Levenslang toegang tot al onze cursussen. Nu 100 euro korting én inclusief 1 jaar VIP toegang! Nu levenslang lid worden.
Photofacts Academy

Photofacts Academy; 100+ Fotografie Cursussen
Fotograferen wordt makkelijker en leuker

Boek

De Fotobijbels; Boeken over Fotografie
101 Praktische fotografietips voor betere foto's

Michelle Peeters

Zeer snelle en vooral grote geheugenkaart voor camera's

dinsdag 17 april 2018, 16:32 door | 4.027x gelezen | 0 reacties

Geheugenkaartfabrikant ProGrade Digital heeft een CFexpress geheugenkaart aangekondigd met 1 terabyte geheugen. De kaart moet lees- en schrijfsnelheden van respectievelijk 1.400 en 1.000 megabyte per seconde bieden.

Prograde 1tb 1400mbs geheugenkaart


De nieuwe geheugenkaart gebruikt de CFexpress 1.0-standaard. Kaartjes in de XQD form-factor gebruiken twee PCIe 3.0-lanes en het NVMe-protocol, wat ook wel bekend is bij high-end SSD's.

Hiermee kunnen lees- en schrijfsnelheden tot wel 2 gigabyte per seconde gehaald worden, veel sneller dan reguliere geheugenkaartjes.

De kaart is getest door Imaging Resource. Er werden met een MacBook Pro lees- en schrijfsnelheden van 1.438 en 1.044 megabyte per seconde gehaald. Dit met een Thunderbolt 3-geheugenkaartlezer. Delkin toonde vergelijkbare resultaten met een CFexpress-kaartje van 512 gigabyte.

De nieuwe standaard voor geheugenkaarten van de CompactFlash Association moet terugwaards compatibel zijn met de XQD-standaard.

Camera's die nu XQD ondersteunen zouden via een firmware-update ook CFexpress-kaartjes kunnen ondersteunen, die dan waarschijnlijk niet op de volledige snelheid draaien.

ProGrade zegt dat de CFexpress-kaarten beschikbaar zullen zijn in 256 gigabyte, 512 gigabyte en 1 terabyte capaciteit wanneer ze worden uitgebracht.

ProGrade lanceerde niet alleen zijn aanstaande CFexpress-kaarten, maar ook een verzameling V90-rated SD-kaarten met maximale lees- en schrijfsnelheden van respectievelijk 250 megabyet per seconde en 200 megabyte seconde. De kaarten zullen begin mei verkrijgbaar zijn in 64 gigabyte, 128 gigabyte en 256 gigabyte.

Bron: DP Review.

Wil jij ook gave foto's maken?

Probeer twee weken gratis onze online cursussen over fotografie. Je krijgt direct toegang tot meer dan 100 cursussen. Na twee weken vervalt je proeflidmaatschap automatisch. Je zit dus nergens aan vast.

14 dagen gratis fotografiecursussen kijken

Michelle Peeters

Over de auteur

Michelle Peeters is fotografe en oprichter van DeuxBleus Fotografie. Michelle herkent het bijzondere in het gewone en het gewone in het bijzondere. Ze heeft zich nooit willen specialiseren en is daardoor van alle markten thuis.

0 reacties

    Er zijn nog geen reacties op dit artikel.
    Deel als eerste jouw mening over dit onderwerp!

Deel jouw mening

Let op: Op een artikel ouder dan een week kan alleen gereageerd worden door geregistreerde bezoekers.
Wil je toch reageren, log in of registreer je dan gratis.
Masterclass Landschapsfotografie met Bas Meelker
Cursus Luminar AI met Nando Harmsen
Toon alle artikelen binnen Nieuws

Photofacts wordt mede mogelijk gemaakt door


Ontvang wekelijks fotografietips in je inbox

45.153 fotografie enthousiastelingen ontvangen de tips al!
Meer over de wekelijkse mail. Of blijf op de hoogte via Facebook. Aanmelding beveiligd met Google reCaptcha.

Elja Trum

Elja Trum

Photofacts; alles wat met fotografie te maken heeft!

Wil je graag mooiere foto's maken en op de hoogte blijven van ontwikkelingen binnen de fotografie? Photofacts plaatst leerzame artikelen die gerelateerd zijn aan fotografie. Variërend van product-aankondiging tot praktische fotografietips of de bespreking van een website. Photofacts bericht dagelijks over fotografie en is een uit de hand gelopen hobby project van Elja Trum. De artikelen worden geschreven door een team van vrijwillige bloggers. Mocht je het leuk vinden om een of meerdere artikelen te schrijven op Photofacts, neem dan contact op.Meer over Photofacts
Om Photofacts.nl goed te laten functioneren maken we gebruik van cookies. Bekijk ons cookiebeleid. akkoord