Michelle Peeters

Jupiter, Venus en de maan vormen 16 mei een smiley

zondag 10 mei 2020, 14:41 door | 6.709x gelezen | 17 reacties

De wereld heeft weer redenen nodig om te glimlachen en ons zonnestelsel staat op het punt ons daarmee een handje te helpen! Op 16 mei zal een maansikkel, onder Venus en Jupiter, een lachend gezicht in de lucht vormen. Iets om met plezier naar uit te kijken!

Op 16 mei zal de maan halvemaan zijn en zullen de twee planeten van ons zonnestelsel, Jupiter en Venus, zich boven de maansikkel uitlijnen, en deze hemellichamen zullen een lachend gezicht in de lucht vormen.

Jupiter Venus Moon Smiley Face

Deze foto is wel 73 graden gedraaid uiteraard, voor het effect!

Dit zeldzame spektakel wordt conjunctie genoemd en mag je eigenlijk niet missen, aangezien de laatste keer dat dit gebeurde 12 jaar geleden was in 2008. Het gebeurt dus niet regelmatig. In 2007 vond het verschijnsel ook plaats op de Filippijnen toen de lucht 's nachts oplichtte.

Label geven


Wat vooral interessant is bij deze speciale gebeurtenis, is hoe het menselijk brein zich ermee identificeert. Zoals we dit fenomeen zien, zijn onze gedachten erop gericht om er een foto van te maken om het een 'label' te geven en in dit scenario zal het een lachend gezicht zijn.

Eigenlijk zijn het alleen planeten die zich tijdens hun gebruikelijke cyclus rond de zon op één lijn bevinden, maar het vormen van een smiley klinkt aantrekkelijker!

Maan versus venus 2

De maan en venus zoals ze momenteel vaak te zien zijn

Wat zeldzaam is, is dat Jupiter meestal niet zo dicht bij de maan staat als Venus regelmatig een keer per maand doet. Dus als Jupiter dat nu doet, zal het er zo uitzien en Venus zijn twee ogen en de maan is de grote mond met een heerlijke glimlach. Markeer de datum dus in je agenda en stel je wekker in!

Wil jij ook gave foto's maken?

Probeer twee weken gratis onze online cursussen over fotografie. Je krijgt direct toegang tot meer dan 100 cursussen. Na twee weken vervalt je proeflidmaatschap automatisch. Je zit dus nergens aan vast.

14 dagen gratis fotografiecursussen kijken

Michelle Peeters

Over de auteur

Michelle Peeters is fotografe en oprichter van DeuxBleus Fotografie. Michelle herkent het bijzondere in het gewone en het gewone in het bijzondere. Ze heeft zich nooit willen specialiseren en is daardoor van alle markten thuis.

17 reacties

 1. Donald Willemsen
  Profiel Donald Willemsen schreef op zondag 10 mei 2020 om 23:32

  Michelle, om hoe laat moeten we dan opstaan om het vast te leggen? Zorg jij dan voor een wolkeloze hemel? vrolijk

 2. Michelle Peeters
  Profiel Michelle Peeters schreef op zondag 10 mei 2020 om 23:47

  @Donald, dat is mij ook nog niet helemaal duidelijk, maar ga ik uitzoeken!

 3. Edwin Mathlener
  Edwin Mathlener schreef op maandag 11 mei 2020 om 16:46

  Helaas, dit is een misleidend bericht dat momenteel op Internet de ronde doet. Venus staat nu aan de avondhemel. Jupiter heeft aan de ochtendhemel gezelschap van Saturnus. Op 12 en 13 mei staat de maan in de buurt van dit tweetal en dit wordt een mooie samenstand, maar een smiley wordt het zeker niet. Op 16 mei staat de maan een heel eind verderop en is er ook met de beste wil van de wereld geen smiley in te zien.

 4. Geert Ottenheijm
  Geert Ottenheijm schreef op maandag 11 mei 2020 om 17:36

  Vreemd. Jupiter en de maan staan aan de ochtend hemel en Venus is 's avonds goed te zien in het westen. Staan hemelsbreed uit elkaar om een smiley te vormen. Dus nep nieuws.

Deel jouw mening

Let op: Op een artikel ouder dan een week kan alleen gereageerd worden door geregistreerde bezoekers.
Wil je toch reageren, log in of registreer je dan gratis.
Cursus Luminar AI met Nando Harmsen
Creatieve Technieken met Bart Siebelink
Toon alle artikelen binnen Opmerkelijk

Photofacts wordt mede mogelijk gemaakt door


Ontvang wekelijks fotografietips in je inbox

48.160 fotografie enthousiastelingen ontvangen de tips al!
Meer over de wekelijkse mail. Of blijf op de hoogte via Facebook. Aanmelding beveiligd met Google reCaptcha.

Elja Trum

Elja Trum

Photofacts; alles wat met fotografie te maken heeft!

Wil je graag mooiere foto's maken en op de hoogte blijven van ontwikkelingen binnen de fotografie? Photofacts plaatst leerzame artikelen die gerelateerd zijn aan fotografie. Variërend van product-aankondiging tot praktische fotografietips of de bespreking van een website. Photofacts bericht dagelijks over fotografie en is een uit de hand gelopen hobby project van Elja Trum. De artikelen worden geschreven door een team van vrijwillige bloggers. Mocht je het leuk vinden om een of meerdere artikelen te schrijven op Photofacts, neem dan contact op.Meer over Photofacts
Om Photofacts.nl goed te laten functioneren maken we gebruik van cookies. Bekijk ons cookiebeleid. akkoord