Photofacts Academy

Photofacts Academy; 100+ Fotografie Cursussen
Fotograferen wordt makkelijker en leuker

Boek

De Fotobijbels; Boeken over Fotografie
101 Praktische fotografietips voor betere foto's

Michelle Peeters

Google Lens kan nu het ras van je huisdier onderscheiden

woensdag 18 april 2018, 16:32 door | 3.508x gelezen | 2 reacties

Google Lens is is een krachtige zoekmachine en intelligente fotofunctie voor je smartphone. Het is een beeldherkenningsfunctie; het herkent objecten uit de echte wereld. Richt je je smartphone op een bekend gebouw, dan krijg je achtergrondinformatie te zien.


Richt je hem bijvoorbeeld op een filmposter, dan vertelt de app je alle details: wie de hoofdrolspelers zijn, wanneer de film in de bioscoop draait en waar je de trailer kunt bekijken.

Richt je hem op een schilderij, dan wordt je medegedeeld welk kunstwerk het is, wie de schilder is en wanneer het is geschilderd. Zie je een foto van een artiest of acteur, dan weet Google Lens hoe hij heet.

Het werkt nu ook met boeken, monumenten, dieren bloemen en landschappen. Gebruik je de Google Assistant, dan kun je de informatie meteen laten voorlezen. Een dergelijke functie kan handig zijn voor slechtzienden, want Google kan herkennen waar je naar kijkt.

Ook ras onderscheiden


De app kan nu niet alleen het huisdier waarop je de camera richt identificeren, maar ook het exacte ras onderscheiden. Behoorlijk indrukwekkend!

De functie werkt voor katten en honden, en naar verluidt ook bij andere huisdieren. Er wordt dan ook meteen wat aanvullende informatie over het ras verstrekt.

Automatisch fotoboek maken


En als laatste optie kan Google Photos nu ook automatisch een fotoboek maken met je huisdier in de hoofdrol. Kunstmatige intelligentie wordt weer ingezet gebruikt om je beste foto's te vinden.

Je hoeft alleen maar te beslissen of je een hard- of softcover wilt en en vervolgens druk je op de bestelknop.

Film met huisdier compileren


Er is ook een filmoptie die op dezelfde manier werkt als de fotoboekfunctie. Op het tabblad Assistent in Google Foto's vind je een filmknop.

Je kunt dan de optie "Meow Movie" of "Doggie Movie" kiezen en je huisdier selecteren. De beste foto's van je huisdier worden vervolgens in een film gecompileerd, begeleid door muziek met een huisdierenthema.

Google Assistant


Google Lens was vooralsnog alleen beschikbaar voor Google Pixel-telefoons. Die worden in Nederland echter niet verkocht. Maar de functie komt nu naar de Foto's-app voor Android. Bepaalde telefoons kunnen de functie uiteindelijk ook gebruiken voor de Google Assistant.

Hierbij gaat het om vlaggenschepen van Samsung, Huawei, LG, Motorola, Sony en HMD. Voor iOS is nu ook ondersteuning.

Bron: DPReview

Wil jij ook gave foto's maken?

Probeer twee weken gratis onze online cursussen over fotografie. Je krijgt direct toegang tot meer dan 100 cursussen. Na twee weken vervalt je proeflidmaatschap automatisch. Je zit dus nergens aan vast.

14 dagen gratis fotografiecursussen kijken

Michelle Peeters

Over de auteur

Michelle Peeters is fotografe en oprichter van DeuxBleus Fotografie. Michelle herkent het bijzondere in het gewone en het gewone in het bijzondere. Ze heeft zich nooit willen specialiseren en is daardoor van alle markten thuis.

2 reacties

 1. R K
  R K schreef op donderdag 19 april 2018 om 09:21  | reageer

  Wel goed om te bedenken dat je door het gebruik van Google Lens een enorme hoeveelheid data (en dus ook privacy) weggeeft. Google bewaart en analyseert waar je bent, wat je doet, met wie je bent, enzovoort.

  Google heeft een minder kwaadaardig imago dan Facebook, maar in veel opzichten is het natuurlijk geen haar beter.

 2. ikke
  Profiel ikke schreef op woensdag 25 april 2018 om 09:00  | reageer

  Hi Michelle, wat een leuke stukjes weer en deze ga ik zekers proberen. Dankjewel. Groetjes. Irma

Deel jouw mening

Let op: Op een artikel ouder dan een week kan alleen gereageerd worden door geregistreerde bezoekers.
Wil je toch reageren, log in of registreer je dan gratis.
Masterclass Landschapsfotografie met Bas Meelker
Van Beeld naar Kunst met Micky Hoogendijk
Toon alle artikelen binnen Opmerkelijk

Photofacts wordt mede mogelijk gemaakt door


Ontvang wekelijks fotografietips in je inbox

45.185 fotografie enthousiastelingen ontvangen de tips al!
Meer over de wekelijkse mail. Of blijf op de hoogte via Facebook. Aanmelding beveiligd met Google reCaptcha.

Elja Trum

Elja Trum

Photofacts; alles wat met fotografie te maken heeft!

Wil je graag mooiere foto's maken en op de hoogte blijven van ontwikkelingen binnen de fotografie? Photofacts plaatst leerzame artikelen die gerelateerd zijn aan fotografie. Variërend van product-aankondiging tot praktische fotografietips of de bespreking van een website. Photofacts bericht dagelijks over fotografie en is een uit de hand gelopen hobby project van Elja Trum. De artikelen worden geschreven door een team van vrijwillige bloggers. Mocht je het leuk vinden om een of meerdere artikelen te schrijven op Photofacts, neem dan contact op.Meer over Photofacts
Om Photofacts.nl goed te laten functioneren maken we gebruik van cookies. Bekijk ons cookiebeleid. akkoord