Vakantiegeld binnen? Verbeter jouw fotografie: 100+ fotografiecurssusen + boek - Nu 75 euro voordeel! Word nu lid!
Elja Trum

Webfotoclub.nl stopt ermee

donderdag 26 februari 2009, 21:04 door | 9.249x gelezen | 7 reacties

Aanstaande zaterdag is de laatste dag dat je de fotogemeenschap Webfotoclub.nl kunt bezoeken. Eind deze week houd de site na vijf jaar op te bestaan. WFC is ooit gestart als hobby van eigenaar Ronny Joosen en sindsdien uitgegroeid tot een van de grotere websites over fotografie.

Bij de bezoekers van de website is de boodschap, die begin deze maand op de website bekend gemaakt werd, met ontsteltenis ontvangen. Vanwege privacy redenen vind Ronny het echter niet gepast de website over te dragen aan iemand anders. Een opmerkelijke keuze, want er is animo genoeg voor een overname.

Uiteraard kon een reactie van leden en moderatoren niet uitblijven en is er een initiatief gestart om de gemeenschap op een andere site verder te laten leven. Die website is nu -net op tijd- live gegaan onder de naam WFC Foto Beeld. De site is opgezet door Gerard Diepeveen en een aantal andere enthousiastelingen.

Op WebFotoClub Foto Beeld zullen zij gaan proberen dezelfde sfeer te behouden die op het originele WebFotoClub aanwezig was. Of deze opvolger net zo'n succes gaat worden als zijn voorganger zal nog moeten blijken.

Screenshot WFC Foto Beeld

Wil jij ook gave foto's maken?

Wil jij graag de mooiste foto's maken? Word dan nu lid van Photofacts Academy en ontdek meer dan 100 cursussen over fotografie, creativiteit, inspiratie en nabewerking.

Ik heb een gave aanbieding voor je. Meld je nu aan met 50 euro korting en ontvang gratis het boek De Fotografiebijbel thuis.

Photofacts Academy + De Fotofotobijbel

In dit boek ontdek je 105 tips voor fascinerende foto's. In de winkel betaal je hier 25 euro voor. Bovendien krijg je nu ook 50 euro korting op de cursussen!

Lid worden met korting + gratis boek
Elja Trum

Over de auteur

Elja Trum is oprichter van Photofacts, online fotografiecursussite Photofacts Academy en het blog Teslafacts. Hij schrijft sinds 2006 over fotografie. Elja is ook auteur van boeken over zwart-wit-, flits- en portretfotografie.

7 reacties

 1. Brian
  Brian schreef op donderdag 26 februari 2009 om 23:03

  Kan het wel begrijpen van de eigenaar. Een overname zou denk ik ook juridisch wel een moeilijk kunnen zijn.

 2. Peter van Veen
  Profiel  Peter van Veen schreef op vrijdag 27 februari 2009 om 07:41

  Geed idee hoe een overname juridisch in elkaar steekt. Vind het erg jammer, want het was wel een fijne community. Gelukkig wordt door Gerard een doorstart gemaakt!

 3. Harold
  Harold schreef op vrijdag 27 februari 2009 om 08:42

  Ja, ik kreeg ook een mooie persbericht in mijn mail.

  Ben erg benieuwd hoe deze nieuwe site gaat lopen. Ze hebben enkele voordelen: ze kunnen min of meer voortbouwen op het succes van een vorige site. Natuurlijk zullen ze dit nog moeten waarmaken... en ze hebben een sponsor bereid gevonden de site (mede) te betalen. Al met al een goede start voor een 'nieuwe' site.

  Ik wens deze site het allerbeste, en we houden ze in de gaten knipoog

 4. Maik
  Maik schreef op vrijdag 27 februari 2009 om 11:15

  Opzich is overname van een site vrij simpel en komt er (naast het tekenen van wat papieren en betalen van wat geld) vrij weinig bij kijken.
  Ik heb een poosje geleden ook een redelijk goed lopende website overgenomen (welke overgens niets met fotografie te maken heeft)...

Deel jouw mening

Let op: Op een artikel ouder dan een week kan alleen gereageerd worden door geregistreerde bezoekers.
Wil je toch reageren, log in of registreer je dan gratis.
Cursus Naaktfotografie met Danyel Weideman
Cursus Natuurfotografie in Nederland met Rob Dijkstra
Toon alle artikelen binnen Nieuws

Photofacts wordt mede mogelijk gemaakt door


Ontvang wekelijks fotografietips in je inbox

49.525 fotografie enthousiastelingen ontvangen de tips al!
Meer over de wekelijkse mail. Of blijf op de hoogte via Facebook. Aanmelding beveiligd met Google reCaptcha.

Elja Trum

Elja Trum

Photofacts; alles wat met fotografie te maken heeft!

Wil je graag mooiere foto's maken en op de hoogte blijven van ontwikkelingen binnen de fotografie? Photofacts plaatst leerzame artikelen die gerelateerd zijn aan fotografie. Variërend van product-aankondiging tot praktische fotografietips of de bespreking van een website. Photofacts bericht dagelijks over fotografie en is een uit de hand gelopen hobby project van Elja Trum. De artikelen worden geschreven door een team van vrijwillige bloggers. Mocht je het leuk vinden om een of meerdere artikelen te schrijven op Photofacts, neem dan contact op.Meer over Photofacts
Om Photofacts.nl goed te laten functioneren maken we gebruik van cookies. Bekijk ons cookiebeleid. akkoord