De Sportfotobijbel naar de drukker! Actie: 100+ fotografiecurssusen + boek - Nu 75 euro voordeel! Word nu lid!
Elja Trum

Automatisch vakantiefoto's maken met je iPhone

vrijdag 8 maart 2013, 08:39 door | 4.636x gelezen | 8 reacties

Wil je tijdens je vakanties juist eens niet met je camera in de weer zijn en toch mooie vakantiesfoto's overhouden aan je trip? Dat kan nu met Alibi, een app voor je iPhone die automatisch foto's neemt zonder dat de telefoon überhaupt uit je broek hoeft te komen.

Wat Alibi doet is het bijhouden van je GPS locatie gedurende je trip. De app sprokkelt vervolgens op de sociale netwerken Instagram en Foursquare foto's bij elkaar die genomen zijn op de locaties waar jij geweest bent.

Alibi app screens

Momenteel is de app nog niet heel handzaam; zo kun je nog geen album maken van 'jouw' vakantiefoto's en is het zelfs niet mogelijk foto's die je niet aanstaan uit de automatische selectie te verwijderen. In de praktijk zul je dat zeker willen, tenzij je graag foto's van onbekende mensen tussen je vakantiefoto's wilt zien.

Dat je nog niet kunt afdrukken heeft wellicht ook iets te maken met auteursrechten. Met een paar kleine verbeteringen lijkt me dit echter een nuttige app voor mensen die niet zo met fotografie bezig zijn, maar toch graag een mooie herinnering van hun vakantie willen hebben.

Wat vinden jullie van het concept?

Bron: iPhoneclub

Wil jij ook gave foto's maken?

Wil jij graag de mooiste foto's maken? Word dan nu lid van Photofacts Academy en ontdek meer dan 100 cursussen over fotografie, creativiteit, inspiratie en nabewerking.

Ik heb een gave aanbieding voor je. Meld je nu aan met 50 euro korting en ontvang gratis het boek De Fotografiebijbel thuis.

Photofacts Academy + De Fotofotobijbel

In dit boek ontdek je 105 tips voor fascinerende foto's. In de winkel betaal je hier 25 euro voor. Bovendien krijg je nu ook 50 euro korting op de cursussen!

Lid worden met korting + gratis boek
Elja Trum

Over de auteur

Elja Trum is oprichter van Photofacts, online fotografiecursussite Photofacts Academy en het blog Teslafacts. Hij schrijft sinds 2006 over fotografie. Elja is ook auteur van boeken over zwart-wit-, flits- en portretfotografie.

8 reacties

 1. gast schreef op vrijdag 8 maart 2013 om 10:51

  komen we bij elkaar de zelfde foto's tegen....

 2. Robert
  Profiel Robert schreef op vrijdag 8 maart 2013 om 11:55

  Wat is de volgende stap? Helemaal niet meer op vakantie gaan, en via een app kijken naar foto's van plekken die je anders had kunnen bezoeken? Ik vind dit echt 2.0 onzin, van ontwikkelaars die van gekkigheid niet meer weten wat ze nog moeten bedenken.

 3. Richard
  Richard schreef op vrijdag 8 maart 2013 om 12:28

  Leuk, kom je thuis heb je foto's van andere personen die toevallig op die locatie geweest zijn.
  Lijkt me echt een compleet zinloze app. Waarom zou je dit willen?

  Overigens ook een beetje zinloos om dit op een fotografie pagina te plaatsen aangezien dit helemaal niets meer met fotograferen te maken heeft!

 4. aradilon
  Profiel  aradilon schreef op vrijdag 8 maart 2013 om 13:56

  Lijkt me trouwens niet echt volgens de regels, of krijgen de fotografen van die foto's geld?
  En hoe lui zijn we geworden dat we zelfs een smartphone niet uit onze broekzak kunnen halen en een foto nemen, dat het vroeger ambetant was met fotorolletjes en daarna met grote compactjes maar nu kan je met een smartphone degelijke foto's maken zonder een grote fototas mee te nemen!

Deel jouw mening

Let op: Op een artikel ouder dan een week kan alleen gereageerd worden door geregistreerde bezoekers.
Wil je toch reageren, log in of registreer je dan gratis.
Cursus Luminar AI met Nando Harmsen
Masterclass Landschapsfotografie met Bas Meelker
Toon alle artikelen binnen Opmerkelijk

Photofacts wordt mede mogelijk gemaakt door


Ontvang wekelijks fotografietips in je inbox

49.220 fotografie enthousiastelingen ontvangen de tips al!
Meer over de wekelijkse mail. Of blijf op de hoogte via Facebook. Aanmelding beveiligd met Google reCaptcha.

Elja Trum

Elja Trum

Photofacts; alles wat met fotografie te maken heeft!

Wil je graag mooiere foto's maken en op de hoogte blijven van ontwikkelingen binnen de fotografie? Photofacts plaatst leerzame artikelen die gerelateerd zijn aan fotografie. Variërend van product-aankondiging tot praktische fotografietips of de bespreking van een website. Photofacts bericht dagelijks over fotografie en is een uit de hand gelopen hobby project van Elja Trum. De artikelen worden geschreven door een team van vrijwillige bloggers. Mocht je het leuk vinden om een of meerdere artikelen te schrijven op Photofacts, neem dan contact op.Meer over Photofacts
Om Photofacts.nl goed te laten functioneren maken we gebruik van cookies. Bekijk ons cookiebeleid. akkoord