Word lid met korting + gratis het boek de Lightroombijbel - 80 euro voordeel! Word nu lid!
Photofacts Academy

Photofacts Academy; 100+ Fotografie Cursussen
Fotograferen wordt makkelijker en leuker

Boek

De Fotobijbels; Boeken over Fotografie
101 Praktische fotografietips voor betere foto's

Elja Trum

Livelogging camera hit op Kickstarter

donderdag 25 oktober 2012, 10:32 door | 4.291x gelezen | 2 reacties

Je leven vastleggen met een compact cameraatje dat automatisch foto's maakt. Dat is in het kort wat lifelogging is en waarmee je Memoto Lifelogging camera je kan helpen. Deze compacte camera gaat binnenkort in productie nadat de ontwikkelaars binnen 5 uur de benodigde 50.000 dollar bij elkaar haalde op crowdfunding platform Kickstarter.

De Memoto Lifelogger is een vijf megapixel camera in een compacte behuizing die ook beschikt over een GPS. Elke minuut maakt de camera twee foto's. Met behulp van een app op je smartphone kun je de foto's eenvoudig terugkijken; ze worden automatisch georganiseerd op basis van tijd en locatie.

In de gelikte onderstaande promotievideo wordt het concept en product goed uitgelegd.


Op de camera zelf zitten geen knoppen; de camera schakelt zichzelf in zodra je hem draagt. Draag je hem de hele dag dan is het resultaat vier gigabyte aan foto's. In een jaar kun je zo'n 1,5 terabyte aan foto's verzamelen. Je hoeft deze foto's niet op je eigen computer te bewaren, maar kunt hiervoor een betaalde dienst afnemen bij Memoto.

De accu van de camera gaat twee dagen mee en kan daarna opgeladen worden. Inmiddels staat de teller bij Kickstarter op 250.000 dollar en het project heeft nog 36 dagen te gaan. De Memoto Lifelogger camera kreeg je bij een donatie van 199 dollar, maar deze lading (1.000 stuks) voor de eerste kopers is inmiddels allang uitverkocht.

Van de tweede batch (a 249 dollar) zijn er momenteel nog zo'n 150 beschikbaar. Wanneer deze uitverkocht zijn kun je voor 279 dollar een camera uit de derde lading aanschaffen. In februari 2013 moet de camera op de markt komen.

Wat vinden jullie van het concept? Blijkbaar is er veel vraag naar, maar ik kan me voorstellen dat het gebruik snel gaat vervelen na de eerste dagen. Ook is het maar de vraag wat de kwaliteit van de foto's zal zijn, zowel technisch als qua compositie.

Een alternatief is trouwens de Autographer die volgende maand op de markt moet komen.

Wil jij ook gave foto's maken?

Probeer twee weken gratis onze online cursussen over fotografie. Je krijgt direct toegang tot meer dan 100 cursussen. Na twee weken vervalt je proeflidmaatschap automatisch. Je zit dus nergens aan vast.

14 dagen gratis fotografiecursussen kijken

Elja Trum

Over de auteur

Elja Trum is oprichter van Photofacts, online fotografiecursussite Photofacts Academy en het blog Teslafacts. Hij schrijft sinds 2006 over fotografie. Elja is ook auteur van boeken over zwart-wit-, flits- en portretfotografie.

2 reacties

 1. ErikvanRosmalen
  Profiel  ErikvanRosmalen schreef op donderdag 25 oktober 2012 om 11:39  | reageer

  Tja, het is de belichaming van de share+like-mentaliteit van de laatste jaren. De behoefte van mensen om werkelijk alles te delen, wordt hiermee wel tot in het uiterste bevredigd. Elke tweet en Facebookpost kun je nu met de 'live' foto opleuken natuurlijk.

  Ben het met je eens dat dit leuk is voor een keer, maar dat het snel zal gaan vervelen. Al kan ik me wel voorstellen dat het ook wel professionele toepassingen kan hebben. Om politieagenten/buschauffeurs/koeriers in hun werk te kunnen monitoren, bijvoorbeeld. Of dat wenselijk is, is een tweede natuurlijk.

  Op zich kan het natuurlijk een leuk inkijkje geven in het leven van sommige niet-zo-alledaagse mensen of beroepen. Maar dan is film natuurlijk weer leuker dan foto. Zie dit filmpje op PetaPixel van een American Football-fotograaf met een GoPro-cameraatje op z'n hoofd...

  NB: het filmpje doet het hier trouwens niet (onder Windows XP in IEX8.0; niet mijn keus, I know)...

 2. ingrid-1950
  Profiel ingrid-1950 schreef op dinsdag 30 oktober 2012 om 11:18  | reageer

  je moet er toch niet aan denken om elke beweging die je maakt vastgelegd te hebben... big brother is watching you gevoel krijg ik hierbij....wie kan me uitleggen wat het doel c.q. nut hiervan is ???

Deel jouw mening

Let op: Op een artikel ouder dan een week kan alleen gereageerd worden door geregistreerde bezoekers.
Wil je toch reageren, log in of registreer je dan gratis.
Creatieve Technieken met Bart Siebelink
Van Beeld naar Kunst met Micky Hoogendijk
Toon alle artikelen binnen Opmerkelijk

Photofacts wordt mede mogelijk gemaakt door


Ontvang wekelijks fotografietips in je inbox

45.032 fotografie enthousiastelingen ontvangen de tips al!
Meer over de wekelijkse mail. Of blijf op de hoogte via Facebook. Aanmelding beveiligd met Google reCaptcha.

Elja Trum

Elja Trum

Photofacts; alles wat met fotografie te maken heeft!

Wil je graag mooiere foto's maken en op de hoogte blijven van ontwikkelingen binnen de fotografie? Photofacts plaatst leerzame artikelen die gerelateerd zijn aan fotografie. Variërend van product-aankondiging tot praktische fotografietips of de bespreking van een website. Photofacts bericht dagelijks over fotografie en is een uit de hand gelopen hobby project van Elja Trum. De artikelen worden geschreven door een team van vrijwillige bloggers. Mocht je het leuk vinden om een of meerdere artikelen te schrijven op Photofacts, neem dan contact op.Meer over Photofacts
Om Photofacts.nl goed te laten functioneren maken we gebruik van cookies. Bekijk ons cookiebeleid. akkoord