Levenslang toegang tot al onze cursussen. Nu 100 euro korting én inclusief 1 jaar VIP toegang! Nu levenslang lid worden.
Photofacts Academy

Photofacts Academy; 100+ Fotografie Cursussen
Fotograferen wordt makkelijker en leuker

Boek

De Fotobijbels; Boeken over Fotografie
101 Praktische fotografietips voor betere foto's

Elja Trum

Fashion fotoshoot met een iPhone

maandag 5 juli 2010, 23:17 door | 5.756x gelezen | 10 reacties

Lee Morris van de website Fstoppers.com wilde aantonen dat je voor mooie foto's geen camera nodig hebt van duizenden euro's. Hij schoot een fashion shoot met behulp van zijn iPhone. Hoewel er voor deze fotosessie ook gebruik is gemaakt van een professioneel model, visagie en dure belichting wil hij duidelijk maken dat het bij fotografie niet draait om de techniek.

Behalve dat het een leuk concept is, is de gehele video die ze ervan gemaakt hebben ook nog eens erg humoristisch opgezet. Zo maakt het filmpje gelijk duidelijk waarom een telefoonfunctie in een camera niet zo handig is..Wil jij ook gave foto's maken?

Probeer twee weken gratis onze online cursussen over fotografie. Je krijgt direct toegang tot meer dan 100 cursussen. Na twee weken vervalt je proeflidmaatschap automatisch. Je zit dus nergens aan vast.

14 dagen gratis fotografiecursussen kijken

Elja Trum

Over de auteur

Elja Trum is oprichter van Photofacts, online fotografiecursussite Photofacts Academy en het blog Teslafacts. Hij schrijft sinds 2006 over fotografie. Elja is ook auteur van boeken over zwart-wit-, flits- en portretfotografie.

10 reacties

 1. Leon
  Leon schreef op dinsdag 6 juli 2010 om 00:27  | reageer

  Leuk filmpje, maar hij loopt natuurlijk wel uit zijn nek te lullen.
  Camera kan dan wel bagger zijn, maar moet je eens kijken wat voor studiomateriaal hij gebruikt?!

 2. Elja Trum
  Profiel  Elja Trum schreef op dinsdag 6 juli 2010 om 00:36  | reageer

  @Leon; inderdaad, maar dat geeft hij dan ook zelf al aan. Overigens zal het ook vast prima lukken met daglicht.

 3. patrock
  Profiel patrock schreef op dinsdag 6 juli 2010 om 11:46  | reageer

  minder leuk maar begrijpelijk dat olympus even hard wordt afgekraakt, jammer dat als je een test doet over de kwaliteit van de camera, dat je dan alleen de studio gebruikt als testomgeving, ik had graag wat dingen zoals macro, natuur, en sport erbij gezien. aangezien dat de grotere reden is dat mensen voor een spiegelreflex camera gaan, de lensen zijn verwisselbaar, zodat je op elk vlak een goede lens kunt kiezen, zonder een extra body, en dat alles zelf in te stellen is.

  alles wat je in de studio doet, heb je geen geweldige camera voor nodig, maar buiten de studio, daar komt de echte test van een camera als je het aan mij vraagt.

 4. Pixellaar
  Pixellaar schreef op dinsdag 6 juli 2010 om 12:02  | reageer

  Ik vind het supergaaf!! Denk alleen niet dat je dit kan uitvergroten tot posterformaat

 5. Marvin
  Marvin schreef op dinsdag 6 juli 2010 om 14:52  | reageer

  Haha, fantastisch! Vooral het stukje dat'ie onderbroken wordt door een marketing telefoontje: "I would like to have my camera back now". Had'ie maar een Android telefoon moeten gebruiken - LOL.

  Uiteraard is het zwaar overtrokken dat de apparatuur niet belangrijk is, maar zo maak je wel een statement natuurlijk. En dat doet'ie onnavolgbaar. Super!

 6. nldazuu
  Profiel nldazuu schreef op dinsdag 6 juli 2010 om 16:42  | reageer

  briljant en funny.....kortom ik ga een i-phone kopen ipv van een 50D of 7D....
  //Dave

 7. Margo
  Profiel Margo schreef op dinsdag 6 juli 2010 om 20:01  | reageer

  Het is waar dat het niet voldoende is een goede uitrusting te hebben. En dat je met een slechte wel goede foto's kan maken. Maar dat wordt hier allerminst bewezen. Dit is echt een onzin filmpje, wie maakt er nou een professionele fotoshoot met een iPhone. Die gebruik je voor erbij, voor als je je echte camera niet bij je hebt. Om direct online te kunnen zetten, snapshots dus.
  Foto's buiten bij bestaand, daglicht en binnen bij kunstlicht. Dichtbij, veraf. Dat soort dingen.
  Bovendien is dit de oude iPhone met een 2,3 (of 3,2?) mp camera. De nieuwe iPhone 4 heeft een 5 mp camera. Zodra ik 'm heb zal ik daar eens een 'photoshoot' mee doen en op m'n weblog zetten.

 8. Paul Oosterlaak
  Paul Oosterlaak schreef op dinsdag 6 juli 2010 om 22:56  | reageer

  Leuk, als je bakken met licht hebt, schiet op iso100 en met bijna oneindige scherptediepte. Als je tak van fotografie daar uit bestaat, dan kun je (mits je nog wat retoucheerd) met een iPhone uitkomen.
  En waarmee is dit gefilmd? 5D2 zeker...

 9. Arno
  Profiel  Arno schreef op woensdag 7 juli 2010 om 15:52  | reageer

  Eigenlijk wel een leuk filmpje en leuk gedaan met een telefoon. Robert die hier af en toe ook eens rondhangt maakt ook veel mooie foto's met een telefoon. Erg leuk en erg fraai gedaan. Een mooie foto hoeft niet altijd helemaal technisch in orde te zijn, perfecte compositie, nabewerkt of met de duurste camera te zijn gemaakt, het gaat ook om het verhaal achter een foto wat een foto uiteindelijk een mooie foto maakt!

 10. rbrt
  Profiel rbrt schreef op zondag 11 juli 2010 om 17:16  | reageer

  Ter aanvulling: fotograaf Lee Morris heeft inmiddels op het blog van f stoppers een reactie geplaatst naar aanleiding van de kritische commentaren op de shoot en video.

Deel jouw mening

Let op: Op een artikel ouder dan een week kan alleen gereageerd worden door geregistreerde bezoekers.
Wil je toch reageren, log in of registreer je dan gratis.
Creatieve Technieken met Bart Siebelink
Cursus Natuurfotografie in Nederland met Rob Dijkstra
Toon alle artikelen binnen Opmerkelijk

Photofacts wordt mede mogelijk gemaakt door


Ontvang wekelijks fotografietips in je inbox

45.122 fotografie enthousiastelingen ontvangen de tips al!
Meer over de wekelijkse mail. Of blijf op de hoogte via Facebook. Aanmelding beveiligd met Google reCaptcha.

Elja Trum

Elja Trum

Photofacts; alles wat met fotografie te maken heeft!

Wil je graag mooiere foto's maken en op de hoogte blijven van ontwikkelingen binnen de fotografie? Photofacts plaatst leerzame artikelen die gerelateerd zijn aan fotografie. Variërend van product-aankondiging tot praktische fotografietips of de bespreking van een website. Photofacts bericht dagelijks over fotografie en is een uit de hand gelopen hobby project van Elja Trum. De artikelen worden geschreven door een team van vrijwillige bloggers. Mocht je het leuk vinden om een of meerdere artikelen te schrijven op Photofacts, neem dan contact op.Meer over Photofacts
Om Photofacts.nl goed te laten functioneren maken we gebruik van cookies. Bekijk ons cookiebeleid. akkoord