Elja Trum

Canon 40D hack; video opname mogelijkheid

donderdag 25 september 2008, 20:04 door | 9.162x gelezen | 14 reacties

Wie dacht dat je alleen met de Canon 5D mark II of de Nikon D90 filmopnames kan maken heeft buiten de Nederlandse tweaker Dataghost gerekend. Hij maakte een hack voor de Canon 40D waardoor je ook hiermee video kunt schieten.

Het gebruiken van de hack is eenvoudig; kopieer de speciale code op een cf-kaartje en voer deze uit als 'firm-ware update' (er wordt niks daadwerkelijk geupdate) en herstart de camera. Bij het inschakelen van live-view kan er dan video opgenomen worden. Je moet nog wel zelf handmatig scherpstellen.

Volgens Dataghost is momenteel mogelijk om films op de nemen met een resolutie van 320 bij 214 pixels met een framerate van 30 beelden per seconde. Dit levert een datastroom op van 7 megabyte per seconde. Hogere resoluties zijn theoretisch wel mogelijk, maar de rekenkracht van de Digic III-processor en de schrijfsnelheid naar het cf-kaartje vormen dan een probleem.

Hieronder een video van de hack.Mocht de camera vastlopen of je genoeg van de hack hebben, dan zet je de camera uit en herstart je hem. De camera moet dan weer zonder problemen opstarten.

Bron: Tweakers


101 Tips voor Perfecte Portretfoto's


Wil jij graag weten hoe je perfecte portretfoto's kunt maken? In mijn boek De Portretbijbel geef ik je 101 tips om jouw portretfotografie naar een hoger niveau te helpen. Je ontdekt hierin de 101 beste tips die ik de afgelopen vijftien jaar als portretfotograaf heb opgedaan.
Elja Trum

Over de auteur

Elja Trum is oprichter van Photofacts, online fotografiecursussite Photofacts Academy en het blog Teslafacts. Hij schrijft sinds 2006 over fotografie. Elja is ook auteur van boeken over zwart-wit-, flits- en portretfotografie.

14 reacties

 1. EdC
  Profiel EdC schreef op donderdag 25 september 2008 om 20:42

  Schitterend!

 2. Robbie Veldwijk
  Profiel  Robbie Veldwijk schreef op vrijdag 26 september 2008 om 00:29

  Grappig, maar ik weet niet of ik het zou doen, straks loopt de camera wel vast, en blijft die dat ook doen. Ben bang dat Canon dat niet leuk gaat vinden, althans ze zullen het niet gratis fixen.

 3. Jaap
  Jaap schreef op vrijdag 26 september 2008 om 10:21

  Ik volg al een tijdje dit 'weblog over fotografie' en ik moet zeggen: heel leerzaam als je in de nieuwste ontwikkeklingen in fotoapperatuur geinteresseerd bent, alleen lees ik hier weinig over fotografie zelf. En laat dat nu mijn grote passie zijn.
  Kan een van de moderators mij eens uitleggen wat al die reviews, productaankondigingen, geruchten etc met fotografie te maken hebben.

 4. Sjoerd
  Sjoerd schreef op vrijdag 26 september 2008 om 11:00

  @Jaap

  Er zijn toch nog zoveel andere websites? Je bent niet verplicht hier te komen rondneuzen..

Deel jouw mening

Let op: Op een artikel ouder dan een week kan alleen gereageerd worden door geregistreerde bezoekers.
Wil je toch reageren, log in of registreer je dan gratis.
Toon alle artikelen binnen Opmerkelijk

Photofacts wordt mede mogelijk gemaakt door


Ontvang wekelijks fotografietips in je inbox

52.323 fotografie enthousiastelingen ontvangen de tips al!
Meer over de wekelijkse mail. Of blijf op de hoogte via Facebook. Aanmelding beveiligd met Google reCaptcha.

Elja Trum

Photofacts; alles wat met fotografie te maken heeft!

Wil je graag mooiere foto's maken en op de hoogte blijven van ontwikkelingen binnen de fotografie? Photofacts plaatst leerzame artikelen die gerelateerd zijn aan fotografie. Variërend van product-aankondiging tot praktische fotografietips of de bespreking van een website. Photofacts bericht dagelijks over fotografie en is een uit de hand gelopen hobby project van Elja Trum. De artikelen worden geschreven door een team van vrijwillige bloggers. Mocht je het leuk vinden om een of meerdere artikelen te schrijven op Photofacts, neem dan contact op.Meer over Photofacts
Om Photofacts.nl goed te laten functioneren maken we gebruik van cookies. Bekijk ons cookiebeleid. akkoord