Elja Trum

iPhone bijna de populairste camera op Flickr

maandag 29 juni 2009, 23:47 door | 4.812x gelezen | 12 reacties

Dat de iPhone een populaire telefoon is, is wel bekend. Een veel gehoorde klacht is echter dat de iPhone niet over een fatsoenlijke camera beschikt. Nu blijkt dit echter geen belemmering voor veel fotografen; de iPhone is sinds kort bijna de populairste camera op Flickr. De telefoon van Apple is zelfs populairder dan spiegelreflexcamerar's van grote merken als Canon en Nikon.

iPhone scoort hoog bij Flickr


Alleen de Canon 400D staat nog boven de iPhone. Tenminste, in de grafiek die ik zojuist zag op de Flickr website. In het bericht op iPhoneclub staat een screenshot waarbij de iPhone de Canon 400D ook voorbij streeft.

Er zijn wel wat kanttekening op deze gegevens. Zo kan Flickr alleen vaststellen welke camera er gebruikt wordt als de Exif data nog intact is. Na een fotobewerking en het opslaan voor het web is dit bij foto's meestal niet langer het geval. Een bewerkte foto in Photoshop kan dus al gauw geen gegevens over de camera bij zich dragen.

Ook staat er in de Exif informatie die Apple in de iPhone meegeeft alleen dat het een iPhone betreft; niet welk type. Bij veel andere camera's en telefoons wordt dit wel uitgesplitst in de verschillende modellen. Desalniettemin een opmerkelijk hoge score van de iPhone.

Uiteindelijk is de beste camera natuurlijk toch de camera die je bij je hebt. Dat zal in hetgeval van de iPhone wel een belangrijk gegeven zijn.

Bron: iPhoneclub


101 Tips voor Perfecte Portretfoto's


Wil jij graag weten hoe je perfecte portretfoto's kunt maken? In mijn boek De Portretbijbel geef ik je 101 tips om jouw portretfotografie naar een hoger niveau te helpen. Je ontdekt hierin de 101 beste tips die ik de afgelopen vijftien jaar als portretfotograaf heb opgedaan.
Elja Trum

Over de auteur

Elja Trum is oprichter van Photofacts, online fotografiecursussite Photofacts Academy en het blog Teslafacts. Hij schrijft sinds 2006 over fotografie. Elja is ook auteur van boeken over zwart-wit-, flits- en portretfotografie.

12 reacties

 1. Hans Braakhuis
  Hans Braakhuis schreef op dinsdag 30 juni 2009 om 01:08

  Ik zeg, lekker belangrijk. Kwantiteit is geen kwaliteit.

 2. Jao van de Lagemaat
  Jao van de Lagemaat schreef op dinsdag 30 juni 2009 om 04:36

  Je zult dit vast interessant vinden: Fotograaf wint grote prijs met iPhone. Waarschijnlijk zelfs het oudere model met de slechtere camera.

 3. tonv
  Profiel tonv schreef op dinsdag 30 juni 2009 om 06:33

  Tja, een van m'n favoriete uitspraken is 'Middelmaat is troef' en dat blijkt wel weer...

 4. Ruud
  Profiel Ruud schreef op dinsdag 30 juni 2009 om 09:02

  er zal voor zulk soort toestellen altijd wel een markt zijn...maar echt concurrentie( kwaliteit )....nah nee....

Deel jouw mening

Let op: Op een artikel ouder dan een week kan alleen gereageerd worden door geregistreerde bezoekers.
Wil je toch reageren, log in of registreer je dan gratis.
Toon alle artikelen binnen Opmerkelijk

Photofacts wordt mede mogelijk gemaakt door


Ontvang wekelijks fotografietips in je inbox

52.748 fotografie enthousiastelingen ontvangen de tips al!
Meer over de wekelijkse mail. Of blijf op de hoogte via Twitter of Facebook.


Elja Trum

Photofacts; alles wat met fotografie te maken heeft!

Wil je graag mooiere foto's maken en op de hoogte blijven van ontwikkelingen binnen de fotografie? Photofacts plaatst leerzame artikelen die gerelateerd zijn aan fotografie. Variërend van product-aankondiging tot praktische fotografietips of de bespreking van een website. Photofacts bericht dagelijks over fotografie en is een uit de hand gelopen hobby project van Elja Trum. De artikelen worden geschreven door een team van vrijwillige bloggers. Mocht je het leuk vinden om een of meerdere artikelen te schrijven op Photofacts, neem dan contact op.Meer over Photofacts
Om Photofacts.nl goed te laten functioneren maken we gebruik van cookies. Bekijk ons cookiebeleid. akkoord
sluiten

Mis het gratis fotografie eBook niet!

52.748 fotografen ontvangen onze wekelijkse fototips al. Schrijf je in en ontvang gratis het eBook '25 Tips voor het Fotograferen van Kinderen'.