Photofacts Academy

Photofacts Academy; 100+ Fotografie Cursussen
Fotograferen wordt makkelijker en leuker

Boek

De Fotobijbels; Boeken over Fotografie
101 Praktische fotografietips voor betere foto's

Michelle Peeters

Google laat objecten verdwijnen uit je foto

dinsdag 23 mei 2017, 20:10 door | 6.742x gelezen | 2 reacties

Een tool dat automatisch ongewenste objecten in je foto's herkent en vervolgens verwijdert, het lijkt te mooi om waar te zijn.

Tijdens de de I/O 2017 conferentie demonstreerde Google een nieuw algoritme-gebaseerde techniek die elk ongewenst object uit bestaande foto's kan verwijderen.

In het filmpje hieronder zie je een demonstratie van deze techniek waarbij een hek uit de voorgrond verwijderd wordt. En wel dusdanig dat er geen spoor of bewijs meer te vinden is dat het hek er ooit gestaan heeft (vanaf 10:45 in het filmpje).De techniek werd vanaf het podium gedemonstreerd door Google's CEO Sundar Pichai tijdens Tijdens een gesprek over de groeiende visuele technologie van het bedrijf. Het komt er snel aan, legde Pichai uit.

Als je een foto van je dochter maakt tijdens een honkbal wedstrijd en er staat iets in de weg, dan maakt dat niets meer uit. Wij doen het zware werk en halen de ongewenste structuur voor je weg. Zo blijft er van de foto over wat voor jou belangrijk is.

Hek verdwijntruc before after

De technologie die hier wordt toegepast om een hekstructuur te laten verdwijnen

Deze techniek lijkt wel een evolutie te zijn van het onderzoek dat Google en MIT een tijd terug al gezamenlijk hebben verricht. In feite is hun demonstratie vanaf 2015 een zeer vergelijkbare 'hek-verdwijn-demo'. Deze methode maakt gebruik van het parallax-effect om obstructies in foto's te herkennen en te verwijderen.

Helaas kon Pichai niet vertellen wanneer deze technologie beschikbaar zal zijn. Gezien de Google Photos-aankondigingen van het bedrijf lijkt het waarschijnlijk dat de technologie binnen dat product wordt ge´mplementeerd.

Wil jij ook gave foto's maken?

Probeer twee weken gratis onze online cursussen over fotografie. Je krijgt direct toegang tot meer dan 100 cursussen. Na twee weken vervalt je proeflidmaatschap automatisch. Je zit dus nergens aan vast.

14 dagen gratis fotografiecursussen kijken

Michelle Peeters

Over de auteur

Michelle Peeters is fotografe en oprichter van DeuxBleus Fotografie. Michelle herkent het bijzondere in het gewone en het gewone in het bijzondere. Ze heeft zich nooit willen specialiseren en is daardoor van alle markten thuis.

2 reacties

  1. MdeV
    MdeV schreef op woensdag 24 mei 2017 om 08:57  | reageer

    en dan bekijk je de zorgvuldig gemaakte trouwfoto's, is het bruidspaar verdwenen, alleen nog die mooie achtergrond knipoog

  2. Michelle Peeters
    Profiel Michelle Peeters schreef op woensdag 24 mei 2017 om 09:51  | reageer

    @MdeV: tja, het blijft inderdaad de vraag of de software wel in staat is om ongewenste van gewenste objecten te onderscheiden...

Deel jouw mening

Let op: Op een artikel ouder dan een week kan alleen gereageerd worden door geregistreerde bezoekers.
Wil je toch reageren, log in of registreer je dan gratis.
Cursus Naaktfotografie met Danyel Weideman
Cursus Natuurfotografie in Nederland met Rob Dijkstra
Toon alle artikelen binnen Opmerkelijk

Photofacts wordt mede mogelijk gemaakt door


Ontvang wekelijks fotografietips in je inbox

45.187 fotografie enthousiastelingen ontvangen de tips al!
Meer over de wekelijkse mail. Of blijf op de hoogte via Facebook. Aanmelding beveiligd met Google reCaptcha.

Elja Trum

Elja Trum

Photofacts; alles wat met fotografie te maken heeft!

Wil je graag mooiere foto's maken en op de hoogte blijven van ontwikkelingen binnen de fotografie? Photofacts plaatst leerzame artikelen die gerelateerd zijn aan fotografie. Variërend van product-aankondiging tot praktische fotografietips of de bespreking van een website. Photofacts bericht dagelijks over fotografie en is een uit de hand gelopen hobby project van Elja Trum. De artikelen worden geschreven door een team van vrijwillige bloggers. Mocht je het leuk vinden om een of meerdere artikelen te schrijven op Photofacts, neem dan contact op.Meer over Photofacts
Om Photofacts.nl goed te laten functioneren maken we gebruik van cookies. Bekijk ons cookiebeleid. akkoord