Michelle Peeters

7.3-Gigapixel 'Timelapse' van Londen

zondag 6 mei 2018, 12:24 door | 3.138x gelezen | 0 reacties

De Britse contactlenzenhandel Lenstore heeft een 7,3-gigapixel "timelapse" uit Londen uitgebracht. Onder de titel 24 Hour London geven de beelden een beeld van de hoofdstad van Engeland gedurende een periode van 24 uur in februari 2018.

Gigapixeltimelapseffeatt


TechRadar meldt dat het project een samenwerking was tussen Lenstore, fotograaf Henry Stuart van Visualize, Nikon en Canary Wharf Group.

24 afzonderlijke 7,3-gigapixel (7.300 megapixel) foto's werden gemaakt voor elk uur van de dag met behulp van een totaal van 6.240 foto's die werden gemaakt met behulp van een gerobotiseerde houder en vervolgens samengevoegd tot de grotere opnamen met ultraresolutie.

Als de 24 foto's worden afgespeeld, vormen ze een unieke 'gigalapse' die een dag in Londen laat zien met een waanzinnige hoeveelheid details.

Henry Stuart nam de foto's met een Nikon D850 met 45 megapixel fullframe sensor in combinatie met een Nikon 300mm f/2.8 objectief, meldt TechRadar. Deze camerakit gaf elke afzonderlijke foto een groot bereik: je kunt de woorden op borden op 8 kilometer afstand lezen.

Dit is de resulterende 24-foto-timelapse die je kunt bekijken via een interactieve viewer op de officiële website.

Bron: Petapixel

Wil jij ook gave foto's maken?

Wil jij graag de mooiste foto's maken? Word dan nu lid van Photofacts Academy en ontdek meer dan 85 cursussen over fotografie, creativiteit, inspiratie en nabewerking.

Vanwege de lancering van onze nieuwe boek De Nachtfotobijbel hebben we een gave aanbieding voor je. Meld je nu aan met 40 euro korting en ontvang gratis ons nieuwe boek thuis.

Photofacts Academy + De Nachtfotobijbel

Ons gloednieuwe boek 'De Nachtfotobijbel' gaat over avond- en nachtfotografie. In de winkel betaal je hier 25 euro voor. Bovendien krijg je nu ook 40 euro korting!

Lid worden met korting + gratis boek
Michelle Peeters

Over de auteur

Michelle Peeters is fotografe en oprichter van DeuxBleus Fotografie. Michelle herkent het bijzondere in het gewone en het gewone in het bijzondere. Ze heeft zich nooit willen specialiseren en is daardoor van alle markten thuis.

0 reacties

    Er zijn nog geen reacties op dit artikel.
    Deel als eerste jouw mening over dit onderwerp!

Deel jouw mening

Let op: Op een artikel ouder dan een week kan alleen gereageerd worden door geregistreerde bezoekers.
Wil je toch reageren, log in of registreer je dan gratis.
Toon alle artikelen binnen Opmerkelijk

Photofacts wordt mede mogelijk gemaakt door


Ontvang wekelijks fotografietips in je inbox

50.999 fotografie enthousiastelingen ontvangen de tips al!
Meer over de wekelijkse mail. Of blijf op de hoogte via Facebook. Aanmelding beveiligd met Google reCaptcha.

Elja Trum

Elja Trum

Photofacts; alles wat met fotografie te maken heeft!

Wil je graag mooiere foto's maken en op de hoogte blijven van ontwikkelingen binnen de fotografie? Photofacts plaatst leerzame artikelen die gerelateerd zijn aan fotografie. Variërend van product-aankondiging tot praktische fotografietips of de bespreking van een website. Photofacts bericht dagelijks over fotografie en is een uit de hand gelopen hobby project van Elja Trum. De artikelen worden geschreven door een team van vrijwillige bloggers. Mocht je het leuk vinden om een of meerdere artikelen te schrijven op Photofacts, neem dan contact op.Meer over Photofacts
Om Photofacts.nl goed te laten functioneren maken we gebruik van cookies. Bekijk ons cookiebeleid. akkoord