Photofacts Academy

Photofacts Academy; 100+ Fotografie Cursussen
Fotograferen wordt makkelijker en leuker

Boek

De Fotobijbels; Boeken over Fotografie
101 Praktische fotografietips voor betere foto's

Michelle Peeters

MyHeritage introduceert functie om zwart-witfoto's automatisch in te kleuren

zondag 15 maart 2020, 14:07 door | 4.312x gelezen | 1 reactie

MyHeritage In Color™ maakt gebruik van op AI gebaseerde technologie onder licentie van DeOldify om zwart-witfoto's binnen seconden in te kleuren, zodat iedereen zijn historische familiefoto's in een heel nieuw daglicht kan bekijken.

MyHeritage, een wereldwijde dienst voor het ontdekken van je verleden en het versterken van je toekomst, heeft onlangs de release van MyHeritage In Color™ aangekondigd, een innovatieve functie die automatisch zwart-witfoto's inkleurt en leuke resultaten produceert.

MyHeritage 2

Foto's worden ingekleurd met behulp van geavanceerde deep learning-technologie die momenteel exclusief is voor MyHeritage.

MyHeritage In Color™ produceert levensechte kleurenfoto 's met uitzonderlijke aandacht voor detail. De technologie is getest met behulp van miljoenen foto's en heeft een begrip van onze wereld en zijn kleuren ontwikkeld.

De resultaten zijn realistischer vergeleken met die welke worden gegenereerd door andere automatische kleuringtools die momenteel beschikbaar zijn. De zwart-witfoto's blijven intact en worden niet gewijzigd door het kleurproces, dat naast de originele foto's, nieuwe foto's oplevert.

De technologie voor het inkleuren van foto's is van DeOldify en gelicenseerd door MyHeritage, gemaakt door software-ontwikkelaars Jason Antic en Dana Kelley. De technologie is gebaseerd op Self-Attention Generative Adversarial Networks (SAGAN), geïntroduceerd in mei 2018.

MyHeritage 3

Een vroege versie van DeOldify-technologie is door Antic en Kelley bijgedragen aan het publieke domein in November 2018. Antic en Kelley maakten een bijgewerkte versie in mei 2019.

Sindsdien zijn Antic en Kelley de technologie blijven verbeteren en verfijnen. De nieuwste versie produceert kleurenfoto's van ongekende kwaliteit en is momenteel alleen beschikbaar op MyHeritage.

Persoonlijk was het voor mij heel emotioneel om mijn zwart-witte familiefoto's voor het eerst opnieuw te zien in kleur. De reacties van mijn familieleden met wie ik ze heb gedeeld, jong en oud, waren onbetaalbaar. Miljoenen mensen zullen nu ontdekken hoe cool familiegeschiedenis echt is, twittert een enthousiaste gebruiker.

Naadloze integratie met stambomen


Mensen over de hele wereld gebruiken MyHeritage om hun familiegeschiedenis te verkennen, en hun oude familiefoto's te digitaliseren, behouden en te uploaden naar hun online stambomen.

MyHeritage gebruikers hebben al honderden miljoenen zwart -wit foto's naar het platform geüpload, deze verbeterd met meta-data, en de individuen getagd die in de foto's verschijnen.

Met MyHeritage In Color™ kunnen gebruikers nu hun historische foto's binnen enkele seconden inkleuren en een diepe verbinding ervaren met hun familiegeschiedenis als nooit tevoren.

Kleuring is beschikbaar in zowel de online fotoalbums van MyHeritage als in de gratis mobiele app MyHeritage voor iOS en Android, het perfecte hulpmiddel voor het scannen van oude foto's in fysieke albums en het omzetten ervan in digitale media.

Ingekleurde foto's kunnen gemakkelijk worden gedeeld met familie en vrienden op Facebook, Twitter en andere social media.

Als onderdeel van MyHeritage's betrokkenheid bij het behoud van authenticiteit van historische documenten, maakt het onderscheid tussen ingekleurde foto's versus foto's die oorspronkelijk in kleur zijn gefotografeerd, met behulp van een speciaal reliëf palet icoon in de linkerbenedenhoek van ingekleurde foto's.

Ofschoon zeer realistisch, automatisch ingekleurde foto's hebben kleuren die worden gesimuleerd door automatische algoritmen en deze kleuren zijn mogelijk niet identiek aan de real-life kleuren van het originele beeld.

MyHeritage hoopt dat deze manier om verantwoordelijk te handelen, zal worden overgenomen door anderen die gebruik maken van de technologie om foto's in te kleuren.

MyHeritage In Color™ is een freemium- functie op MyHeritage. Verschillende foto's kunnen gratis worden ingekleurd, waarna voor blijvend gebruik van deze functie een abonnement nodig is.

MyHeritage 1


Over MyHeritage


MyHeritage is het toonaangevende wereldwijde ontdekkingsplatform voor het verkennen van familiegeschiedenis. Met miljarden historische records en stamboomprofielen, en met geavanceerde matchingtechnologieën voor al zijn middelen, kunnen gebruikers met MyHeritage hun verleden ontdekken en hun toekomst versterken.

MyHeritage DNA werd in 2016 gelanceerd en is uitgegroeid tot een van 's werelds grootste consumenten-DNA-databases, met meer dan 3,8 miljoen personen.

Als 's werelds toonaangevende wereldwijde dienst die familiegeschiedenis en DNA-tests voor genealogie en gezondheid combineert, is MyHeritage uniek gepositioneerd om gebruikers een betekenisvolle ervaring te bieden die ontdekkingen over hun verleden, heden en toekomst verenigt.

MyHeritage is beschikbaar in 42 talen en de populairste dienst voor DNA-testen en familiegeschiedenis in Europa.

Wil jij ook gave foto's maken?

Probeer twee weken gratis onze online cursussen over fotografie. Je krijgt direct toegang tot meer dan 100 cursussen. Na twee weken vervalt je proeflidmaatschap automatisch. Je zit dus nergens aan vast.

14 dagen gratis fotografiecursussen kijken

Michelle Peeters

Over de auteur

Michelle Peeters is fotografe en oprichter van DeuxBleus Fotografie. Michelle herkent het bijzondere in het gewone en het gewone in het bijzondere. Ze heeft zich nooit willen specialiseren en is daardoor van alle markten thuis.

1 reactie

  1. Robert
    Robert schreef op dinsdag 17 maart 2020 om 10:32  | reageer

    Zo zeg ...lijkt de oude 64 dia film wel. Fraaiiii.

    Robert

Deel jouw mening

Let op: Op een artikel ouder dan een week kan alleen gereageerd worden door geregistreerde bezoekers.
Wil je toch reageren, log in of registreer je dan gratis.
Cursus Natuurfotografie in Nederland met Rob Dijkstra
Masterclass Landschapsfotografie met Bas Meelker
Toon alle artikelen binnen Opmerkelijk

Photofacts wordt mede mogelijk gemaakt door


Ontvang wekelijks fotografietips in je inbox

45.217 fotografie enthousiastelingen ontvangen de tips al!
Meer over de wekelijkse mail. Of blijf op de hoogte via Facebook. Aanmelding beveiligd met Google reCaptcha.

Elja Trum

Elja Trum

Photofacts; alles wat met fotografie te maken heeft!

Wil je graag mooiere foto's maken en op de hoogte blijven van ontwikkelingen binnen de fotografie? Photofacts plaatst leerzame artikelen die gerelateerd zijn aan fotografie. Variërend van product-aankondiging tot praktische fotografietips of de bespreking van een website. Photofacts bericht dagelijks over fotografie en is een uit de hand gelopen hobby project van Elja Trum. De artikelen worden geschreven door een team van vrijwillige bloggers. Mocht je het leuk vinden om een of meerdere artikelen te schrijven op Photofacts, neem dan contact op.Meer over Photofacts
Om Photofacts.nl goed te laten functioneren maken we gebruik van cookies. Bekijk ons cookiebeleid. akkoord