Word lid met korting + gratis het boek de Lightroombijbel - 80 euro voordeel! Word nu lid!
Photofacts Academy

Photofacts Academy; 100+ Fotografie Cursussen
Fotograferen wordt makkelijker en leuker

Boek

De Fotobijbels; Boeken over Fotografie
101 Praktische fotografietips voor betere foto's

Ger de Gram

Anti-Paparazzi clutch bag; celebs vechten terug

vrijdag 3 juli 2009, 23:20 door | 7.605x gelezen | 5 reacties

Je hebt fotografen in allerlei soorten en maten. Er zijn mensen die uren naar een bij kunnen staren om de mooiste macrofoto's te maken en je hebt types die de hele dag zich in de GFT-bak van Jennifer Aniston verstoppen om met een gigantische zoomlens haar te grote zonnebril op de plaat te zetten. Voor ieder wat wils, maar laatstgenoemde tak van sport wordt door niet iedereen zo gewaardeerd. Door de celebs zelf in ieder geval zeker niet.

Persoonlijk heb ik zelf niet zoveel met paparazzi's. Iemand in zijn prive-omstandigheid fotograferen, terwijl hij of zij daar totaal geen weet van heeft, vind ik een beetje sneu. Bovendien worden die foto's vaak op een nogal suggestieve wijze gebruikt. Dan heb ik het overigens niet over kiekjes bij publieke gelegenheden en 'rode lopers'. Het blijft een interessante discussie wat de grens is.

MiddelvingerIn de (slechtbekeken) dramaserie Dirt speelt de Britse acteur Ian Hart een schizofrene paparazzo-fotograaf. Ter voorbereiding op deze rol ging hij met de auto van Friends-ster Courteney Cox een rondje rijden. Hij werd vervolgens opgejaagd tientallen fotografen. Hij kon hier op z'n zachtst gezegd niet zo goed tegen. "Als ik in de schoenen van zo'n ster zou staan, dan zat ik allang in de gevangenis voor het slaan van een paparrazo of het vernielen van een camera", vertelde Hurt in een interview.

Ik kan me goed voorstellen dat publieke figuren dit soort toestanden soms zat zijn. Daardoor worden ze echter wel een stuk creatiever. Met regelmaat duiken er foto's met middelvingers op. Niet alleen vanwege de ergernis, maar ook omdat in Amerika de tabloids dat soort foto's niet mogen publiceren. Aangezien er genoeg internetsites zijn die dit wel zonder enige schroom doen, heeft het echter weinig zin. Maar de Paris Hilton's van deze wereld hoeven zich niet meer druk te maken, want er komt een oplossing!

Tenminste, als we Adam Harvey mogen geloven. Deze Amerikaanse ontwerper heeft namelijk een speciale Anti-Paparazzi Clutch Bag bedacht. Deze tas reageert op de flitser van een camera. Wanneer iemand je in het donker flitst, detecteert de tas het en antwoordt door zijn eigen LED-flits te starten, als tegenlicht. Zo wordt de foto onbruikbaar. Hieronder een voorbeeld.

Anti-Paparazzi Clutch Bag

Op dit moment heeft Harvey er patent op aangevraagd en wacht hij op eventuele investeerders. Het is dus nog onbekend of het product uberhaupt op de markt komt.

Het nadeel aan deze tas valt natuurlijk te raden. Een flitser heeft alleen zin in het donker. Overdag zit er voor Heidi Klum, Angelina Jolie, Bruce Willis en al die anderen niets anders op dan die middelvinger maar weer in de lucht te houden.

Wil jij ook gave foto's maken?

Probeer twee weken gratis onze online cursussen over fotografie. Je krijgt direct toegang tot meer dan 100 cursussen. Na twee weken vervalt je proeflidmaatschap automatisch. Je zit dus nergens aan vast.

14 dagen gratis fotografiecursussen kijken

Ger de Gram

Over de auteur

Ger is freelance journalist in zowel tekst als beeld en oprichter van weblog Gadgettest. Meer informatie over Ger vind je op zijn persoonlijke website Gerdegram.nl.

5 reacties

 1. Casper de Graaf
  Profiel  Casper de Graaf schreef op zaterdag 4 juli 2009 om 01:13  | reageer

  Wel geniaal bedacht

 2. roger767
  roger767 schreef op zaterdag 4 juli 2009 om 10:38  | reageer

  schieten ze toch met een een hoge iso en flits uit, of zet je een lampje op je camera.
  Die paparazzi zijn slimme gozers die weten wel hoe ze zoiets moeten omzijlen.

 3. Brian [dSLR.nl]
  Brian [dSLR.nl] schreef op zaterdag 4 juli 2009 om 13:38  | reageer

  Dit is totaal niet nieuw. Ik kocht ruim 15 jaar geleden een tweedehands auto waar een slave flitser (want dat is het gewoon) werd gebruikt in de nummerplaat om bij te snel rijden geen bekeuring te krijgen. Flitste de flitspaal mij, dan flitste mijn auto terug... Denk ik (Ik rij nooit te hard) vrolijk

 4. Ger de Gram
  Profiel  Ger de Gram schreef op zaterdag 4 juli 2009 om 17:00  | reageer

  @Brian

  Doe mij eens zo'n dingvrolijk Ik kreeg van de week nog een boete binnen: 4 km te hard.

 5. sparkone
  Profiel  sparkone schreef op dinsdag 7 juli 2009 om 10:18  | reageer

  Wordt gewoon een soort van slave, goed idee!

Deel jouw mening

Let op: Op een artikel ouder dan een week kan alleen gereageerd worden door geregistreerde bezoekers.
Wil je toch reageren, log in of registreer je dan gratis.
Portretfoto's Bewerken in Lightroom Classic
Sportfotobijbel
Toon alle artikelen binnen Opmerkelijk

Photofacts wordt mede mogelijk gemaakt door


Ontvang wekelijks fotografietips in je inbox

45.082 fotografie enthousiastelingen ontvangen de tips al!
Meer over de wekelijkse mail. Of blijf op de hoogte via Facebook. Aanmelding beveiligd met Google reCaptcha.

Elja Trum

Elja Trum

Photofacts; alles wat met fotografie te maken heeft!

Wil je graag mooiere foto's maken en op de hoogte blijven van ontwikkelingen binnen de fotografie? Photofacts plaatst leerzame artikelen die gerelateerd zijn aan fotografie. Variërend van product-aankondiging tot praktische fotografietips of de bespreking van een website. Photofacts bericht dagelijks over fotografie en is een uit de hand gelopen hobby project van Elja Trum. De artikelen worden geschreven door een team van vrijwillige bloggers. Mocht je het leuk vinden om een of meerdere artikelen te schrijven op Photofacts, neem dan contact op.Meer over Photofacts
Om Photofacts.nl goed te laten functioneren maken we gebruik van cookies. Bekijk ons cookiebeleid. akkoord