Word lid met korting + gratis het boek de Lightroombijbel - 80 euro voordeel! Word nu lid!
Photofacts Academy

Photofacts Academy; 100+ Fotografie Cursussen
Fotograferen wordt makkelijker en leuker

Boek

De Fotobijbels; Boeken over Fotografie
101 Praktische fotografietips voor betere foto's

Elja Trum

Weeralarm interessant voor fotografen

woensdag 7 februari 2007, 23:54 door | 5.195x gelezen | 3 reacties

Er is voor morgen een weeralarm van het KNMI afgegeven vanwege heftige sneeuwval. Vervelend voor forensen, leuk voor de fotograaf! Sneeuw doet het namelijk altijd erg goed op foto's. De wereld ziet er direct heel anders uit en ook 's avonds is het vaak zo licht dat fotograferen (vanaf een statief) ook mooie bijzondere plaatjes oplevert.

Morgen dus allemaal de camera mee naar het werk zodat je, in plaats van achteraan sluiten in de file, na het werk nog mooi wat sneeuwbeelden kunt schieten. Na verwachting is de sneeuwpret vrijdag alweer voorbij, dus vergeet morgen zeker je camera niet!

Sneeuw doet het goed op foto's
Het kantoorpand waar ik werk besneeuwd

Wil jij ook gave foto's maken?

Probeer twee weken gratis onze online cursussen over fotografie. Je krijgt direct toegang tot meer dan 100 cursussen. Na twee weken vervalt je proeflidmaatschap automatisch. Je zit dus nergens aan vast.

14 dagen gratis fotografiecursussen kijken

Elja Trum

Over de auteur

Elja Trum is oprichter van Photofacts, online fotografiecursussite Photofacts Academy en het blog Teslafacts. Hij schrijft sinds 2006 over fotografie. Elja is ook auteur van boeken over zwart-wit-, flits- en portretfotografie.

3 reacties

 1. Elja Trum
  Profiel  Elja Trum schreef op donderdag 8 februari 2007 om 08:37  | reageer

  Nog een tip voor bij het fotograferen; doordat er zoveel wit in het beeld zit meet de camera het beeld doorgaans te donker. Daardoor wordt de sneeuw snel grijs wat natuurlijk minder mooi oogt. Belicht daarom bij sneeuwfoto's circa een stop hoger (belichtingscompensatie 1 EV) om de automatische meting te corrigeren.

 2. IGN
  IGN schreef op donderdag 8 februari 2007 om 12:31  | reageer

  Goede tip! Het is ook aan te bevelen om in RAW te schieten en eventueel een handmatige witbalans aan te maken door middel van een foto van de sneeuw te nemen.

 3. Brian DSLR.nl
  Brian (DSLR.nl) schreef op donderdag 8 februari 2007 om 16:14  | reageer

  @ING... Dat is eigenlijk niet zo'n goeie tip want sneeuw hoort maar zelden wit te zijn. Kijk voor de grap eens naar de foto van Elja hierboven. Een schitterende blauwe hemel reflecteert in de sneeuw. Maak die sneeuw nou a.u.b. niet wit want dan wordt de foto zo vlak als maar kan. Als je zelf de witbalans wilt instellen zorg er dan voor dat je dit op een neutrale manier doet. Je kunt hiervoor een expodisc of een grijskaart gebruiken. Grijs heeft minder last van reflectie van de lucht dan wit.

Deel jouw mening

Let op: Op een artikel ouder dan een week kan alleen gereageerd worden door geregistreerde bezoekers.
Wil je toch reageren, log in of registreer je dan gratis.
De Portretbijbel door Elja Trum
Cursus Natuurfotografie in Nederland met Rob Dijkstra
Toon alle artikelen binnen Nieuws

Photofacts wordt mede mogelijk gemaakt door


Ontvang wekelijks fotografietips in je inbox

45.033 fotografie enthousiastelingen ontvangen de tips al!
Meer over de wekelijkse mail. Of blijf op de hoogte via Facebook. Aanmelding beveiligd met Google reCaptcha.

Elja Trum

Elja Trum

Photofacts; alles wat met fotografie te maken heeft!

Wil je graag mooiere foto's maken en op de hoogte blijven van ontwikkelingen binnen de fotografie? Photofacts plaatst leerzame artikelen die gerelateerd zijn aan fotografie. Variërend van product-aankondiging tot praktische fotografietips of de bespreking van een website. Photofacts bericht dagelijks over fotografie en is een uit de hand gelopen hobby project van Elja Trum. De artikelen worden geschreven door een team van vrijwillige bloggers. Mocht je het leuk vinden om een of meerdere artikelen te schrijven op Photofacts, neem dan contact op.Meer over Photofacts
Om Photofacts.nl goed te laten functioneren maken we gebruik van cookies. Bekijk ons cookiebeleid. akkoord