Elja Trum

Kunst van David LaChapelle voor Maybach

woensdag 9 december 2009, 23:12 door | 9,079x gelezen | 6 reacties

Fotograaf David LaChapelle is geen onbekende binnen de fotografie wereld. De Amerikaanse fotograaf heeft foto's gemaakt voor de nieuwe Maybach Zeppelin Special Edition en hetzelfde type Maybach uit 1930. Geen standaard autofoto's, maar kunst.

LaCappelle had tijdens zijn opdracht dan ook de volledige vrijheid om er iets bijzonders van te maken. De foto's worden vertoond in musea en komen in de kunstcollectie van moederbedrijf Daimler.

Maybach, door David LaChapelle
© copyright David LaChapelle / Maybach

Maybach, door David LaChapelle
© copyright David LaChapelle / Maybach


Hoge resolutie versies van de foto's kun je hier en hier vinden.

Van de fotoshoot is ook een making-of video verschenen. Wel grappig om te zien hoe hij met een enorm team en veel figuranten hele opstellingen maakt en met zijn Phase One middenformaat camera vastlegt.Meer van Davids bijzondere werk is te vinden op zijn website.

Bron: Autoblog, Digifoto Pro


101 Tips voor Perfecte Portretfoto's


Wil jij graag weten hoe je perfecte portretfoto's kunt maken? In mijn boek De Portretbijbel geef ik je 101 tips om jouw portretfotografie naar een hoger niveau te helpen. Je ontdekt hierin de 101 beste tips die ik de afgelopen vijftien jaar als portretfotograaf heb opgedaan.
Elja Trum

Over de auteur

Elja Trum is oprichter van Photofacts, online fotografiecursussite Photofacts Academy en het blog Teslafacts. Hij schrijft sinds 2006 over fotografie. Elja is ook auteur van boeken over zwart-wit-, flits- en portretfotografie.

6 reacties

 1. Peter van Veen
  Profiel  Peter van Veen schreef op donderdag 10 december 2009 om 07:00

  Kunst... je moet er van houden. Ongetwijfeld is dit erg hoogstaand en knap gemaakt, maar ik zou het niet aan de muur willen hebben. Wellicht ben ik dan ook een kunstbarbaar!

 2. Charles
  Profiel Charles schreef op donderdag 10 december 2009 om 08:37

  Als we de definitie van 'kunst' er even bijpakken, dan vind ik bovenstaand als kunst niet geslaagd. Het prikkelt mischien de zintuigen maar niet de geest.

 3. tonv
  tonv schreef op donderdag 10 december 2009 om 09:22

  Uiteraard zullen de meningen verdeeld zijn maar in mijn beleving behoort dit werk tot de categorie edelkitsch. Technisch perfect maar esthetisch overdone. Ik neig zelfs naar de kwalificatie 'smakeloos'.

 4. Demo
  Demo schreef op donderdag 10 december 2009 om 10:31

  Ik hou hier wel van vrolijk

Deel jouw mening

Let op: Op een artikel ouder dan een week kan alleen gereageerd worden door geregistreerde bezoekers.
Wil je toch reageren, log in of registreer je dan gratis.
Toon alle artikelen binnen Opmerkelijk

Photofacts wordt mede mogelijk gemaakt door


Ontvang wekelijks fotografietips in je inbox

52.856 fotografie enthousiastelingen ontvangen de tips al!
Meer over de wekelijkse mail. Of blijf op de hoogte via Twitter of Facebook.


Elja Trum

Photofacts; alles wat met fotografie te maken heeft!

Wil je graag mooiere foto's maken en op de hoogte blijven van ontwikkelingen binnen de fotografie? Photofacts plaatst leerzame artikelen die gerelateerd zijn aan fotografie. Variërend van product-aankondiging tot praktische fotografietips of de bespreking van een website. Photofacts bericht dagelijks over fotografie en is een uit de hand gelopen hobby project van Elja Trum. De artikelen worden geschreven door een team van vrijwillige bloggers. Mocht je het leuk vinden om een of meerdere artikelen te schrijven op Photofacts, neem dan contact op.Meer over Photofacts
Om Photofacts.nl goed te laten functioneren maken we gebruik van cookies. Bekijk ons cookiebeleid. akkoord
sluiten

Mis het gratis fotografie eBook niet!

52.856 fotografen ontvangen onze wekelijkse fototips al. Schrijf je in en ontvang gratis het eBook '25 Tips voor het Fotograferen van Kinderen'.