Photofacts Academy

Photofacts Academy; 100+ Fotografie Cursussen
Fotograferen wordt makkelijker en leuker

Boek

De Fotobijbels; Boeken over Fotografie
101 Praktische fotografietips voor betere foto's

Michelle Peeters

Camera Rescue wil 100.000 analoge camera's redden voor de toekomst

zaterdag 23 februari 2019, 13:31 door | 3.510x gelezen | 1 reactie

De in Finland gevestigde organisatie Camera Rescue heeft 46.000 analoge camera's gered en is van plan dit aantal in 2020 meer dan te verdubbelen. Cameraville heeft onlangs Juho Leppänen uit de organisatie geïnterviewd om de missie te bespreken, evenals de unieke uitdagingen waarmee zij worden geconfronteerd.


Camera Rescue werd gelanceerd in 2018 met de missie om analoge camera's te behouden voor toekomstige generaties.

De organisatie zoekt gebruikte apparatuur voor filmfotografie en past hier een zogenoemd 'camera-reddingsproces' op toe, waaronder het testen en indien nodig repareren van de apparaten. Geredde camera's worden vervolgens verkocht via KameraStore.com.

Het kernteamlid Juho Leppänen van de organisatie besprak de missie en het werk van Camera Rescue in een 10 minuten durende video van Cameraville, inclusief de technische problemen die het team moet oplossen.

Een gebrek aan technici die deze camera's kunnen repareren, blijft een probleem, hoewel het team dit probleem aanpakt door een nieuwe generatie reparatietechnici op te leiden.

We hebben alle jongens meegenomen die we konden vinden die de ervaring hebben en zij hebben de nieuwere jongens weer onderwezen, legde Leppänen uit.

Naast het eigen werk van de organisatie, beschrijft Leppänen technische problemen met de analoge fotografiemarkt. Als we nieuwe camera's willen, hebben we een nieuwe mechanische sluiter nodig, aldus Leppänen, die ook wees op ouder wordende scantechnologie die moet worden bijgewerkt.

De meeste scanners die er in de buurt zijn, zijn gebaseerd op Windows XP, wat niet langer wordt ondersteund, zei Leppänen. Hoewel er nieuwe scanners kunnen worden ontwikkeld, blijven de kosten een probleem, met Leppänen die uitlegt dat het 3 miljoen euro kan kosten om de eerste batch nieuwe scantechnologieën te produceren.

De analoge fotografie-industrie vereist ook nieuwe geautomatiseerde filmontwikkelingsmachines en een algemene lage barrière, in termen van moeilijkheid en kosten, voor beginnende nieuwe fotografen.

Als we willen dat meer mensen weer film gaan gebruiken, verklaarde Leppänen, moeten we het gemakkelijk en goedkoop maken.

Wil jij ook gave foto's maken?

Probeer twee weken gratis onze online cursussen over fotografie. Je krijgt direct toegang tot meer dan 100 cursussen. Na twee weken vervalt je proeflidmaatschap automatisch. Je zit dus nergens aan vast.

14 dagen gratis fotografiecursussen kijken

Michelle Peeters

Over de auteur

Michelle Peeters is fotografe en oprichter van DeuxBleus Fotografie. Michelle herkent het bijzondere in het gewone en het gewone in het bijzondere. Ze heeft zich nooit willen specialiseren en is daardoor van alle markten thuis.

1 reactie

  1. Mabel Amber
    Profiel  Mabel Amber schreef op woensdag 27 februari 2019 om 00:13  | reageer

    Leuk artikel Michelle, dank daarvoor!

Deel jouw mening

Let op: Op een artikel ouder dan een week kan alleen gereageerd worden door geregistreerde bezoekers.
Wil je toch reageren, log in of registreer je dan gratis.
Creatieve Technieken met Bart Siebelink
Van Beeld naar Kunst met Micky Hoogendijk
Toon alle artikelen binnen Opmerkelijk

Photofacts wordt mede mogelijk gemaakt door


Ontvang wekelijks fotografietips in je inbox

45.187 fotografie enthousiastelingen ontvangen de tips al!
Meer over de wekelijkse mail. Of blijf op de hoogte via Facebook. Aanmelding beveiligd met Google reCaptcha.

Elja Trum

Elja Trum

Photofacts; alles wat met fotografie te maken heeft!

Wil je graag mooiere foto's maken en op de hoogte blijven van ontwikkelingen binnen de fotografie? Photofacts plaatst leerzame artikelen die gerelateerd zijn aan fotografie. Variërend van product-aankondiging tot praktische fotografietips of de bespreking van een website. Photofacts bericht dagelijks over fotografie en is een uit de hand gelopen hobby project van Elja Trum. De artikelen worden geschreven door een team van vrijwillige bloggers. Mocht je het leuk vinden om een of meerdere artikelen te schrijven op Photofacts, neem dan contact op.Meer over Photofacts
Om Photofacts.nl goed te laten functioneren maken we gebruik van cookies. Bekijk ons cookiebeleid. akkoord