Word lid met korting + gratis het boek de Lightroombijbel - 80 euro voordeel! Word nu lid!
Photofacts Academy

Photofacts Academy; 100+ Fotografie Cursussen
Fotograferen wordt makkelijker en leuker

Boek

De Fotobijbels; Boeken over Fotografie
101 Praktische fotografietips voor betere foto's

Elja Trum

Bullet time video's maken met CamSwarm app

zondag 12 juli 2015, 14:11 door | 4.977x gelezen | 0 reacties

In 1999 kwam de Matrix uit waarin voor het eerst grootschalig en techniek gebruikt werd die 'bullet time' genoemd wordt. Bij zo'n scene worden tientallen camera's gebruikt om een actiemoment vanuit verschillende hoeken vast te leggen. Binnenkort komt er een app uit waarmee deze techniek voor iedereen bereikbaar wordt.

Yan Wang van de Columbia University is hiermee namelijk bezig. De app combineert de beelden van meerdere smartphones om relatief eenvoudig een bullet time opname te maken.


En van de smartphones wordt als leider aangemerkt. De rest van de smartphones synchroniseert via een QR code met de leider. Vervolgens communiceren de telefoons met elkaar via een lokaal wifi netwerk en kan elke telefoon op de gewenste plek gaan staan.

De app geeft ook weer waar iedereen moet gaan staan zodat het effect zo optimaal mogelijk is. Uiteindelijk moet middels deze app een bullet time opname een kwestie van minuten werk zijn.

Gezamelijk panorma's maken


Yan Wang is ook bezig met een app om panorama's te maken met meerdere smartphones. Deze app werkt in de basis op dezelfde manier. Het grote voordeel is dat je ook een panorama kunt maken met daarin bewegende onderwerpen. Zie onderstaande video voor meer informatie.


Wil jij ook gave foto's maken?

Probeer twee weken gratis onze online cursussen over fotografie. Je krijgt direct toegang tot meer dan 100 cursussen. Na twee weken vervalt je proeflidmaatschap automatisch. Je zit dus nergens aan vast.

14 dagen gratis fotografiecursussen kijken

Elja Trum

Over de auteur

Elja Trum is oprichter van Photofacts, online fotografiecursussite Photofacts Academy en het blog Teslafacts. Hij schrijft sinds 2006 over fotografie. Elja is ook auteur van boeken over zwart-wit-, flits- en portretfotografie.

0 reacties

    Er zijn nog geen reacties op dit artikel.
    Deel als eerste jouw mening over dit onderwerp!

Deel jouw mening

Let op: Op een artikel ouder dan een week kan alleen gereageerd worden door geregistreerde bezoekers.
Wil je toch reageren, log in of registreer je dan gratis.
Cursus Natuurfotografie in Nederland met Rob Dijkstra
Van Beeld naar Kunst met Micky Hoogendijk
Toon alle artikelen binnen Opmerkelijk

Photofacts wordt mede mogelijk gemaakt door


Ontvang wekelijks fotografietips in je inbox

45.052 fotografie enthousiastelingen ontvangen de tips al!
Meer over de wekelijkse mail. Of blijf op de hoogte via Facebook. Aanmelding beveiligd met Google reCaptcha.

Elja Trum

Elja Trum

Photofacts; alles wat met fotografie te maken heeft!

Wil je graag mooiere foto's maken en op de hoogte blijven van ontwikkelingen binnen de fotografie? Photofacts plaatst leerzame artikelen die gerelateerd zijn aan fotografie. Variërend van product-aankondiging tot praktische fotografietips of de bespreking van een website. Photofacts bericht dagelijks over fotografie en is een uit de hand gelopen hobby project van Elja Trum. De artikelen worden geschreven door een team van vrijwillige bloggers. Mocht je het leuk vinden om een of meerdere artikelen te schrijven op Photofacts, neem dan contact op.Meer over Photofacts
Om Photofacts.nl goed te laten functioneren maken we gebruik van cookies. Bekijk ons cookiebeleid. akkoord