Actie: Online cursussen + gratis Xpozer 60 x 90 afdruk. 79,95 euro voordeel! Meer info of direct aanmelden
Elja Trum

Digitale wegwerpcamera van Ikea

woensdag 25 april 2012, 22:33 door | 12.808x gelezen | 22 reacties

Op de grootste designbeurs ter wereld, Salone del Mobile, ontving de pers dit jaar een bijzondere digitale camera van Ikea. De camera is gemaakt van karton en beschikt over een intern geheugen voor zo'n 40 foto's. Via een USB aansluiting zijn de foto's op een computer te kopieren.

Er zit geen beeldscherm op de kartonnen camera, alleen een eenvoudige zoeker. Wanneer het geheugen van de camera vol is kun je met behulp van een paperclip het geheugen weer leeggooien. De ontspanknop vind je voor op de camera; die zwarte stip met de bijna voltooide uitgesneden cirkel er om heen.

Ikea camera

De digitale wegwerpcamera zou binnenkort verkrijgbaar moeten zijn bij de lokale Ikea. Een prijs is nog niet bekend gemaakt.

Update
In de reacties wees Max ons op dit filmpje over de insteek van de camera:


Bron: Brekend.nl


101 Tips voor Perfecte Portretfoto's


Wil jij graag weten hoe je perfecte portretfoto's kunt maken? In mijn boek De Portretbijbel geef ik je 101 tips om jouw portretfotografie naar een hoger niveau te helpen. Je ontdekt hierin de 101 beste tips die ik de afgelopen vijftien jaar als portretfotograaf heb opgedaan.
Elja Trum

Over de auteur

Elja Trum is oprichter van Photofacts, online fotografiecursussite Photofacts Academy en het blog Teslafacts. Hij schrijft sinds 2006 over fotografie. Elja is ook auteur van boeken over zwart-wit-, flits- en portretfotografie.

22 reacties

 1. gast schreef op woensdag 25 april 2012 om 22:56

  Persoonlijk ben ik tegen de wegwerpmaatschappij. Jammer dat IKEA niet inziet dat er een einde komt aan consumptie en opgebruiken van minerale producten.

 2. Elja Trum
  Profiel  Elja Trum schreef op woensdag 25 april 2012 om 22:58

  @Gast; volgens mij hoef je deze camera ook niet weg te werpen; je kunt er natuurlijk langer gebruik van maken. Ik kan me alleen voorstellen dat het karton het niet al te lang uit houdt uiteindelijk.

 3. Marcel Kolder
  Marcel Kolder schreef op woensdag 25 april 2012 om 22:58

  Ook ik vind dat jammer. Het consumentisme dat dit bedrijf uitstraalt hiermee.

 4. gast schreef op woensdag 25 april 2012 om 23:20

  Ja ben wel erg benieuwd wat zoiets gaat kosten. Vind 't wel een handig hebbedingetje! Ik ben een fanatiek amateurfotograaf. Maar heb m'n camera niet altijd bij me, wel mijn 15x10 (zwart)venstertje om een compositie in een stadslandschap te toetsen en dit in m'n 'geheugen' op te slaan. Nu zou ik dit met dit cameraatje kunnen doen.

  @Elja Trum; Je zou het karton kunnen coaten met bijen-was of een watergedragende lak. maakt 'm water en vuil afstotend. Natuurlijk oppassen voor inwendige gebieden. Ik hoop snel meer informatie van dit product te lezen. Groetjes MothersFinest.

Deel jouw mening

Let op: Op een artikel ouder dan een week kan alleen gereageerd worden door geregistreerde bezoekers.
Wil je toch reageren, log in of registreer je dan gratis.
Toon alle artikelen binnen Opmerkelijk

Photofacts wordt mede mogelijk gemaakt door


Ontvang wekelijks fotografietips in je inbox

52.344 fotografie enthousiastelingen ontvangen de tips al!
Meer over de wekelijkse mail. Of blijf op de hoogte via Facebook. Aanmelding beveiligd met Google reCaptcha.

Elja Trum

Photofacts; alles wat met fotografie te maken heeft!

Wil je graag mooiere foto's maken en op de hoogte blijven van ontwikkelingen binnen de fotografie? Photofacts plaatst leerzame artikelen die gerelateerd zijn aan fotografie. Variërend van product-aankondiging tot praktische fotografietips of de bespreking van een website. Photofacts bericht dagelijks over fotografie en is een uit de hand gelopen hobby project van Elja Trum. De artikelen worden geschreven door een team van vrijwillige bloggers. Mocht je het leuk vinden om een of meerdere artikelen te schrijven op Photofacts, neem dan contact op.Meer over Photofacts
Om Photofacts.nl goed te laten functioneren maken we gebruik van cookies. Bekijk ons cookiebeleid. akkoord