Actie: 100+ fotografiecursussen + boek - Nu 75 euro voordeel! Word nu lid!
Iris Janssen

6.500.000 dollar voor één foto

donderdag 11 december 2014, 23:48 door | 6.588x gelezen | 10 reacties

Een verzamelaar in Las Vegas heeft een foto van Peter Lik gekocht, genaamd 'Phantom', voor een bedrag van 6,5 miljoen dollar. Dit was niet de enige foto die Peter Lik voor veel geld verkocht die dag. Hij verkocht ook de foto 'Illusion', voor 2,4 miljoen dollar en 'Eternal Moods' voor 1,1 miljoen dollar.

Hiermee komt Peter Lik op vier plekken te staan in de top 20 voor de duurste foto's ooit verkocht. Hij had namelijk al eerder zijn foto 'One' verkocht voor 1 miljoen dollar. Tot voor kort was de duurste foto die van Andreas Gursky voor een bedrag van 4,3 miljoen dollar.

Peter Liks Phantom


© Peter Lik "Phantom"

Peter Lik zei over de foto dat bepaalde texturen en contouren die hij heeft gevonden in de natuur zich prachtig leende voor zwart-wit fotografie. De intensiteit van contrasterende lichte en donkere ruimtes waren verrassend. Dit leidde tot een van de meest krachtige beelden die hij ooit heeft gemaakt.

Mocht je je afvragen waar hij deze foto gemaakt heeft? Antelope Canyon (nabije Page, Arizona in Amerika ), een bestemming die de laatste jaren steeds populairder is geworden.

Ik moet zeggen dat het wel een mooie foto is.
Maar om daar nu 6.500.000 dollar voor te betalen.
Wat vind jij er van?

Wil jij ook gave foto's maken?

Wil jij graag de mooiste foto's maken? Word dan nu lid van Photofacts Academy en ontdek meer dan 100 cursussen over fotografie, creativiteit, inspiratie en nabewerking.

Ik heb een gave aanbieding voor je. Meld je nu aan met 50 euro korting en ontvang gratis het boek De Fotografiebijbel thuis.

Photofacts Academy + De Fotofotobijbel

In dit boek ontdek je 105 tips voor fascinerende foto's. In de winkel betaal je hier 25 euro voor. Bovendien krijg je nu ook 50 euro korting op de cursussen!

Lid worden met korting + gratis boek
Iris Janssen

Over de auteur

Fotografie is een onderdeel van mijn leven. Al jaren fotografeer ik en streef ernaar om te groeien en dingen te leren! Momenteel loop ik stage bij Photofacts.

10 reacties

 1. Johannes Klapwijk
  Profiel  Johannes Klapwijk schreef op vrijdag 12 december 2014 om 08:05

  Knap dat hij het voor elkaar krijgt! Wel een mooie plaat.

 2. Elja Trum
  Profiel  Elja Trum schreef op vrijdag 12 december 2014 om 09:28

  Nou, inderdaad knap dat ie zijn foto's voor zulke bedragen weet te verkopen. Het is inderdaad een prima foto, maar ik heb vergelijkbare foto's van dezelfde locatie al vaak voorbij zien komen.

  Ben dus wel benieuwd hoe Peter het voor elkaar krijgt om dit soort bedragen te kunnen krijgen voor zijn foto's. Hij doet in elk geval iets goed.. vrolijk

 3. Cas van der Voorn
  Profiel Cas van der Voorn schreef op vrijdag 12 december 2014 om 11:22

  3 foto's voor 10 miljoen, geen gek resultaat. Maar net als bij Gursky's foto begrijp ik het niet zo goed. Niks bijzonders, zelfs wat belachelijk in mijn ogen. In de Antelope Canyon zijn de kleuren zo mooi dat het erg vreemd is om een zwartwit foto te maken. Dat stof in de lichtbundel is wel mooi, maar het zou net zo goed gemanipuleerd kunnen zijn. Voor 6,5 miljoen doe ik dat pixel voor pixel, no problem!

 4. Willy van Dreumel
  Profiel Willy van Dreumel schreef op vrijdag 12 december 2014 om 16:56

  Ik ben benieuwd hoe men bij ons in de fotoclub zou reageren op deze foto, als hij anoniem werd getoond op een clubavond. Wedden dat er toch iemand is die er wat op aan te merken heeft? knipoog

Deel jouw mening

Let op: Op een artikel ouder dan een week kan alleen gereageerd worden door geregistreerde bezoekers.
Wil je toch reageren, log in of registreer je dan gratis.
Masterclass Landschapsfotografie met Bas Meelker
Creatieve Technieken met Bart Siebelink
Toon alle artikelen binnen Opmerkelijk

Photofacts wordt mede mogelijk gemaakt door


Ontvang wekelijks fotografietips in je inbox

48.658 fotografie enthousiastelingen ontvangen de tips al!
Meer over de wekelijkse mail. Of blijf op de hoogte via Facebook. Aanmelding beveiligd met Google reCaptcha.

Elja Trum

Elja Trum

Photofacts; alles wat met fotografie te maken heeft!

Wil je graag mooiere foto's maken en op de hoogte blijven van ontwikkelingen binnen de fotografie? Photofacts plaatst leerzame artikelen die gerelateerd zijn aan fotografie. Variërend van product-aankondiging tot praktische fotografietips of de bespreking van een website. Photofacts bericht dagelijks over fotografie en is een uit de hand gelopen hobby project van Elja Trum. De artikelen worden geschreven door een team van vrijwillige bloggers. Mocht je het leuk vinden om een of meerdere artikelen te schrijven op Photofacts, neem dan contact op.Meer over Photofacts
Om Photofacts.nl goed te laten functioneren maken we gebruik van cookies. Bekijk ons cookiebeleid. akkoord