Elja Trum

Man schiet 1 miljoen foto's vanaf hetzelfde punt

donderdag 20 september 2012, 23:41 door | 6.049x gelezen | 6 reacties

Hoeveel foto's maak jij vanaf één locatie? Meestal heb je het na een tiental foto's toch wel gezien en ga je door naar een nieuwe plek. De Zuid-Koreaanse fotograaf Ahae schoot in drie jaar tijd een miljoen foto's vanuit hetzelfde raam in zijn studio.

Zijn doel was niet alleen het maken van mooie foto's, hij wil de wereld ook laten zien hoeveel schoonheid zich bevindt recht voor je eigen neus. Tijdens zijn Through My Window project schoot Ahae zo'n 2.000 tot 4.000 foto's per dag. Een document van zijn directe omgeving vanuit één standpunt.

Through my window project

Zijn foto's zijn reeds tentoongesteld in het Louvre en het centraal station van New York. Een origineel concept, maar je moet er wel de nodige tijd voor beschikbaar hebben. En mooi uitzicht vanuit je studio natuurlijk..

Bekijk meer van Ahae's foto's op zijn website.

Bron: Petapixel

Wil jij ook gave foto's maken?

Wil jij graag de mooiste foto's maken? Word dan nu lid van Photofacts Academy en ontdek meer dan 100 cursussen over fotografie, creativiteit, inspiratie en nabewerking.

Ik heb een gave aanbieding voor je. Meld je nu aan met 50 euro korting en ontvang gratis het boek De Fotografiebijbel thuis.

Photofacts Academy + De Fotofotobijbel

In dit boek ontdek je 105 tips voor fascinerende foto's. In de winkel betaal je hier 25 euro voor. Bovendien krijg je nu ook 50 euro korting op de cursussen!

Lid worden met korting + gratis boek
Elja Trum

Over de auteur

Elja Trum is oprichter van Photofacts, online fotografiecursussite Photofacts Academy en het blog Teslafacts. Hij schrijft sinds 2006 over fotografie. Elja is ook auteur van boeken over zwart-wit-, flits- en portretfotografie.

6 reacties

 1. FlandersPhotography
  Profiel FlandersPhotography schreef op zaterdag 22 september 2012 om 09:45

  Ik zal die artistieke kronkel wel niet in mijn hoofd hebben, maar ik vind dit een project van niets. Iedereen is vrij om te doen en laten wat hij wil, maar ik denk niet dat het gros van de fotografen hier 2 miljoen foto`s nodig heeft om zo`n collectie te schieten. Het is wel goed verkocht van hem om iedereen te overtuigen om 3 jaar van je tijd te besteden aan het maken van "dezelfde" foto`s..

 2. leo
  Profiel leo schreef op zondag 23 september 2012 om 00:25

  Niet zo'n origineel idee. De aantallen zijn wel nieuw, het idee niet. Ach ja, oorspronkelijk unieke ideeën worden anders bekeken, maar of ze betekenisvoller worden?

 3. fotopeter
  Profiel fotopeter schreef op zondag 23 september 2012 om 09:33

  camera's worden gegarandeerd tot ongeveer 200.000 sluiterbewegingen dan toch al snel 5 camera's versleten met alleen het zelfde uitzicht...beetje vreemd is het wel..

 4. Erik
  Profiel  Erik schreef op zondag 23 september 2012 om 12:22

  2000-4000 per dag.... Zelfs als ik een dag druk ben met een opdracht red ik dat niet, en dat dan op één plek schieten?

  Het aantal geslaagde foto's op die 1 miljoen foto's is dan procentueel gezien niet echt heel erg hoog.
  Ik vind het een beetje overdreven dit en kwalitatief vind ik de foto's wel een beetje tegenvallen.

Deel jouw mening

Let op: Op een artikel ouder dan een week kan alleen gereageerd worden door geregistreerde bezoekers.
Wil je toch reageren, log in of registreer je dan gratis.
Sportfotobijbel
Cursus Natuurfotografie in Nederland met Rob Dijkstra
Toon alle artikelen binnen Opmerkelijk

Photofacts wordt mede mogelijk gemaakt door


Ontvang wekelijks fotografietips in je inbox

48.930 fotografie enthousiastelingen ontvangen de tips al!
Meer over de wekelijkse mail. Of blijf op de hoogte via Facebook. Aanmelding beveiligd met Google reCaptcha.

Elja Trum

Elja Trum

Photofacts; alles wat met fotografie te maken heeft!

Wil je graag mooiere foto's maken en op de hoogte blijven van ontwikkelingen binnen de fotografie? Photofacts plaatst leerzame artikelen die gerelateerd zijn aan fotografie. Variërend van product-aankondiging tot praktische fotografietips of de bespreking van een website. Photofacts bericht dagelijks over fotografie en is een uit de hand gelopen hobby project van Elja Trum. De artikelen worden geschreven door een team van vrijwillige bloggers. Mocht je het leuk vinden om een of meerdere artikelen te schrijven op Photofacts, neem dan contact op.Meer over Photofacts
Om Photofacts.nl goed te laten functioneren maken we gebruik van cookies. Bekijk ons cookiebeleid. akkoord