoogte blijven van ontwikkelingen binnen de fotografie? Photofacts plaatst leerzame artikelen die gerelateerd zijn aan fotografie. Variërend van product-aankondiging tot praktische fotografietips of de bespreking van een website. Photofacts bericht dagelijks over fotografie en is een uit de hand gelopen hobby project van Elja Trum. De artikelen worden geschreven door een team van vrijwillige bloggers. Mocht je het leuk vinden om een of meerdere artikelen te schrijven op Photofacts, neem dan contact op.Meer over Photofacts
Om Photofacts.nl goed te laten functioneren maken we gebruik van cookies. Bekijk ons cookiebeleid. akkoord