Elja Trum

Zilveren Camera 2015 gewonnen door Eddy van Wessel

zaterdag 23 januari 2016, 23:46 door | 3.549x gelezen | 2 reacties

Vanavond is bekend gemaakt dat de winnaar van de Zilveren Camera 2015 de fotograaf Eddy van Wessel is. Hij wint de prijs met zijn zwart-wit serie Sinjar, de strijd om Hoofdweg 47. Eddy won in 2012 ook al de Zilveren Camera voor een andere serie.

Eddy van Wessel; zilveren camera 2015

Foto door Eddy van Wessel, Winnaar Zilveren Camera 2015

Hierboven één beeld uit Eddy's serie. In en rond de Irakese stad Sinjar strijden diverse milities met IS om de macht, én om de strategisch belangrijke doorgangs- annex bevoorradingsroute 47. Eddy van Wessel fotografeerde niet het strijdgeweld als zodanig, maar ook de situatie eromheen.

Voor de volledige serie van Eddy van Wessel en alle winnaars in de andere categorieën kun je een kijkje nemen op de website van Zilveren Camera. Vanaf morgen zijn de winnaars ook te zien in Museum Hilversum.


101 Tips voor Perfecte Portretfoto's


Wil jij graag weten hoe je perfecte portretfoto's kunt maken? In mijn boek De Portretbijbel geef ik je 101 tips om jouw portretfotografie naar een hoger niveau te helpen. Je ontdekt hierin de 101 beste tips die ik de afgelopen vijftien jaar als portretfotograaf heb opgedaan.
Elja Trum

Over de auteur

Elja Trum is oprichter van Photofacts, online fotografiecursussite Photofacts Academy en het blog Teslafacts. Hij schrijft sinds 2006 over fotografie. Elja is ook auteur van boeken over zwart-wit-, flits- en portretfotografie.

2 reacties

  1. gast
    gast schreef op zondag 24 januari 2016 om 23:01

    Dit lijkt op vignettering bij een panoramaformaat/-crop (op zich al vreemd) ... valt dat binnen de post processing ruimte voor journalistieke foto's ?

  2. robert
    robert schreef op maandag 25 januari 2016 om 14:00

    @gast: Van Wessel schiet voornamelijk op film. Bovenstaande foto is gemaakt met de analoge Widelux, een klassieke, ronddraaiende panoramacamera. Het was, naast een Mamiya 6 en een Leica M, een van de camera's waarmee Eddy van Wessel in Irak en Syrië werkte.

Deel jouw mening

Let op: Op een artikel ouder dan een week kan alleen gereageerd worden door geregistreerde bezoekers.
Wil je toch reageren, log in of registreer je dan gratis.
Toon alle artikelen binnen Nieuws

Photofacts wordt mede mogelijk gemaakt door


Ontvang wekelijks fotografietips in je inbox

52.319 fotografie enthousiastelingen ontvangen de tips al!
Meer over de wekelijkse mail. Of blijf op de hoogte via Facebook. Aanmelding beveiligd met Google reCaptcha.

Elja Trum

Photofacts; alles wat met fotografie te maken heeft!

Wil je graag mooiere foto's maken en op de hoogte blijven van ontwikkelingen binnen de fotografie? Photofacts plaatst leerzame artikelen die gerelateerd zijn aan fotografie. Variërend van product-aankondiging tot praktische fotografietips of de bespreking van een website. Photofacts bericht dagelijks over fotografie en is een uit de hand gelopen hobby project van Elja Trum. De artikelen worden geschreven door een team van vrijwillige bloggers. Mocht je het leuk vinden om een of meerdere artikelen te schrijven op Photofacts, neem dan contact op.Meer over Photofacts
Om Photofacts.nl goed te laten functioneren maken we gebruik van cookies. Bekijk ons cookiebeleid. akkoord