Photofacts Academy

Photofacts Academy; 100+ Fotografie Cursussen
Fotograferen wordt makkelijker en leuker

Boek

De Fotobijbels; Boeken over Fotografie
101 Praktische fotografietips voor betere foto's

Elja Trum

Automatisch vakantiefoto's maken met je iPhone

vrijdag 8 maart 2013, 08:39 door | 5.030x gelezen | 8 reacties

Wil je tijdens je vakanties juist eens niet met je camera in de weer zijn en toch mooie vakantiesfoto's overhouden aan je trip? Dat kan nu met Alibi, een app voor je iPhone die automatisch foto's neemt zonder dat de telefoon überhaupt uit je broek hoeft te komen.

Wat Alibi doet is het bijhouden van je GPS locatie gedurende je trip. De app sprokkelt vervolgens op de sociale netwerken Instagram en Foursquare foto's bij elkaar die genomen zijn op de locaties waar jij geweest bent.

Alibi app screens

Momenteel is de app nog niet heel handzaam; zo kun je nog geen album maken van 'jouw' vakantiefoto's en is het zelfs niet mogelijk foto's die je niet aanstaan uit de automatische selectie te verwijderen. In de praktijk zul je dat zeker willen, tenzij je graag foto's van onbekende mensen tussen je vakantiefoto's wilt zien.

Dat je nog niet kunt afdrukken heeft wellicht ook iets te maken met auteursrechten. Met een paar kleine verbeteringen lijkt me dit echter een nuttige app voor mensen die niet zo met fotografie bezig zijn, maar toch graag een mooie herinnering van hun vakantie willen hebben.

Wat vinden jullie van het concept?

Bron: iPhoneclub

Wil jij ook gave foto's maken?

Probeer twee weken gratis onze online cursussen over fotografie. Je krijgt direct toegang tot meer dan 100 cursussen. Na twee weken vervalt je proeflidmaatschap automatisch. Je zit dus nergens aan vast.

14 dagen gratis fotografiecursussen kijken

Elja Trum

Over de auteur

Elja Trum is oprichter van Photofacts, online fotografiecursussite Photofacts Academy en het blog Teslafacts. Hij schrijft sinds 2006 over fotografie. Elja is ook auteur van boeken over zwart-wit-, flits- en portretfotografie.

8 reacties

 1. gast schreef op vrijdag 8 maart 2013 om 10:51  | reageer

  komen we bij elkaar de zelfde foto's tegen....

 2. Robert
  Profiel Robert schreef op vrijdag 8 maart 2013 om 11:55  | reageer

  Wat is de volgende stap? Helemaal niet meer op vakantie gaan, en via een app kijken naar foto's van plekken die je anders had kunnen bezoeken? Ik vind dit echt 2.0 onzin, van ontwikkelaars die van gekkigheid niet meer weten wat ze nog moeten bedenken.

 3. Richard
  Richard schreef op vrijdag 8 maart 2013 om 12:28  | reageer

  Leuk, kom je thuis heb je foto's van andere personen die toevallig op die locatie geweest zijn.
  Lijkt me echt een compleet zinloze app. Waarom zou je dit willen?

  Overigens ook een beetje zinloos om dit op een fotografie pagina te plaatsen aangezien dit helemaal niets meer met fotograferen te maken heeft!

 4. aradilon
  Profiel  aradilon schreef op vrijdag 8 maart 2013 om 13:56  | reageer

  Lijkt me trouwens niet echt volgens de regels, of krijgen de fotografen van die foto's geld?
  En hoe lui zijn we geworden dat we zelfs een smartphone niet uit onze broekzak kunnen halen en een foto nemen, dat het vroeger ambetant was met fotorolletjes en daarna met grote compactjes maar nu kan je met een smartphone degelijke foto's maken zonder een grote fototas mee te nemen!

 5. ErikvanRosmalen
  Profiel  ErikvanRosmalen schreef op vrijdag 8 maart 2013 om 14:37  | reageer

  Tja, ik weet ook niet wat ik ermee zou moeten. Koop dan ter plekke ansichtkaarten, als je niet wilt fotograferen, heb je in ieder geval nog representatief fotomateriaal zonder andermans lunch (of erger) erop te hebben...

  @Richard (en @aradilon):
  Hoe je het ook wendt of keert, het is wel een ontwikkeling op fotografiegebied. Sterker nog, als jij je foto's op Instagram of Foursquare plaatst, kunnen ze via deze app dus in albums van anderen terechtkomen. Waar we gelijk bij het punt van aradilon aanbelanden: nee, die fotografen krijgen geen geld. Die fotografen hebben immers ooit de voorwaarden geaccepteerd waarin staat dat ze die rechten op hun foto's afstaan. Daarom zal het maken van albums ook nog wel een lastig verhaal zijn.

 6. merkhh
  Profiel merkhh schreef op dinsdag 12 maart 2013 om 10:57  | reageer

  Ik zal de app niet downloaden want ik maak "mijn vakantiefoto's" liever zelf, maar ik vind het leuk gevonden.

 7. richardbremer
  Profiel richardbremer schreef op dinsdag 12 maart 2013 om 11:49  | reageer

  Ik vind deze app wel grappig eigenlijk. Of ik het in de praktijk zou gebruiken? Geen idee, mogelijk voor de fun. En dan maak ik er gewoon eigen foto's naast. Vervangt het mijn eigen vakantiefoto's? Hell no!! Maar dat betekent toch niet dat zo'n appje niet leuk kan zijn?

 8. ingrid-1950
  Profiel ingrid-1950 schreef op dinsdag 12 maart 2013 om 11:51  | reageer

  moet er niet aan denken dat mijn iphone voor mij denkt....

Deel jouw mening

Let op: Op een artikel ouder dan een week kan alleen gereageerd worden door geregistreerde bezoekers.
Wil je toch reageren, log in of registreer je dan gratis.
De Portretbijbel door Elja Trum
Sportfotobijbel
Toon alle artikelen binnen Opmerkelijk

Photofacts wordt mede mogelijk gemaakt door


Ontvang wekelijks fotografietips in je inbox

45.190 fotografie enthousiastelingen ontvangen de tips al!
Meer over de wekelijkse mail. Of blijf op de hoogte via Facebook. Aanmelding beveiligd met Google reCaptcha.

Elja Trum

Elja Trum

Photofacts; alles wat met fotografie te maken heeft!

Wil je graag mooiere foto's maken en op de hoogte blijven van ontwikkelingen binnen de fotografie? Photofacts plaatst leerzame artikelen die gerelateerd zijn aan fotografie. Variërend van product-aankondiging tot praktische fotografietips of de bespreking van een website. Photofacts bericht dagelijks over fotografie en is een uit de hand gelopen hobby project van Elja Trum. De artikelen worden geschreven door een team van vrijwillige bloggers. Mocht je het leuk vinden om een of meerdere artikelen te schrijven op Photofacts, neem dan contact op.Meer over Photofacts
Om Photofacts.nl goed te laten functioneren maken we gebruik van cookies. Bekijk ons cookiebeleid. akkoord