Word lid met korting + gratis het boek de Lightroombijbel - 80 euro voordeel! Word nu lid!
Photofacts Academy

Photofacts Academy; 100+ Fotografie Cursussen
Fotograferen wordt makkelijker en leuker

Boek

De Fotobijbels; Boeken over Fotografie
101 Praktische fotografietips voor betere foto's

Michelle Peeters

LumaPod: ultracompact statief dat spanning gebruikt voor stabilisatie

vrijdag 14 september 2018, 15:15 door | 3.552x gelezen | 1 reactie

Statieven hebben de afgelopen jaren weinig innovatie ondergaan. LumaPod hoopt daar nu verandering in te brengen, met zijn geheel nieuwe statief dat momenteel gepromoot wordt op Kickstarter.


De LumaPod wordt beschouwd als 's werelds snelste statief, dat ook nog eens heel compact is. Het gebruikt gepatenteerde spanningstechnologie om je foto's te stabiliseren zonder dat het meteen tonnen gaat wegen.

Het wordt geleverd in twee modellen - de Go85 en Go120 - voor verschillende cameraformaten en kan ook worden gebruikt als monopod en selfiestick.

In tegenstelling tot traditionele statieven, die afhankelijk zijn van drie poten die zijn bevestigd aan een gecentraliseerde kolom en bevestigingspunt, bestaat de LumaPod in feite uit twee statieven. En ervan kan worden opgevouwen in een enkele buis die lijkt op het handvat van een lichtzwaard (StarWars).

De basis van de LumaPod is vergelijkbaar met een standaard statief, omdat het drie starre aluminium poten gebruikt om het gevaarte rechtop en stabiel te houden. Deze laagprofielpoten dienen als bevestigingspunt voor een telescopische kolom en drie kevlar-kabels die de centrale kolom op zijn plaats houden door middel van spanning.

De Go85 LumaPod weegt slechts 400 gram, meet 85 centimeter en kan 1 kilo aan camera's aan. De grotere Go120 weegt 690 gram, meet in 120 centimeter in gesloten stand en kan 2 kilo aan camera-uitrusting aan.

De Go85 bevat een verzameling accessoires die ontworpen zijn om het meeste te halen uit het fotograferen met smartphones en GoPro-camera's, terwijl de Go120 een compacte Z-plaat bevat voor een meer veelzijdige montage van spiegelloze en DSLR-camera's.

LumaPod Progress

Andere accessoires zijn beschikbaar als add-ons via de Kickstarter. Deze omvatten een Bluetooth-afstandsbediening, snelkoppelingsplaat, reisriem, compacte balhoofd en meer.

De statiefpoten van beide LumaPods zijn modulair en kunnen worden aangepast aan je fotografiebehoeften. Ze kunnen worden verwisseld met rubberen voetjes, terrein levellers, dolly wielen en andere accessoires door ze eenvoudigweg uit te wisselen. LumaPod beweert dat het slechts vier seconden kost om het statief in te stellen.

Het valt nog te bezien hoe stabiel deze opstelling is, maar het is een interessant ontwerp dat heel goed kan werken voor kleinere camera-instellingen.

De Go85 zou vanaf 69 euro geleverd worden, terwijl de Go120 begint bij 85 euro. Beide modellen zullen naar verwachting in mei 2019 worden geleverd. Voor meer informatie kun je de de Kickstarter-campagne verder volgen.

Let op: Een project steunen op Kickstarter is niet hetzelfde als iets kopen in de winkel. Er is altijd een kans dat het project uiteindelijk niet afgerond wordt en je nooit je product krijgt. Iets om rekening mee te houden.

Wil jij ook gave foto's maken?

Probeer twee weken gratis onze online cursussen over fotografie. Je krijgt direct toegang tot meer dan 100 cursussen. Na twee weken vervalt je proeflidmaatschap automatisch. Je zit dus nergens aan vast.

14 dagen gratis fotografiecursussen kijken

Michelle Peeters

Over de auteur

Michelle Peeters is fotografe en oprichter van DeuxBleus Fotografie. Michelle herkent het bijzondere in het gewone en het gewone in het bijzondere. Ze heeft zich nooit willen specialiseren en is daardoor van alle markten thuis.

1 reactie

  1. Mac
    Mac schreef op maandag 17 september 2018 om 07:44  | reageer

    Interresant product, maar met 1 grote fout.
    Als hij helemaal uigeschoven is, is hij topzwaar. Dus uit natuurkundig oogpunt niet stabiel. Met iets teveel wind, is de kans dat hij omwaait een stuk groter als bij een normale statief.

Deel jouw mening

Let op: Op een artikel ouder dan een week kan alleen gereageerd worden door geregistreerde bezoekers.
Wil je toch reageren, log in of registreer je dan gratis.
Cursus Naaktfotografie met Danyel Weideman
Masterclass Landschapsfotografie met Bas Meelker
Toon alle artikelen binnen Opmerkelijk

Photofacts wordt mede mogelijk gemaakt door


Ontvang wekelijks fotografietips in je inbox

45.082 fotografie enthousiastelingen ontvangen de tips al!
Meer over de wekelijkse mail. Of blijf op de hoogte via Facebook. Aanmelding beveiligd met Google reCaptcha.

Elja Trum

Elja Trum

Photofacts; alles wat met fotografie te maken heeft!

Wil je graag mooiere foto's maken en op de hoogte blijven van ontwikkelingen binnen de fotografie? Photofacts plaatst leerzame artikelen die gerelateerd zijn aan fotografie. Variërend van product-aankondiging tot praktische fotografietips of de bespreking van een website. Photofacts bericht dagelijks over fotografie en is een uit de hand gelopen hobby project van Elja Trum. De artikelen worden geschreven door een team van vrijwillige bloggers. Mocht je het leuk vinden om een of meerdere artikelen te schrijven op Photofacts, neem dan contact op.Meer over Photofacts
Om Photofacts.nl goed te laten functioneren maken we gebruik van cookies. Bekijk ons cookiebeleid. akkoord