Levenslang toegang tot al onze cursussen. Nu 100 euro korting én inclusief 1 jaar VIP toegang! Nu levenslang lid worden.
Photofacts Academy

Photofacts Academy; 100+ Fotografie Cursussen
Fotograferen wordt makkelijker en leuker

Boek

De Fotobijbels; Boeken over Fotografie
101 Praktische fotografietips voor betere foto's

Elja Trum

Conceptcamera met draadloze zoeker

dinsdag 11 januari 2011, 17:23 door | 5.606x gelezen | 2 reacties

Op de CES beurs in Las Vegas zou een bijzonder camera te zien zijn geweest; een zogenaamde WVIL camera. WVIL staat voor Wireless Viewfinder Interchangeable Lens en het gaat hier om een conceptcamera die waarschijnlijk nooit echt op de markt zal komen. Bij deze opmerkelijke camera kun je het objectief los van de camerabody gebruiken.

Het beeld wordt daarbij draadloos overgezonden naar de camerabody. Je kunt zo nog steeds de compositie beoordelen op je body terwijl je objectief losgekoppeld is. De conceptcamera is een idee van het bedrijf Artefact.

Met de conceptcamera zou je elke bestaande lens met Canon, Nikon, Micro Four Thirds en de Leica M vatting op de sensorunit moeten kunnen bevestigen. Deze sensorunit is aan de body te koppelen en zo te gebruiken of (met iets verminderde prestaties op het gebied van snelheid) als los objectief gescheiden van de body.

Volgens het bedrijf behoort de camera te beschikken over een full frame CMOS sensor van 31,6 megapixel en kan er ook geschoten worden in Full HD video. Het 5 inch formaat display op de body moet beeld gaan weergeven in de full HD resolutie van 1920 bij 1080 pixels.

In onderstaande video wordt de camera zogenaamd in actie gedemonstreerd op de CES beurs.


Al met al een best grappig concept. In de praktijk lijkt het me logischer als bijvoorbeeld je telefoon de functies van de body kan overnemen zodat je de camera in zijn geheel vanaf een afstandje kan bedienen. Met wat extra hulpmiddelen is dat immers nu al realiteit..

Bron: Petapixel

Wil jij ook gave foto's maken?

Probeer twee weken gratis onze online cursussen over fotografie. Je krijgt direct toegang tot meer dan 100 cursussen. Na twee weken vervalt je proeflidmaatschap automatisch. Je zit dus nergens aan vast.

14 dagen gratis fotografiecursussen kijken

Elja Trum

Over de auteur

Elja Trum is oprichter van Photofacts, online fotografiecursussite Photofacts Academy en het blog Teslafacts. Hij schrijft sinds 2006 over fotografie. Elja is ook auteur van boeken over zwart-wit-, flits- en portretfotografie.

2 reacties

 1. Lodewijk
  Lodewijk schreef op woensdag 12 januari 2011 om 17:56  | reageer

  Wat is dit voor een James Bondachtig toestel. Jaren geleden reageerde ik met een grap dat het niet meer zo lang zou duren dat je met een spiegelreflex zou kunnen bellen. En zie !!! Het moet niet gekker worden.
  Misschien nog een flitsertje erop met de extra functie thuis de vergeten lichten aan of uit te doen.

 2. Johannes Klapwijk
  Profiel  Johannes Klapwijk schreef op donderdag 13 januari 2011 om 18:25  | reageer

  Ik vind het wel een vet idee eigenlijk. Goed verzonnen wat mij betreft.

  Waarom komt het waarschijnlijk nooit op de markt?

Deel jouw mening

Let op: Op een artikel ouder dan een week kan alleen gereageerd worden door geregistreerde bezoekers.
Wil je toch reageren, log in of registreer je dan gratis.
Portretfoto's Bewerken in Lightroom Classic
Van Beeld naar Kunst met Micky Hoogendijk
Toon alle artikelen binnen Opmerkelijk

Photofacts wordt mede mogelijk gemaakt door


Ontvang wekelijks fotografietips in je inbox

45.156 fotografie enthousiastelingen ontvangen de tips al!
Meer over de wekelijkse mail. Of blijf op de hoogte via Facebook. Aanmelding beveiligd met Google reCaptcha.

Elja Trum

Elja Trum

Photofacts; alles wat met fotografie te maken heeft!

Wil je graag mooiere foto's maken en op de hoogte blijven van ontwikkelingen binnen de fotografie? Photofacts plaatst leerzame artikelen die gerelateerd zijn aan fotografie. Variërend van product-aankondiging tot praktische fotografietips of de bespreking van een website. Photofacts bericht dagelijks over fotografie en is een uit de hand gelopen hobby project van Elja Trum. De artikelen worden geschreven door een team van vrijwillige bloggers. Mocht je het leuk vinden om een of meerdere artikelen te schrijven op Photofacts, neem dan contact op.Meer over Photofacts
Om Photofacts.nl goed te laten functioneren maken we gebruik van cookies. Bekijk ons cookiebeleid. akkoord